• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2022

22:47

JUG JE SPREMAN ZA TITULU - NAPOLI ZGAZIO I ROMU! Vezuvi KLJUČAJU zbog Osimena! (FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

JUG JE SPREMAN ZA TITULU - NAPOLI ZGAZIO I ROMU! Vezuvi KLJUČAJU zbog Osimena! (FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Napolija nastavljaju svoj niz nepobedivosti u Seriji A pošto su u derbiju 11. kola savladali Romu na Olimpiku sa 0:1 (0:0) i ostali lideri prvenstva sa tri boda više u odnosu na Milan

Prethodna sezona počela je sjajno za Napoli, ali se nije završila kako su se podno Vezuva nadali. Ova deluje još bolje, a četa Lučana Spaletija odaje utisak da je napokon došlo vreme da se jug Italije raduje Skudetu! Napolitanci su večeras na Olimpiku potvrdili kandidaturu za šampionsu titulu pošto su u derbiju 11. kola nadigrali Romu i ostali jedina neporažena ekipa na Čizmi - 0:1 (0:0). 

Pokušao je Žoze Murinjo da nadmudri kolegu sa druge strane, ali mu nije pošlo za rukom. Roma nije želela da se nadigrava, lopta je mahom bila u posedu Napolija, ipak, tokom prvog poluvremena konkrenog učnika nije bilo. 

Foto: Tanjug/AP

Najzanimljiviji momenat dogodio se u 38. minutu kada je Rui Patrisio srušio Viktora Osimena. Masimiliano Irati je dosudio najstrožu kaznu, ali je nakon konsultacija sa VAR sobom odlučeno da penala neće biti. Označilo je do i kraj prvog dela igre. 

Daleko dinamičnije bilo je u nastavku. Roma se polako "otvarala" što je dalo prostora Napolitancima da preko Lozana i Kvarachelije napadu Vučicu. Meksikanac je večeras bio posebno raspoložen za igru, a njegov pokušaj u 49. minutu bila je potvrda da Napoli želi čitav plen na Olimpiku. 

Foto: Tanjug/AP

Na gol se čekalo punih 80 minuta. Iako je Napoli u drugom poluvremenu pretio preko Elifa Elmasa i Viktora Osimena, mreže su mirovale sve dok Nigerijac nije pokupio jedan odbitak i snažnim udarcem umalo uneo i Rui Patrisija u gol zajedno sa loptom. Pokušala je Vučica u preostalih desetak minuta da se vrati u igru, dođe do počasnog gola, ali su uspeli samo da zarade crveni karton. Rik Karsdorp pocrveneo je nakon udakice budući da je prigovarao glavnom arbitru. 

Serija A, 11. kolo:

Nedelja:
Udineze – Torino 1:2 (1:1)
Delufeu 26 – Aina 14, Pelegri 69
Bolonja – Leće 2:0 (2:0)
Arnautović 13, Ferguson 35
Atalanta – Lacio 0:2 (0:1)
Zakanji 10, Anderson 52
Roma – Napoli 0:1 (0:0)
Osimen 81

Subota:
Salernitana – Specija 1:0 (0:0)
Mazoki 48
Milan – Monca 4:1 (2:0)
Dijas 16, 41; Origi 65, Leao 84 – Ranokija 70
Fiorentina – Inter 3:4 (1:2)
Kabral 33p, Ikone 60, Jović 90 – Barela 2, Martines 15, 72, Mhitarijan 90+5

Petak:
Juventus – Empoli 4:0 (1:0)
Kin 8, Veston 55,Rabio 82, 94

Ponedeljak:
18.30 Kremoneze – Samprodija
20.45 Sasuolo – Verona

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija