• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2022

13:58

SRBI HARAJU EVROPOM! Od januara će Juve biti na srpski pogon, ali u ovom klubu su SRBI "DOMAĆI" IGRAČI!

reuters

Fudbal

SRBI HARAJU EVROPOM! Od januara će Juve biti na srpski pogon, ali u ovom klubu su SRBI "DOMAĆI" IGRAČI!

Podeli vest

Dušanu Vlahoviću i Filipu Kostiću mogli bi u Juventusu već tokom januara da se pridruže Sergej Milinković Savić i Strahinja Pavlović, ali ne bi to bio "najsrpskiji" strani klub, jer je Benfika neprikosnovena

Opet se giganti otimaju za srpske fudbalere! Nedeljama mediji u Italiji pišu da je Juventus već krenuo po Sergeja, kako bi doveo Srbina u Torino u januaru, a u sredu je Gazeta obelodanila da je na meti Stare dame i Strahinja Pavlović.  

Ukoliko crno-beli završe uspešno posao, čak četiri Srbina će od zime igrati u dresu Juventusa. Biće Juve na srpski pogon, ali nijedan klub ne može da parira ekipi Benfike, koja je u jednom momentu imala šestoricu naših igrača.

Foto: AP/Photo

Strahinja Pavlović na meti Juventusa

Srpsku koloniju u Benfiki pre sedam godina predvodili su Nemanja Matić, Ljubormi Fejsa, lazar Marković, Stefan Mitrović, Filip Đuričić i Miralem Sulejmani. 

Čak ceo tim naših igrača bio je deo Benfike u poslednjoj deceniji. Mile Svilar, golman reprezentacije Srbije, Nemanja Matić, Stefan Mitrović, Ljubomir Fejsa, Miralem Sulejmani, Filip Đurčić, Lazar Marković, Andrija Živković, Luka Jović, Nemanja Radonjić, Ivan Šaponjić i Filip Marković, igrali u B timu.  Ako su Srbi negde kao domaći igrači, onda je to Benfika.

Foto: ap photo

Luka Jović i Nikola Milenković

Nije samo Benfika bila srpska kolonija, nego i Fiorentina, pa su dres "viole" u jednom trenutku nosili Dušan Vlahović, Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Matija Nastasić. Vlahović je prešao u Juventus, ali ga je zamenio Luka Jovića, dok se Nastasić preselio na Majorku.

Foto: FSS

 

Dres Torina sada nose Saša Lukić, Vanja Milinković Savić i Nemanja Radonjić. Na srpski pogon igrao je i Ajntraht.  Mijat Gaćinović, Luka Jović i Filip Kostić bili su prava snaga kluba iz Frankfurta.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija