• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2022

16:40

KAPITEN KANAĐANA ZAINTRIGIRAO ENGLEZE! Evo šta je San PISAO o Borjanu!

Tanjug/AP

Fudbal

KAPITEN KANAĐANA ZAINTRIGIRAO ENGLEZE! Evo šta je San PISAO o Borjanu!

Podeli vest

Reprezentacija Kanade će drugi put igrati na Svetskom prvenstvu i posle Meksika 1986. imati priliku da se predstavi na najvećoj fudbalskoj smotri

Predvođeni kapitenom Crvene zvezde i nacionalnog tima Milanom Borjanom, Kanađani će igrati u grupi F, zajedno sa selekcijama Belgije, Hrvatske i Maroka.

Tim povodom britanski "San" je doneo zanimljiv tekst, u kome se bavi najboljim čuvarem mreže na superligaškim terenima.

Kako prenose, Borjan je član kanadske selekcije više od decenije. Britance je najviše zanimalo ko je Milan Borjan i da li je iz Hrvatske? Utakmica drugog kola imaće veliki značaj za golmana Zvezde, jer će se Kanada boriti protiv Hrvatske u trci za plasman u osminu finala Mundijala.

Kapiten Zvezde je debitovao za Kanadu još 2011. godine, prvobitno je dobio poziv u reprezentaciju 2010. godine i od tada je bio glavni član nacionalnog tima.

Međutim, kako piše "San", Borjan je u stvari rodom iz Hrvatske, protivniku Kanade u Grupi F.

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan

Rođen je u Kninu, počeo je da igra za u podmlatku lokalnog kluba Dinare, pre nego što je njegova porodica izbegla u Beograd. Milan je karijeru nastavio u beogradskom Radničkom, sve dok se njegova porodica nije preselila u Kanadu 2000. godine, Borjan je imao samo 13 godina.

- Tokom boravka u Kanadi, Borjan je igrao za East Hamilton SC, pre nego što je kao mladić prešao u Mount Hamilton SC i tražio svoj odmor u profesionalnom fudbalu - piše San i nastavlja:

- Nakon što ga je Boka Juniors odbila u Argentini 2005. godine, Borjan se priključio Nasionalu iz Urugvaja, igrajući za njihov omladinski tim godinu dana kasnije. Njegov prvi profesionalni ugovor potpisao je sa drugom južnoameričkom ekipom, Kilmesom u Argentini, ali je u klubu bio samo nekoliko meseci, pre nego što se vratio u Srbiju da bi se pridružio beogradskom Radu, gde se odbranama i izborio za poziv u nacionalni tim Kanade.

Potom se dokazivao u turskom Sivasu, kao i bugarskom Ludogrecu, a trenutno je lider Crvene zvezde, sa kojom je igrao u Ligi šampiona.

Učešće na Mundijalu u Kataru biće za Borjana vrhunac blistave karijere, dok kapiten crveno-belih želi da sa svojom reprezentacijom ispiše istoriju na prvom i, verovatno, jedinom učešću na Mundijalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija