• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2022

10:14

ISTEKAO ROK ZA PRIJAVU! Nenad Bjeković jedini kandidat za predsednika FSS!

fss.rs

Fudbal

ISTEKAO ROK ZA PRIJAVU! Nenad Bjeković jedini kandidat za predsednika FSS!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije novog predsednika dobiće 31. oktobra, a po svemu sudeći će to biti Nenad Bjeković

Nenad Bjeković, aktuelni vršilac dužnosti predsednika FSS, jedini je predao potrebnu dokumentaciju za kandidaturu do predviđenog roka, piše današnji "Sportski žurnal". Zainteresovani kandidati morali su da predaju kandidaturu do nedelje.

Bjeković predsednik

To znači da Nenad Bjeković neće imati protivkandidata. Skupština je zakazana za poslednji dan oktobra, a biće protokolarna pošto se očekuje da se samo potvrdi Bjekovićeva promocija na mesto prvog čoveka srpskog fudbala.

Foto: Strahinja Babović

Nenad Bjeković jedini predao kandidatiru za predsednika FSS


Bjekovića su kandidovali Fudbalski savez Beograda, Fudbalski savez regiona Istočna Srbija i Fudbalski savez Kosovo i Metohija, dok ima podršku Trenerske i Sudijske organizacije FSS. U javnosti se spominjao i da će Nebojša Leković biti kandidat za predsednika FSS. Promenom Statuta Fudbalskog saveza Srbije predviđeno je da predsedničke kandidate za izbore biraju isključivo regionalni savezi ili pet delegata, članova Izborne skupštine. 

FSS je bez predsednika od 22. marta 2001. godine kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku, a u prethodnom periodu je Bjeković kao vršilac dužnosti predvodio Savez.

Bjeković ima 74 godine i imao je veliku igračku karijeru tokom koje je najdublji trag ostavio u dresu Partizana (od 1969. do 1976. godine), dok je igrao i za zrenjaninski Proleter i Nicu. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 22 utakmice i postigao je četiri gola. Trenirao je svoje bivše klubove, a dubok trag u Humskoj ostavio je i kao direktor od 1990. do 2007. godine.

Foto: Starsportphoto

 

Crvena zvezda se oglasila pre nekoliko dana i poručila da "neće učestvovati na izbornoj Skupštini na kojoj će se izabrati novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS)". U Zvezdi smatraju da su izbori farsa, sve pod plaštom mira koji je potreban reprezentaciji i zloupotrebljava se predstojeći Mundijal u Kataru, da bi se zauzele fotelje za naredne četiri godine.

- U Zvezdi već vide šta je cilj čelnika FSS, preko Sudijske organizacije, po svaku cenu sprečiti Crvenu zvezdu da osvoji šampionsku titulu jer ove godine prvak ide direktno u Ligu šampiona. Najbolje je da ugase Zvezdu, Zeka i Bjeka opet će da vode fudbalsku Srbiju, Danilović vodi KSS, Bjekovic FSS, Tomislav Karadžić bio je pre njega.... Što je puno, puno je - stav je Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto©N

Nemanja Vidić

Nemanja Vidić je želeo da se kandiduje za predsednika FSS, ali kaže da nije mogao.

- Po statutu FSS, član 48 stav 2, kandidate za predsednika može da predloži Izvršni odbor odgovarajućeg teritorijalnog fudbalskog saveza, lige ili pet delegata. Nesporno je da su regioni i liga bliski Fudbalskom savezu Srbije i da tu ne bi mogao da dobijem podršku. Neki predsednici teritorijalnih saveza su u prethodnim sazivima bili članovi Izvršnog odbora FSS, dok su novoizabrani isto deo sistema. Svi teritorijalni savezi imaju zajedno 42 delegata od ukupno 85, koliko broji skupština. To je 49 odsto saziva skupštine, pa formalno sa još samo jednim glasom imali bi većinu. Jedini objektivan način da se kandidujem za predsednika FSS je da me predloži pet delagata skupštine iz ostalih organizacija u fudbalu, međutim oni formalno pravno ne postoje, jer nijednom delegatu na današnji dan nisu verifikovani mandati, pa mi je i u tom smislu onemogućeno da razgovaram s njima o svojoj kandidaturi. Jednostavno, ne znam ko će biti delegati na izborima koji će se održati za dve nedelje, što je samo po sebi apsurd - objasnio je legendarni reprezentativac Srbije.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija