• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2022

16:26

DALIĆ ZARATIO SA POLA REPREZENTACIJE, ALI OPET SU JAKI! Hrvati objavili SPISAK za Katar!

printscreen

Fudbal

DALIĆ ZARATIO SA POLA REPREZENTACIJE, ALI OPET SU JAKI! Hrvati objavili SPISAK za Katar!

Podeli vest

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru

Još desetak dana ostalo je selektorima reprezentacija da saopšte konačan spisak od 26 putnika za Mundijal. Širi spiskovi su kod većine nacionalnih timova poznati, a danas je svoj objavio i Zlatko Dalić. Kod aktuelnih vicešampiona sveta iznenađenja nema, a iskusni selektor se odlučio za proverene snage. 

Spisak bi verovatno izgledao drugačije da se golman Hajduka iz Splita Lovre Kalinić nije povredio tokom vikenda. Najveće iznenađenje je svakako izostanak Anta Rebića koji je već neko vreme u sukobu sa selektorom Dalićem. Pored toga nema ni Tome Bašića iz Lacija, a na Mundijal neće ni Nikola Moro iz Bolonje, odnosno Petar Musa iz Benfike. 

Za razliku od ranijih godina, Hrvati su se sada oslonili i na igrače iz domaćeg prvenstva. Dinamo na širem spisku ima pet predstavnika, Osijek, Rijeka i Hajduk po jednog. Ipak, pitanje je ko će se od njih naći u avionu za Katar. Najveća glavobolja Daliću je svakako koga od napadača mora da izostavi sa konačnog spiska putnika za Mundijal. 

Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Konkurencija među ofanzivcima je paprena. Čolak, Petković, Oršić, Livaja, Budimir... Svi dominiraju u svojim klubovima i Dalić će imati težak zadatak da napravi "rez". 

Širi spisak Hrvatske:

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lil), Dominik Kotarski (PAOK), Nediljko Labrović (Rijeka)

Defanzivci: Domagoj Vida (AEK), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rendžers), Josip Juranović (Seltik), Joško Gvardiol (Lajpcig), Borna Sosa (Štutgart), Josip Stanišić (Bajern), Martin Erlić (Sasuolo), Josip Šutalo (Dinamo), Duje Ćaleta Car (Sautempton), Marin Pongračić (Leće)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Ren), Luka Ivanušec (Dinamo), Luka Sučić (Salcburg), Ivan Perišić (Totenhem), Kristijan Jakić (Ajntraht), Josip Mišić (Dinamo), Josip Brekalo (Volfzburg)

Napad: Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk), Antonio Mirko Čolak (Rendžers)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija