• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2022

11:34

BOJKOTUJU SVETSKO PRVENSTVO U KATARU! Evo ko je sve podigao glas protiv Mundijala!

reuters

Fudbal

BOJKOTUJU SVETSKO PRVENSTVO U KATARU! Evo ko je sve podigao glas protiv Mundijala!

Podeli vest

Planeta sa nestrpljenjem čeka početak Svetskog prvenstva, ali ima i onih koji su protiv Mundijala u Kataru, koji startuje 20. novembra

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za manje od mesec dana, a glas protiv ovakvog šampionata među poslednjima podigli su navijači Borusije.

"Milioneri" su u Dortmundu na tribinama "Signal Iduna Parka" jasno pokazali šta misle o Mundijalu u Kataru. 

Bojkot Mundijala

- Bojkot Katara 2022. - navele su najvatrenije pristalice nemačkog giganta.

Katar je na "meti" Zapada zbog kršenja ljudskih prava, a ljubiteljima fudbala smeta i termin Mundijala, koji će ove godine premijerno biti odigran tokom zime.

 

Francuska je u grupi sa Danskom, Australijom i Tunisom, a jedan od razloga protesta je što se Mundijal održava zimi.

 

U Francuskoj niko neće moći organizovano da prati fudbalske mečeve. Pariz je sedmi grad u Francuskoj koji neće organizovati organizovano praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru. Ovo je potvrdio Pierre Rabban, zamjenik gradonačelnika, i pojasnio da je u pitanju protest protiv nepovoljnih ljudskih prava u zemlji. Organizovanog gledanja utakmica neće biti ni u Lilu, Strazbouru, Rodezu, Bordou i Marseju. Zamenik gradonačelnika Parizan potvrdio je da je odluka povezana i s tim što se turnir održava zimi. 

Francuska je u grupi sa Danskom, Australijom i Tunisom.

Foto: reuters

 

Reprezentativci Danske će nositi zanimljiv dres na Svetskom prvenstvu, a kreatori ističu da postoji snažna poruka koja ih je inspirisala da grb bude "nevidljiv"

- Dres sa sobom nosi poruku. Ne želimo da budemo vidljivi tokom turnira koji je koštao života hiljade ljudi. Navijamo za danski tim u svakom trenutku, ali to nije isto što i navijati za Katar kao domaćina- objasnili su Danci.

Foto: reuters

 

Filip Lam neće biti deo delegacije reprezentacije Nemačke na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. 

- Neću biti deo delegacije koja će putovati, a nisam ni zainteresovan da odem tamo kao navijač. Radije bih pratio turnir kući. Ljudska prava bi trebala igrati najbitniju ulogu u određivanju lokacije za ovakva turnir. Ako zemlja, koja ima najgore ocene u ovom polju a dobije ovakvu nagradu, počnete da mislite o kriterijumima po kojima je doneta ovakva odluka - izjavio je Lam.

Početak Svetskog prvenstva zakazan je za 20. novembar, a selekcija Srbije će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 1 godinu

Sve sami licemeri. Kad su u pitanju ljudska prava Rusa u Ukrajini i Srba na Kosovu onda ćute kao p...e

Žigolo

pre 1 godinu

" da je u pitanju protest protiv nepovoljnih ljudskih prava u toj zemlji" Koje licemerje zapada ... Kao bore se za ljudska prava u Kataru a kažnjavaju svoje građane da ne gledaju utakmice sa SP! Čitajući izjave zapadnih političara očigledno je samo jedno - sledeća meta Amerike i NATO je Katar, mala zalivska zemlja sa najvećim procenjenim zalihama prirodnog gasa na planeti + ogromne zalihe nafte koje nisu pod nikakvom kontrolom Amerike. Nema nikakve dileme da će vrlo skoro krenuti akcije na destabilizaciji te državice i akcije da se na njeno čelo dovedu poltroni i marionete zapada.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija