• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2022

06:33

LEGENDARNI NAPADAČ PROGNOZOM ZAPALIO NAVIJAČE! Peđa Mijatović: Sanjam finale Srbija - Argentina!

Starsportphoto

Fudbal

LEGENDARNI NAPADAČ PROGNOZOM ZAPALIO NAVIJAČE! Peđa Mijatović: Sanjam finale Srbija - Argentina!

Podeli vest

Moja želja je da u finalu Svetskog prvenstva u Kataru igraju Srbija i Argentina, kaže legendarni fudbaler * Ako je mogla Hrvatska da se bori za titulu, zašto ne bi mogli i "orlovi", dodaje Mijat

Želim Srbiju i Argentinu u finalu Svetskog prvenstva, poručuje legendarni Predrag Mijatović (53)! Nekadašnji reprezentativac naše zemlje veruje da Piksijevi "orlovi" mogu da budu najveće iznenađenje Mundijala u Kataru.

Bivši as Partizana i Real Madrida ističe da Srbija pod vođstvom Dragana Stojkovića igra fantastičan fudbal i da je u stanju da se nosi sa najjačim selekcijama na svetu. On se nada da bi naš tim mogao da napravi uspeh kao što je to uradila Hrvatska pre četiri godine u Rusiji, gde je igrala meč za titulu svetskog prvaka.
Žreb po ukusu

Srbija je favorit za prvo mesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo jer stvarno ima laku grupu
Predrag Mijatović

Piksi je majstor

Mijatović kao potencijalnog rivala Srbije u tom finalu vidi Argentinu sa Lionelom Mesijem.

- Kada bih mogao da poželim, to bi bilo da Srbija igra finale Svetskog prvenstva sa Argentinom. Fudbal, a ni život, nije takav da ga vodimo po našim željama, ali opet mislim da Srbija može da ima jaku ulogu na Mundijalu. Iskustva Srbije nisu baš u lepom sećanju kada su u pitanju mundijali, ali svaki turnir ima svoje iznenađenje. Na prošlom je Hrvatska igrala finale, zašto tako nešto da se sada ne ponovi, pa da umesto Hrvatske igra Srbija. Sve je moguće, ali treba biti obazriv - poručuje Mijatović u izjavi za televiziju K1.

Čuveni fudbaler kaže da mu se jako sviđa način na koji igra Srbija i da najveće zasluge za to idu selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, njegovom velikom prijatelju.

Foto: reuters

Srbija u finalu Mundijala, to Orlovima želi Predrag Mijatović



- Piksi zna šta hoće od reprezentacije. Dugogodišnji smo prijatelji i često pričamo o fudbalu. Drži sve pod kontrolom, a dileme koje je imao na početku mandata sada su iza njega. Želim mu, da uz kvalitet koji nesumnjivo poseduje, u Kataru ima i malo sreće - dodaje Mijatović.

Nekadašnji golgeter prokomentarisao je i grupu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u kojoj su, pored Srbije, još i selekcije Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije.

Bjeković kandidat za predsednika FSS



Fudbalski savez Beograda predložio je Nenada Bjekovića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. FS Beograda je matični savez legende Partizana, što automatski znači da je nekadašnji fudbaler prihvatio kandidaturu. Nenad Bjeković trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika FSS, a kako sada stvari stoje, glavni je kandidat da krajem oktobra zvanično dobije mandat do 2026. godine. Izborna Skupština FSS održaće se 31. oktobra, a Savez je bez predsednika od februara prošle godine, kada je ostavku podneo Slaviša Kokeza.

- Slažem se sa opštom ocenom da je grupa dosta slabija u odnosu na ostale, ali u današnjem fudbalu nema lakih rivala. Svakako treba biti obazriv. Na papiru Srbija je favorit za prvo mesto i očekujem da nakon 24 godine konačno zaigra na Evropskom prvenstvu.

Okršaj s prijateljima

Mijatović je prokomentarisao i predstojeće okršaje "orlova" protiv Dejana Savićevića, predsednika FS Crne Gore i Mladena Krstajića, bivšeg selektora Srbije, a sad šefa stručnog štaba Bugarske.

- Dejo neće biti od pomoći jer ne odlučuje ko igra. Što se tiče Krstajića, to je druga priča. U fudbalu je pravilo da pre meča pričamo sve najbolje jedni o drugima, a kada počne meč, želimo mu sve najgore, čak i ako je prijatelj. Nema tu sentimentalnosti - kroz osmeh zaključuje Mijatović.
 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija