• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

11:24

NEĆE BITI PROBLEMA AKO NASTAVIMO KAO I DO SADA! Tadić ZAGRMEO i poslao poruku navijačima: Zajedno idemo do pobeda

fss

Fudbal

NEĆE BITI PROBLEMA AKO NASTAVIMO KAO I DO SADA! Tadić ZAGRMEO i poslao poruku navijačima: Zajedno idemo do pobeda

Podeli vest

Fudbaleri Srbije otputovali su danas na Svetsko prvenstvo u Katar

Dušan Tadić je bio u sastavu Srbije na Mundijalu i pre četiri godine u Rusiji. Sada će kao jedan od iskusnijih sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi neke nove Orlove u Kataru na novom Svetskom prvenstvu. 

- Pre četiri godine je bilo fenomenalno, prelepo iskustvo. Vidi sa da  je to najveći fudbalski događaj. Mislim da ćemo uživati i da će nam iskustvo iz Rusije koristiti budući da je dosta igrača bilo i tada - rekao je Tadić, a potom otkrio da je za organizaciju navijača bilo daleko lakše u Rusiji. 

Orlovi  rasterećeni

- Otac dolazi, a biće tu i nekoliko prijatelja. Bilo je mnogo lakše otići u Rusiju, za Katar nije toliko jednostavno, ali mislim da će biti veliki događaj. 

Neće imati fudbaleri Srbije mnogo vremena da rade pred Mundijal budući da je ove godine napravljen presedan te da se takmičenje igra u novembru. Ističe Tadić da sve ima svojih prednosti i mana, ali da je svima u sastavu krivo što neće duže vremena provesti zajedno. 

- Voleli bi da smo duže zajedno. Vlada fantastična atmosfera i sve je kako treba. Žao nam je što "ne kuvamo" i pravimo euforiju više, ali dobro. To je neviđen događaj, samo treba da se prepustimo i uživamo - prokomentarisao je kapiten Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Put Maname krenuli su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović koji su poslednjih nedelja imali mnogo problema sa povredama. Ipak, napadači su se stavili na raspolaganje selektoru Stojkoviću i čini se da će biti spremni za grupnu fazu. 

- Ne sumnjan da će biti kako treba - kratko je rekao Tadić. 

Orlovi su pre četiri godine u Rusiji takmičenje završili protiv Brazila, a za manje od deset dana će u Kataru protiv istog rivala otvoriti učešće na Mundijalu. Kapiten Srbije smatra da je bolje na startu pregrmeti najtežeg rivala. 

- Prošli put je bila poslednja utakmica. Mislim da je bolje na početku, ali igramo tri utakmice svejedno je. Pokušaćemo da učinimo sve da igramo dobar fudbal i prođemo dalje. Idemo skromni tamo, rasterećeni. Imamo ogroman kvalitete, igramo dobro od kako je došao selektor Stojković i treba tako da nastavimo. Neće biti problema ako nastavimo da radimo kao i do sada - istakao je Dušan Tadić. 

Foto: Starsportphoto

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je o taličnim čarapama, a Tadić ističe da se tokom godina oslobodio većine rituala sam onog vezanog za kostobrane. 

- Nemam taliju, ranije sam imao mnogo rituala. Vremenom ih imam manje, počelo je da mi opterećuje glavu. Svi sportisti su uglavnom vezani za rituale, razmišljamo o tome kojom nogom prvo. Ja recimo na levu nogu stavljam kostobrane sa sinom, a na desnu ćerkice - otkrio je Dušan Tadić. 

Za kraj, kapiten Srbije imao je i podršku za navijače!

- Prepustite se, uživajte i bodrite nas! Zajedno idemo do pobeda - rekao je Dušan Tadić. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija