• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2022

12:09

SVET BRUJI O NOVOM SKANDALU! Nejmaru pred MUNDIJAL preti PET GODINA ZATVORA!?

Retuers

Fudbal

SVET BRUJI O NOVOM SKANDALU! Nejmaru pred MUNDIJAL preti PET GODINA ZATVORA!?

Podeli vest

Brazilska investiciona kompanija DIS zatražila je zatvorsku kaznu do pet godina i novčanu kaznu do 195 miliona evra za brazilskog fudbalera Nejmara zbog navodne prevare i korupcije, prenosi CNN Brazil

Kompanija DIS podnela je tužbu protiv Nejmara, njegovih roditelja, Barselone, Santosa, bivših predsednika katalonskog kluba Ðozepa Marije Bartomeua i Sandra Rasela, kao i nekadašnjeg prvog čoveka Santosa Odilija Rodrigeza.

Ova kompanija je posedovala 40 odsto prava na Nejmara dok je igrao za Santos. Iz DIS-a tvrde da je prodaja Nejmara 2013. godine katalonskom klubu bila znatno ispod tržišne vrednosti brazilskog fudbalera.

- Nejmarova prava nisu prodata najboljem ponuđaču. Bilo je klubova koji su nudili do 60 miliona evra - rekao je advokat kompanije DIS Paulo Naser.

Foto: reuters

Barselona je 2013. zvanično objavila da je transfer Nejmara u katalonski klub iznosio 57,1 milion evra, a od toga je 40 miliona plaćeno porodici brazilskog fudbalera. Kompaniji DIS pripalo je 40 odsto od preostalih 17,1 milion evra koliko je plaćeno Santosu.

Suđenje za potencijalnu prevaru i korupciju u transferu Nejmara u katalonski klub 2013. godine počeće u ponedeljak u Barseloni.

Nacionalni sud Španije počeo je da razmatra ovaj slučaj u novembru 2016. godine, ali su optužbe kasnije odbačene zbog nedostatka dokaza. Kompanija DIS podnela je žalbu za preispitivanje slučaja pošto tvrde da je najveći deo iznosa transakcije bio skriven.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija