• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2022

17:22

PUKLA PETARDA U MADRIDU! Tri penala na Bernabeu, Kurtoa PONIZIO Hrvata! SUROVA OSVETA Nemaca! Šahtjor u Ligi Evrope! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

PUKLA PETARDA U MADRIDU! Tri penala na Bernabeu, Kurtoa PONIZIO Hrvata! SUROVA OSVETA Nemaca! Šahtjor u Ligi Evrope! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Reala i Lajpciga plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su Madriđani u poslednjem kolu grupe F savladali Seltik sa 5:1 (2:0), dok je u Varšavi meč ukrajinskog i nemačkog tima završen rezultatom 0:4 (0:1)

Time su Kraljevići sa prvog mesta otišli među 16 najboljih klubova Starog kontinenta, dok će Lajpcig kao drugoplasirani nastaviti takmičenje, Ukrajinci se sele u Ligu Evrope, a škotski velikan je završio učešće za ovu sezonu na međunarodnoj sceni.

Real je takmičenje završio na „pol poziciji“ sa 13 bodova, Lajpcig je drugi sa 12, Šahtjor nastavlja trku u Ligi Evrope pošto je osvojio 6 poena, dok je Seltik ispao sa samo dva osvojena boda.

Šahtjoru je pre duela sa Bikovima „igrala“ samo pobeda, ali po prikazanom u prvom poluvremenu nisu bili ni blizu nje. Osim što domaći igrači nisu uputili udarac ka golu bundesligaša, posao im je otežao Kristofer Nkunku koji je u 10. minutu doneo vođstvo Lajpcigu.

Ni to nije trglo ukrajinske fudbalere, koji nisu uspeli do kraja prvog dela ozbiljnije da ugroze golmana Blasviha.

U nastavku je Lajpcigu bilo dovoljno samo pet minuta igre da dođu do drugog gola i reše sve dileme oko plasmana u narednu fazu. Očajnu reakciju odbrane Ukrajinaca kaznio je Andre Silva i uz dosta sreće povećao na 2:0, da bi ubrzo Soboslaj i Dani Olmo konačno dotukli grogiranog rivala.

Foto: Starsportphoto

fudbaleri Lajpciga slave
 

Hrvatski fudbaler je samo 120 sekundi od ulaska na teren, u prvom dodiru sa loptom zatresao mrežu Ukrajinaca za ogromnih 4:0 i potpuni revanš za poraz iz prvog duela u Nemačkoj (1:4).

U drugoj utakmici F grupe, Real je lako izašao na kraj sa otpisanim Seltikom – 5:0.

Madriđani su do brzog vođstva od 2:0 stigli iz dva penala, koje su u golove pretvorili Luka Modrić u šestom i Rodrigo u 21. minutu.

Foto: Starsportphoto

Francisko Valverde i Mendi proslavljaju gol

Imao je prilika škotski velikan da se vrati „u život“. Dve je propustio Japanac Kjogo Furuhaši, a najbolju Josip Juranović na isteku 35. minuta. Bio je to treći dosuđen jedanaesterac na Bernabeu, prvi u korist gostiju iz Glazgova, međutim, Hrvat Josip Juranović je loše šutirao i dozvolio Tibo Kurtoi da mu fantastičnom intervencijom odbrani šut sa „bele tačke“.

Kraljevići su dodali gas u drugom poluvremenu i golovima Marka Asensija, Vinisijusa Žuniora i Valverdea dotukli škotski tim, potvrdivši prvo mesto u grupi F, dok je Seltik u finišu došao do počasnog pogotka preko Žote.

 

Standings provided by Sofascore


 

Grupa F

Šahtjor - Lajpcig 0:4 (0:1)
Nkunku 10, Silva 50, Soboslaj 62, Olmo 68

Real - Seltik 5:1 (2:0)
Modrić p6, Rodrigo p21, Asensio 51, Vinisijus 61, Valverde 71 - Žota 85

UŽIVO

TOK MEČEVA

DRUGO POLUVREME

90. minut - Kraj utakmica F grupe, Real je pobedio Seltik sa 5:1, a Lajpcig dobio Šahtjor ubedljivim rezultatom 4:0!

85. minut - GOOOOOOOOOOOL!!! Seltik stiže do počasnog gola u Madridu, koji postiže Žota - 5:1!

81. minut - Evo prvog udarca Šahtjora u okvir gola Lajpciga, Bondar je pokušao glavom, ali prelako za Blasviha.

80. minut - Još desetak minuta je ostalo do kraja utakmica, sve je već poznato, Real i Lajpcig nastavljaju takmičenje u osmini finala.

75. minut - Slobodan udarac za Lajpcig, koji nastavlja da napada, uprkos ubedljivom vođstvu. I dalje se čeka šut Šahtjora na gol. Nkunku je tukao direktno iz "slobodnjaka", malo iznad prečke.

71. minut - GOOOOOOOOOL!!! Pukla je petarda u Madridu, Real vodi golom Valverdea sa 5:0 protiv Seltika!!!

68. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Tek što je ušao u igru Dani Olmo je u prvom kontaktu sa loptom zatresao mrežu Šahtjora za 4:0!!!! Demoliran je ukrajinski velikan, slatka osveta za 1:4 iz prvog meča!!!

66. mnuit - Menja i Lajpcig, Henriks ulazi umesto Sinakana, Raum ustupa mesto Halenstbergu, a Soboslaj Daniju Olmu!!

62. minut - GOOOOOOOOOOOL!!! I u Madridu ponovo u isto vreme pada gol!!!! Real ima ubedljivih 4:0, pogotkom Vinisijusa Žuniora, koji se posle nekoliko propuštenih prilika upisuje u strelce, na asistenciju Valverdea!!!

62. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Soboslaj postiže treći gol za Lajpcig protiv Šahtjora i rešava sve dileme oko pobednika - 0:3! Sjajno je Mađar ispratio dodavanje Nkunkua, zaobišao golmana i rutinski zatresao mrežu!!!!

59. minut - Izmena u Šahjtoru, Danilo Sikan će igrati umesto Lasina Traorea, Neven Đurasek je zamenio Sudakova, a Kulakov je dobio šansu umesto Konoplje.

55. minut - Još jedna velika prilika za Madriđane, Valverde je mogao da postigne četvrti gol za domaćina. Primio je loptu i šutirao, ali ga je sustigao protivnički igrač i izblokirao njegov udarac.

54. minut - Bukti u Varšavi, Šahtjor je imao kontru preko Traorea, bio je u duelu sa Kamplom, pao je, ali se pre toga nalazio u ofsajdu. Ipak će se proveravati potencijalni penal za Ukrajince. Ne, ipak, je bio ofsajd prethodno.

Foto: Tanjug

 

53. minut - Sjajna šansa za Lajpcig da dođe do trećeg gola, Nkunku je odlično odigrao za Forsberga, Šveđanin odmah šutirao, a Trubik fenomenalnom intervencijom odbranio viđen gol.

51. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!!! I u Madridu pada pogodak, postigao ga je Real, tačnije Marko Asensio, na asitenciju Danija Karvahala, za nedostižnih 3:0 u korist domaćina!!!

50. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Lajpcig duplira prednost u Varšavi i vodi protiv Šahtjora sa 2:0, golom Andrea Silve. Mnogo sreće imali su Nemci u ovoj sitaciji, dosta srećno se lopta odbila iza leđa Konoplje, a Simakan je poslao centaršut koji je Portugalac smestio u mrežu - 0:2!!! 

47. minut - Probudio se Šahtjor i prvi zapretio u nastavku. Izvešće domaći fudbaleri prvi korner na ovoj utakmici. Slabo je to bilo, pošto je Orban otklonio opasnost i izbio loptu.

46. minut - Nastavljeni su mečevi u Ligi šampiona, počelo je drugo poluvreme u Varšavi i Madridu.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u utakmicama F grupe, Real vodi protiv Seltika sa 2:0, dok Bikovi imaju prednost u duelu sa Ukrajincima 1:0.

45. minut - Još 60 sekundi nadoknade vremena u prvom poluvremenu na meču Šahtjor - Lajpcig, ista nadoknada i u Madridu.

44. minut - Real je napadao u Madridu, Rodrigo je centrirao, a Hart pravovremenom intervencijom sprečio domaćina da dođe do trećeg gola.

43. minut - Sada je prošao Traore i uposlio Petrjaka, međutim, loša zamisao napadača Šahtjora nije donela promenu rezultata.

Foto: Tanjug

 

41. minut - Napadali su Ukrajinci preko Traorea, koga je zaustavila odbrana Lajpciga i primorala ga da napravi faul u napadu. Lopta će pripasti Nemcima.

40. minut - Zanimljivost je da u duelu Šahtjora i Lajpciga još nije izveden nijedan korner!

Foto: Tanjug

Kurtoa brani penal Josipoviću

35. minut - Kurtoa je odbranio šut Josipa Juranovića sa "bele tačke". Najbolju priliku da smanji rezultat, Seltik nije iskoristio!

34. minut - Novi penal u Madridu, treći, ali prvi u korist Seltika!!!!

 

 

33. minut - Nastavlja Lajpcig da napada, sada je šutirao Soboslaj, šut mađarskog reprezentativca prohujao je visoko iznad prečke.

30. minut - Prvi pokušaj Šahtjora i udarac ka golu Lajpciga uputio je Mudrik, ipak, lopta je otišla daleko pored gola.

29. minut - Nova šansa za Lajpcig, šutirao je Forsberg, međutim, trećom intervencijom na meču golman Trubin je spasao Šahtjor novog primljenog pogotka.

26. minut - Opet Furuhaši pravi probleme odbrani Reala. Pucao je po sredini gola, ali je Kurtoa bio na pravom mestu i odbranio udarac Japanca.

Foto: Tanjug

Modrić postiže vodeći gol iz penala za Real

24. minut - Slobodan udarac izveo je Soboslaj, ali kao i prethodni put veoma loše. Odnos u udarcima ka golu je trenutno 3-0 u korist Lajpciga, od toga je jedna lopta završila u mreži domaćina.

23. minut - Još jedna velika prilika za Real da stigne do trećeg gola! Vinicijus je primio loptu od strane Rodriga, šutirao je iz šesnaesterca, ali visoko preko gola tima iz Glazgova.

22. minut - Kod Šahtjora je požuteo Bogdan Mihaljčenko, posle faula nad Simakanom.

21. minut - GOOOOOOOOL!!!! Real duplira vođstvo protiv Seltika, a strelac je Rodrigo. Rutinski je poslao Harta u jednu, a loptu u drugu stranu, kao Modrić kod vodećeg gola - 2:0 za Madriđane!!!

21. minut - Novi penal za Real, pošto je Metju O Rejli igrao rukom posle šuta Vinisijusa.

20. minut - Šahtjor u prvih 20 minuta bez udarca ka golu Blasviha.

18. minut - Prinudna promena u Lajpcigu, Timo Verner je zbog povrede završio meč, na terenu je Emil Forsberg. Biće ovo veliki peh za Bikove u nastavku utakmice.

15. minut - U Madridu preti domaćin, šut je oprobao Valverde, ipak, otišao je pored gola.

14. minut - Kakva prilika za Seltik da izjednači! Furuhaši je mogao ponovo da se proslavi: primio je Japanac loptu u šesnaestercu, a onda šutirao pored desne stative.

Foto: Tanjug

Kristofer Nkunku slavi gol protiv Šahtjora

13. minut - Nova šansa za Real, Brazilac Vinisijus Žunior je poslao pas za Karvahala, međutim, bio je prejak.

13. minut - Slobodan udarac za Lajpcig izveo je Soboslaj, ali je odbrana Šahtjora intervenisala i otklonila opasnost.

10. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Lajpcig vodi golom Kristofera Nkunkua!!!! Samo dva minuta posle promašaja bivšeg napadača Čelsija, mreža Šahtjora se zatresla. Nkunku je naleteo i postigao treći pogodak ove sezone, posle šuta Vernera natrčao je na odbitak i pogodio za 0:1! 

9. minut - Preti i Seltik preko Kjogo Furuhašija, defanzivci Reala nisu dozvolili Japancu da se proslavi i na vreme su ga zaustavili.

8. minut - Rasplamsala se igra u Varšavi. Lajpcig je napadao preko Nkunkua, vratio petom ka Verneru koji je šutirao iz prve i naterao golmana Šahtjora da interveniše. Sjajna prilika za Nemce.

6. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Real protiv Seltika, Hrvat je poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu sa "bele tačke" - 1:0

5. minut - Penal u Madridu! Luka Modrić izvodi najstrožu kaznu!

4. minut - Uzvraća Šahtjor preko Ivana Petrjaka, međutim, fudbalr domaćih je pogrešio i poslao neprecizan pas.

3. minut - Lajpcig je stvorio prvi napad u Varšavi, lopta je išla ka Nkunkuu, ali nije uspeo napadač Bikova da dođe do nje.

1. minut - Počele su utakmice Real - Seltik i Šahtjor - Lajpcig.

 

 

18.34 - Uskoro počinju mečevi u Madridu i u Varšavi, gde Ukrajinci igraju kao domaćini, zbog poznate političke situacije i rata sa Rusijom.

18.26 - Šahtjor je u prvoj utakmici bio ubedljiv i golovima dvostrukog strelca Marijana Šveda, Mudrika i Traorea šokirao igrače Lajpciga.

 

 

- Madriđani su rutinski odradili posao na gostovanju Seltiku u prvom meču, trijumfovavši sa 3:0. Do golova su došli u nastavku meča, a postigli su ih Vinicijus Žunior, Luka Modrić i Eden Azar.

 

 

17.45 - Dobrodošli na blog Informera, posvećen mečevima poslednjeg kola Lige šampiona u grupi F, u kojima se sastaju Šahtjor - Lajpcig, odnosno, Real Madrid - Seltik.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 1 godinu

Šahtjor - Lajpcig 0:4 (0:1) Rusi im namestili !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija