• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

15:25

NEKADAŠNJI AS ZVEZDE VEĆ STIGAO U KATAR: U vrhunskoj sam formi! USLOVI ĆE BITI ISTI ZA SVE! (VIDEO)

Printscreen

Fudbal

NEKADAŠNJI AS ZVEZDE VEĆ STIGAO U KATAR: U vrhunskoj sam formi! USLOVI ĆE BITI ISTI ZA SVE! (VIDEO)

Podeli vest

Defanzivac reprezentacije Australije, Miloš Degenek, kaže da je malo verovatno da će im nedavno iskustvo iz kvalifikacija u Kataru dati prednost u odnosu na rivale iz Grupe D na Svetskom prvenstvu

Austalija je već upoznala Katar, gde su ostali neporaženi u četiri meča kvalifikacija i gde su od 2008. godine dobili 10 utakmica, tri puta odigrali nerešeno i samo dva puta izgubili.

Prvi meč na Svetskom prvenstvu igraju protiv aktuelnog prvaka Francuske, 22. novembra. Protiv Francuske su započeli i takmičenje u Rusiji pre četiri godine, kada su poraženi rezultatom 2:1.

Od tri rivala Australije u Grupi D, samo je Tunis igrao u Kataru poslednjih godina, i to u okviru Arapskog kupa 2021. koji se održava u toj zemlji. Od prošlog Svetskog prvenstva, najbliže Kataru Francuska i Danska, geografski gledano, bile su utakmice u Turskoj, odnosno Izraelu.

Dok su visoke temperature od 30 stepeni uobičajene, Degenek je rekao da ne veruje da će iskustvo u teškim uslovima ići na ruku Australijancima!

- Jedino što nam daje prednost je poznavanje terena, okruženja i atmosfere - rekao je Degenek, koji je ranije igrao klupski fudbal u susednoj Saudijskoj Arabiji sa Al Hilalom.

- Neće biti velike prednosti... kada uđete na stadion, vreme i temperatura će biti kao bilo gde drugde na svetu. Biće isto za sve. Nema vrućine, nema vlage (na stadionu).

Degenek nije igrao takmičarski meč od 10. oktobra, kada je njegova ekipa Kolumbus Kru ispala iz plej-ofa. Od tada, defanzivac je u Srbiji, i održavao je kondiciju sa bivšim klubom Crvenom zvezdom iz Beograda.

- Tamo sam trenirao dobre dve nedelje svaki dan. U vrhunskoj sam formi i zaista sam spreman za ovo Svetsko prvenstvo - rekao je on.

Degenek je bio jedan od prvih "kengura" koji je stigao u Katar i dočekaće ostale  saigrače početkom ove nedelje.

- Do sada smo imali zaista dobro iskustvo. Veoma smo blagosloveni što smo ovde- rekao je on i dodao:

- Ovo će biti jedno od najboljih svetskih prvenstava ikada organizovanih.

Inače, australijski fudbaleri su raštrkani po ligama na četiri kontinenta, tako da su duga putovanja sastavni deo života. Održavanje 13 kvalifikacionih utakmica na Bliskom istoku, uglavnom u Kuvajtu, smanjilo je vreme putovanja za većinu igrača iz Evrope i Azije i omogućilo da kvalitetnije provedu vreme na okupljanju. Australija je ostvarila 13 pobeda, uključujući 11 uzastopnih, uz četiri remija u 20 mečeva kvalifikacija za Katar. Porazi od Japana i poraz od Saudijske Arabije u Džedi koštali su Australiju direktnog plasmana u Katar, primoravajući je da igra interkontinentalni baraž.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija