• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2022

10:24

ISTORIJA! MURINJO SKINUO FERGUSONA SA TRONA! "Posebni" trener sa NAJVIŠE pobeda u Evropi!

Tanjug/AP

Fudbal

ISTORIJA! MURINJO SKINUO FERGUSONA SA TRONA! "Posebni" trener sa NAJVIŠE pobeda u Evropi!

Podeli vest

Fudbaleri Rome savladalo su HJK sa 2:1, a trener Vučice Žoze Murinjo zabeležio je 107. trijumf na međunarodnoj sceni

Evropa ima novog rekordera! Dugi niz godina je Ser Aleks Ferguson bio trener sa najviše pobeda u međunarodnim takmičenjima, ali od sinoć je slavni škotrski stručnjak laskavo priznanje "predao" Žozeu Murinju! Roma je savladala HJK, a portugalski trener je tako stigao do 107. pobede u evropskim takmičenjima. 

Pre dolaska na klupu Vučice Žoze Murinjo je sjajne rezultate beležio sa Portom, Čelsijem, Interom, Real Madridom, Mančester junajtedom i Totenhemom. U trofejnim vitrinama ima dva pehara Lige šampiona koje je osvajao sa Portom i Interom, sa Crvenim đavolima je 2017. godine osvojio Ligu Evrope, a prethodne sezone sa Romom Ligu konferencija. 

Foto: reuters

Upravo po tome je Žoze Murinjo poseban u svetu fudbala budući da je jedini trener koji je uspeo da osvoji sva tri UEFA takmičenja. 

Rimljani kolo pre kraja grupne faze imaju sedam bodova i dele drugo mesto sa Ludogorecom, koji dočekuju 3. novembra u meču odluke. Lider grupe C je Betis sa 13 bodova, dok HJK ima samo jedan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija