• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2022

16:34

ŠOK! SVET JE FRAPIRAN! ČUVENI FUDBALER OSUĐEN NA SMRT! Bio najbolji strelac u istoriji SVIH REPREZENTACIJA, a igrao PROTIV NAS NA MUNDIJALU!

Reuters

Fudbal

ŠOK! SVET JE FRAPIRAN! ČUVENI FUDBALER OSUĐEN NA SMRT! Bio najbolji strelac u istoriji SVIH REPREZENTACIJA, a igrao PROTIV NAS NA MUNDIJALU!

Podeli vest

IZ Azije stižu šokantne vesti. Jedan od najvećih fudbalera s tog kontinenta i sveta uopšte je osuđen na smrtnu kaznu.

Prema objavama azerbajdžanskih medija, Ali Daei (53) osuđen je na smrt zbog protesta zajedno s još oko 15.000 ljudi.

Odluka Iranaca je iznenađujuća, budući da je bivši fudbaler najbolji strelac u istoriji ove reprezentacije sa 109 golova. 

Štaviše, Daei je veliko ime u međunarodnom fudbalu.

 

Pre nego što ga je izjednačio Kristiano Ronaldo, a zatim i nadmašio, Iranac je bio najbolji strelac svih vremena za nacionalne selekcije.

Kazna dolazi kao rezultat učešća legendarnog fudbalera u protestima u gradu Sakezu prošlog meseca, nakon ubistva Mase Amini zbog nepravilnog nošenja hidžaba.

Iranski narod se još uvek nada da će ova odluka biti promenjena i da će legendarni fudbaler izbeći smrtnu presudu. 

Inače, Daei je igrao protiv Jugoslavije za reprezentaciju Irana na Mundijalu u Italiji 1990. Tada su "plavi" pobedili 1:0 golom Siniše Mihajlovića, a učestvovao je i u žrebu za Svetsko prvenstvo u Kataru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija