• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2022

16:50

HAOS PRED MUNDIJAL! Katarski mediji OSUDILI kritike evropskih država!

Reuters

Fudbal

HAOS PRED MUNDIJAL! Katarski mediji OSUDILI kritike evropskih država!

Podeli vest

Nešto više od mesec dana do početka Svetskog prvenstva u fudbalu, haos u Kataru ne staje

Katarski mediji osudili su danas kritike evropskih zemalja upućene na račun ljudskih prva u Dohi pred strat Svetskog prvenstva u fudbalu.

Od dodele Svetskog prvenstva, Katar se suočava sa brojnim kritikama koje su posebno usmerene na uticaj na životnu sredinu, položaj žena i LGBT+ manjina i tretman radnika migranata.

Da bi ilustrovao ove kritike dnevni list Al Raja je objavio satirični crtež koji predstavlja trofej Svetskog prvenstva okružen strelama.

U uvodniku, novine su navele da evropska štampa vodi "besni napad na Katar od dobijanja organizacije Svetskog prvenstva 2010. godine".

- Zaustavimo kampanju klevetanja i sarađujmo na Svetskom prvenstvu koje ujedinjuje ljude - dodaje dnevnik.

List Al Šark objavio je danas intervju sa bivšom alžirskom fudbalskom zvezdom Lakhdarom Belumijem koji je naveo da "zlonamerna kampanja neće obeshrabriti Katar".

 

 

Prema ovom listu postoji "sistemska zavera" medija mnogih evropskih zemalja na temu radnika migranata "dok su ovi mediji zaboravili mizerne ulove sa kojima se suočavaju radnici u Evropi".

- Smatramo da ovi bedni mediji stvaraju ovakve priče svaki put kada zemlja van Evrope bude domaćin turnira - zaključuje Al Šark.

Umetnica Ghada Al-Khater je napisala u autorskom tekstu za Doha Njuz: "Oprostite mi što sumnjam u namere evropskih zemalja koje su tokom protekle decenije posmatrale migrante koje beže od sukoba, razaranja i siromaštva kako se dave u Mediteranu".

Kako se turnir približava početku međunarodne nevladine organizacije i evropski mediji sve učestalije ukazuje na nedostatak ljudskih prava u Kataru, što katarske vlasti osporavaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boris

pre 1 godinu

A few years ago at the Frankfurt airport terminal I was shocked of mistreatment of Serbian Roma peopled by just German policemen. I have never experienced that at Doha.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija