• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2022

11:22

OVO NISTE ZNALI O DUŠANU VLAHOVIĆU! Fudbal nije njegova prva ljubav, sve je iznenadio pričom o detinjstvu

Tanjug/AP

Fudbal

OVO NISTE ZNALI O DUŠANU VLAHOVIĆU! Fudbal nije njegova prva ljubav, sve je iznenadio pričom o detinjstvu

Podeli vest

As Juventusa Dušan Vlahović otvorio je dušu za "Gazetu delo sport" i pred duel Stare dame sa Benfikom u Ligi šampiona, pričao o crno-belima, detinjstvu, Seriji A, Brazilu, snovima...

Malo je nedostajalo da Dušan Vlahović bude košarkaš, ali zahvaljujući prijateljima, danas je jedan od najboljih napadača na svetu. Takođe, pričao je malo i o Svetskom prvenstvu i meču sa Brazilom na Mundijalu, a pomenuo je i Kristijana Ronalda...

Detinjstvo?

- Hiperaktivno! Uvek sam želeo da se krećem, da trčim. Jedini način da me kontrolišu bio je da me puste da se bavim sportom.  Prvo sam probao košarku, ali su prijatelji igrali fudbal i rekao sam roditeljima da želim da počnem da treniram fudbal. Tako je počelo - kazao je u intervjuu za Gazetu Dušan Vlahović.

Foto: Starsportphoto

Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović

Brazilci?

- Prednost je što ih poznajemo dobro pred ovo Svetsko prvenstvo, ali i oni znaju nas! Pričali smo o njima kada je bio žreb. 

Snovi?

- Ne volim da pričam o njima, držim ih za sebe. Ali, imam jasne ciljeve koje treba da ostvarim pre ili kasnije".

Juventus?

- 2022? Moglo je bolje, kako na ličnom planu, tako i na kolektivnom. Svaki dan želim više, želim da napredujem, uvek se trudim da budem jači nego prethodnog dana. Ne znam tačnu procenu, ali moglo je i bolje. Šta da očekujete? Važno je ostati miran i bistre glave, razmišljati utakmicu za utakmicu. Šampionat je tek počeo, dugo će trajati i svašta može da se desi. Fokusirani smo na posao, radimo više od bilo koga, budite mirni pa ćemo videti šta će biti.

Lakše mi je kad imam Kostića u Juventusu

Bio je Dušan Vlahović srećan kada je u Juventus stigao Filip Kostić, saigrač iz reprezentacije Srbije.

Kada smo počeli da pričamo o Juventusu, pitao sam ga da li ima nešto, ali nisam hteo da ga uznemiravam i pitam toliko. Kada je trebalo da stigne, napisao sam mu poruku: "Dolaziš li?“, "Da, da dolazim“. Bio sam srećan, lakše mi je da imam nekog od reprezentativaca uz sebe, dobro se snašao, bio sam na raspolaganju kao saigrači i nadam se da sam mu pomogao da se koncentriše na teren.

Benfika?

- Sjajan tim, veoma jak, biće to teška utakmica, posebno u Portugalu gde nas čeka pun stadion. Atmosfera je uvek lepa, moraćemo da damo sve, 200 odsto, onda mečeve odlučuju  detalji, moramo da budemo pažljivi i pustimo da pobedi najbolji.

Liga šampiona?

Veoma posebno takmičenje. Čim sam stigao usledila je Liga šampiona. Sada je situacija drugačija, svi mogu da pobede. Ipak, nadamo se da ćemo opstati i igrati još dugo ovo takmičenje.

Foto: AP/Marco Alpozzi

 

Idoli?

Teško je reći ime, kad sam bio dete bilo je toliko šampiona. Uživao sam u njihovim igrama u potpunosti.

Italija?

- Teško na početku, vezan sam za porodicu i odlazak nije bio jednostavan. U Fiorentini sam imao Milenkovića, koji mi je mnogo pomogao, uvek mu se zahvaljujem, bio je kao stariji brat, i danas smo u odličnim odnosima. Porodica mi je često dolazila u posetu i bili su mi blizu, a i okolina mi je pomogla i uvek im se zahvaljujem.

Foto: Tanjug/AP

 

Dolazak u Juventus?

Kada sam stigao, poznavao sam kolege protiv kojih sam igrao, od prvog dana sam se osećao integrisanim, svi su se trudili da mi pomognu i ubrzaju postavku, počev od saigrača do menadžera, predsednika, svih... Hvala svima. Mnogo su mi pomogli stariji igrači koji su dugo godina živeli u Juventusu. Vremenom sam se sprijateljio sa mnogima, mnogo sam srećan”.

Igrač za šutiranje odlučujućeg penala?

- Kristijano Ronaldo.

Najzabavniji?

- Posati i Pinsoljo.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija