• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

30.10.2022

08:33

VEČITI U RAZLIČITOM RASPOLOŽENJU DOČEKUJU RASPLET U EVROPI! Zvezdi treba čudo, PARTIZAN IMA ZICER

Starsportphoto

Fudbal

VEČITI U RAZLIČITOM RASPOLOŽENJU DOČEKUJU RASPLET U EVROPI! Zvezdi treba čudo, PARTIZAN IMA ZICER

Podeli vest

Fudbalerima Crvene zvezde potrebno je čudo da dočekaju proleće u Evropi, dok Partizan samo bod deli od nastavka takmičenja u Ligi konferencija.

 Crveno-belima ni pobeda nad Monakom ne garantuje evropsko proleće jer bi joj u tom slučaju bilo potrebno da Trabzon kod kuće ne pobedi Ferencvaroš. Crno-beli sa bodom imaju osiguranu šesnaestinu finala Lige konferencija

Crveno-beli će narednog četvrtka gostovati Monaku u meču 6. kola grupe H Lige Evrope. Zvezda ne može do prve pozicije, a da bi osvojila drugo mesto i izborila plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, potrebna joj je pre svega pobeda nad "kneževima". Osim toga, neophodno je i da joj rezultat meča Trabzon-Ferencvaroš ide naruku.

Zvezda može do evropskog proleća i kao trećeplasirana u grupi i tad bi se preselila u Ligu konferencija, ali takođe će zavisiti od ishoda drugog meča u grupi. Prvak Srbije dalje može da prođe čak i u slučaju poraza, ali se takva mogućnost meri promilima (pogledajte okvir).
Bukmejkeri baš i ne veruju ekipi sa "Marakane", pošto je kvota na pobedu Monaka 1,62, a na trijumf Zvezde 5,20.

Bez Dragovića

Zvezdini fudbaleri ne žele da se predaju sve dok postoji matematička šansa. Štoper Nemanja Milunović poručuje da crveno-beli u Francusku idu po proleće u Evropi.


- Posle utakmice sa Trabzonom video sam iscrpljena lica kod saigrača, ali sve je lakše kad se pobedi, sva muka se zaboravi. Pobedili smo u poslednjoj evropskoj utakmici na našem stadionu, a sad idemo u Monako po prolaz - kaže Milunović.

KALKULACIJE


ZVEZDA
IDE U ŠESNAESTINU FINALA LIGE EVROPE
* Ako pobedi Monako, a Trabzon ne pobedi Ferencvaroš
* Ako pobedi Monako ali sa većom gol-razlikom nego što Trabzon pobedi Ferencvaroš
* Ako pobedi Monako, ali postigne tri ili više golova nego Trabzon u pobedi nad Ferencvarošem
IDE U ŠESNAESTINU FINALA LIGE EVROPE
* Ako odigra nerešeno sa Monakom i Trabzon ne pobedi Ferencvaroš
* Ako odigra nerešeno sa Monakom, ali postigne tri ili više golova nego Trabzon u remiju sa Ferencvarošem
* Ako izgubi od Monaka, a Trabzon izgubi od Ferencvaroša većom gol-razlikom

PARTIZAN
IDE U OSMINU FINALA LIGE KONFERENCIJA
* Ako Partizan pobedi Slovačko i Nica ne pobedi Keln
IDE U ŠESNAESTINU FINALA LIGE KONFERENCIJA
* Ako pobedi Slovačko, a Nica pobedi Keln
* Ako odigra nerešeno sa Slovačkim
* Ako izgubi od Slovačkog, a Keln ne pobedi Nicu


Jedan od ključnih igrača za Zvezdinu igru, štoper Aleksandar Dragović neće moći da pomogne timu u poslednjem kolu zbog nagomilanih žutih kartona, ali je ubeđen da njegovi saigrači mogu do pobede.

- Srećan sam što smo još u igri, ali sam tužan što neću igrati. Ipak, nadam se da će saigrači i bez mene pobediti i da ćemo ponovo zajedno slaviti. Valjda će Milunović dati gol, a mi proći dalje - poručio je Dragović.

Kad je reč o Partizanu, crno-belima je dovoljno da osvoje bod protiv Slovačkog u poslednjem kolu i da osiguraju prolazak iz grupe kao drugoplasirani. Izabranici Gordana Petrića mogu i do prve pozicije koja bi ih odvela direktno u osminu finala Lige konferencije i preskočili bi šesnaestinu finala, odnosno plej-of protiv rivala koji stižu iz Lige Evrope. Za taj podvig potrebno im je i da Nica ne pobedi u Kelnu.

Prazne tribine

Defanzivac Igor Vujačić kaže da crno-beli neće kalkulisati i da će ići na sva tri boda protiv Slovačkog.

- Nadam se da ćemo pobediti Slovačko. Biće teško, jer igramo pred praznim tribinama, ali na to ne možemo da utičemo. Bilo bi ružno i nepravedno da se ne plasiramo dalje posle ovako dobrih mečeva u grupi - ističe Vujačić.

Napadač Rikardo i ne razmišlja o drugim opcijama osim o pobedi.

- Uradićemo sve da pobedimo na našem stadionu, nećemo razmišljati o remiju ili porazu. Zanima nas samo da pobedimo i plasiramo se u narednu rundu takmičenja - zaključuje Rikardo.

Lalatović u Humskoj

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće u nedelju od 16.00 Kolubari (Arena 1 premijum) u meču 17. kola Superlige Srbije. U istom kolu Partizan će u nedelju od 19.00 (Arena 1 premijum) dočekati niški Radnički sa Nenadom Lalatovićem na čelu. Biće to derbi kola, pošto je nekadašnji kapiten Zvezde često bio "penicilin" za crno-bele.

LIGA EVROPE

Grup H

6. kolo

Četvrtak, 3. novembar

Monako - Crvena zvezda 18.45
Trabzonspor - Ferencvaroš 18.45

Standings provided by Sofascore

 


LIGA KONFERENCIJA

Grupa D

6. kolo

Četvrtak, 3. novembar

Keln - Nica 21.00
Partizan - Slovačko 21.00


Standings provided by Sofascore

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija