• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2022

17:49

BRAJTON SAMLEO "PLAVCE"! Četvorka Njukasla, TOTENHEM SE IŠČUPAO u Bornmutu! Pevci od 0:2 do 3:2! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

BRAJTON SAMLEO "PLAVCE"! Četvorka Njukasla, TOTENHEM SE IŠČUPAO u Bornmutu! Pevci od 0:2 do 3:2! (VIDEO)

Podeli vest

Ovog popodneva igrale su se utakmice 13. kola Premijer lige. Najveće iznenađenje priredili su fudbaleri Brajtona koji su na svom terenu demolirali Čelsi 4:1.

Njukasl je nastavio sa odličnim igrama ove sezone, crno-beli su ispratili Aston Vilu sa četiri komada u mreži. Na kraju je bilo 4:1.

Totenhem se provukao kroz iglene uši preokretom u Bornmutu. Gubili su Pevci 0:2, ali su ipak stigli i prestigli rivala. Na kraju 3:2 za londonski klub. 

Brajton je poveo već u petom minutu pogotkom Leandra Trosara. Kaoru Mitoma je proigrao Trosara, a on izašao jedan na jedan sa golmanom Čelsija, predriblao Kepu i pogodio za 1:0.

Devet minuta kasnije, domaći tim je duplirao prednost autogolom Rubena Loftus-Čika koji je nespretno reagovao posle kornera i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

U finišu prvog poluvremena, u 42. minutu, na semaforu je pisalo 3:0 nakon još jednog autogola. Ovog puta je Trevo Čaloba poslao loptu iza ledja Kepe.



Ovo je prvi put u istoriji Premijer lige da je jedan tim postigao dva autogola za jedno poluvreme.

Čelsi je u 48. minutu smanjio prednost domaćih pogotkom Kaja Harveca glavom, ali i pored brojnih šansi do kraja meča nije uspeo da stigne do bodova. Umesto toga, ubedljivu pobedu Brajtona je u 92. minutu potvrdio Paskal Gros.

Fudbaleri Njukasla pobedili su na svom terenu Aston Vilu sa ubedljivih 4:0.

Zbog brojnih povreda, prvo poluvreme u Njukaslu je produženo za deset minuta i u tom dodatnom vremenu domaći tim je poveo. Ešli Jang je igrao rukom u kazneni prostor, sudija je pokazao na belu tačku, a Kalum Vilson je bio siguran za vodjstvo Njukasla.

Njukasl je pitanje pobednika na ovom meču rešio za tri minuta na početku drugog poluvremena. Prvo je Vilson bio precizan glavom u 56. minutu, posle centaršuta Tripijea, a potom je Žoelinton u 59. minutu savladao golmana gostiju za 3:0.



Asistent kod trećeg gola bio je Vilson, baš kao i u 67. minutu kada je Migel Almiron postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Totenhema su posle preokreta slavili u gostima protiv Bornmuta sa 3:2.

Domaći tim je do prednosti stigao u 22. minutu nakon što je brzu akciju završio Kifer Mur, a isti igrač je u 50. minutu glavom povisio na 2:0.

Sedam minuta kasnije, Rajan Sesenjon je lepo prošao i smanjio vodjstvo domaćeg tima, izjednačenje Totenhemu doneo je Ben Dejvis u 73. minutu, a za potpuni preokret pobrinuo se Rodrigo Bentankur u 92. minutu.
 



Kristal Palas je na svom terenu bio bolji od Sautemptona sa 1:0, a strelac tog jedinog gola bio je Odson Eduar u 38. minutu. Ekipa Kristal Palasa je deseta na tabeli sa 16 bodova, dok je Sautempton na 16. poziciji sa četiri boda manje.

Fudbaleri Brentforda i Vulverhemptona odigrali su nerešeno 1:1.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a potom su na početku drugog u razmaku od samo dva minuta "pala" dva. Ben Mi je u 50. minutu sjajnim volej udarcem doveo Brentford u vodjstvo, a dva minuta kasnije je Ruben Neveš izjednačio lepim udarcem sa 17-18 metara.

Premijer liga, 14. kolo

Subota:

Lester - Mančester siti 0:1 (0:0)
De Brujne 49
Bornmut - Totenhem 2:2 (1:0)
Mur 20,52 – Sesenjoj 57, Dejvis 73, Bentakur 90+2
Brentford - Vulverhempton 1:1 (0:0)
Mi 50 – Neveš 52
Brajton - Čelsi 3:1 (3:0)
Trosar 5, 90+2 Loftus-Čik 14ag, Šaloba 42ag – Haverc 48
Kristal Palas - Sautempton 1:0 (1:0)
Eduar 38
Njukasl - Aston Vila 4:0 (1:0)
Vilson 45+6p, 56, Žoelinton 59, Almiron 67
18.30 Fulam - Everton
20.45 Liverpul - Lids

Nedelja:

15.00 Arsenal - Notingem Forest
17.15 Mančester junajted - Vest Hem

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija