• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

18.10.2022

19:24

MUNDIJAL NA DLANU, UPOZNAJTE SVE UČESNIKE SVETSKOG PRVENSTVA! Nemačka - Uvek favoriti, žele peti trofej na Mundijalu!

Reuters

Fudbal

MUNDIJAL NA DLANU, UPOZNAJTE SVE UČESNIKE SVETSKOG PRVENSTVA! Nemačka - Uvek favoriti, žele peti trofej na Mundijalu!

Podeli vest

Manje od dva meseca ostalo je do početka Svetskog prvenstva u Kataru, a Informer će vas do starta Mundijala upoznati sa svim učesnicima šampionata

Na redu je reprezentacija Nemačke, učesnica E grupe.

Fudbalska reprezentacija Nemačke je četiri puta u istoriji osvajala Mundijal, a pokušaće i peti. U bitke kreće iz E grupe, nimalo lake, u kojoj se nalaze i Španija, Kostarika i Japan. Svaki put Nemci su favoriti i svi rivali ih gledaju sa strahopoštovanjem, a tako će biti i sada kada će kao selektor na velikom takmičenju debitovati Hansi Flik.

NEMAČKA

FIFA lista: 11. mesto
Selektor: Hansi Flik (57)
Vrednost tima: 746.050.000 evra
Prosečna starost: 26,8
Učešća na SP: 19 puta
Najveći uspeh: titule 1954, 1974, 1990, 2014.

Nekadašnji trener minhenskog Bajerna ima pomalo nezahvalan zadatak, a to je da ispravi katastrofu sa prethodnog Mundijala u Rusiji 2018, kada je ekipu vodio Joakim Lev. Tada su Nemci doživeli jedan od najtežih poraza ikad, od Južne Koreje u grupnoj fazi rezultatom 2:0 i oprostili se od prestižnog takmičenja. Još jedna rana eliminacija, pogotovo uzastopna, bila bi katastrofa za "pancere".

 

Prvi obezbedili vizu za Mundijal

 

Flik nije odmah nakon toga preuzeo Nemce, već je Lev ostao na klupi, što i nije tako čudno jer su za 120 godina promenili samo 11 selektora. Vodio je Lev Nemce i na Evropskom prvenstvu prošle godine, eliminisan je u osmini finala, ali je još ranije dogovoreno da će ga Flik zameniti.

Foto: Reuters

Kuju plan za trofej posle osam godina: Nojer i Flik


U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Lev ih je vodio na tri meča i izgubio jedan i to na svom terenu od Severne Makedonije. Potom je ekipu preuzeo Flik i ostvario sedam uzastopnih pobeda za ubedljivo prvo mesto u grupi sa 27 bodova, devet više od drugoplasirane Severne Makedonije. Na tim mečevima imali su gol razliku 31:2, što su mnogi fudbalski stručnjaci predvideli jer Flik želi samo ubedljive pobede, kao što je to činio sa Bajernom.


Naravno, niko od Flika ne očekuje da bude čudotvorac i od ničega napravi nešto, jer svakako na raspolaganju ima brojne fudbalere top klase. Iskusni Tomas Miler i Mark Rojs oprostiće se od reprezentacije i sa razlogom se nadaju da će to biti sa peharom. Pomoć će imati u sjajnim, mladim, talentovanim igračima. Za početak Kaji Haverc, zvezda londonskog Čelsija, fudbaler koji može da igra na četiri pozicije. Neće biti iznenađenje ako tinejdžer Džamal Musijala zablista u Kataru. Fudbaler Bajerna iz Minhena već ima čak 17 nastupa za tim rodne zemlje. Nešto starije Leona Gorecku i Džošuu Himika ne treba zaboraviti, ali ni Kevina Volanda, zvezdu Monaka.

 

Foto: Reuters

Ne žele da se opet razočaraju: Navijači Nemačke

ZVEZDA TIMA
Tomas Miler (33)

Pozicija: napadač
Utakmica: 118
Golova: 44
Asistencija: 40
Klub: Bajern Minhen
Vrednost: 22.000.000 evra


Kapiten i golman Manuel Nojer kaže da mu je cilj da osvoji trofej, i da ima nikad veći motiv.
- Uvek mi je trofej cilj, pre svakog turnira, a sada pogotovo jer verovatno neću igrati na još mnogo svetskih prvenstava. Nakon ranih eliminacija na poslednja dva velika turnira, SP 2018. EP 2021, važno nam je da se predstavimo u potpuno drugačijem svetlu. Za mene  postoji samo jedan cilj, a to je trofej - jasan je golman minhenskog Bajerna.

 

Selektor ljut na organizatora

Zvezda Real Madrida Toni Kros neće biti na Mundijalu jer se ranije oprostio od reprezentacije. To ga nije sprečilo da kritikuje odluku da se takmičenje dodeli Kataru, a u tome ga je podržao i selektor Flik. 

- Mnogo toga nije u redu u Kataru kada su u pitanju ljudska prava. Fudbal bi trebalo da bude tu za sve - aludirao je Flik na to što je Katar često kritikovan zbog odnosa prema ženama i LGBT osobama.

RASPORED NA SP

1. kolo (23. novembar)
Nemačka - Japan

2. kolo (27. novembar)
Nemačka - Španija

3. kolo (1. decembar)
Nemačka - Kostarika




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 1 godinu

Није два.Остало је мање од месец дана.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija