• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

13:14

AMERI HVALE SRBE: Neka Nejmar bude upozoren! Posebno istakli štopera, a novinarka MOLI BOGA DA...

Starsportphoto

Fudbal

AMERI HVALE SRBE: Neka Nejmar bude upozoren! Posebno istakli štopera, a novinarka MOLI BOGA DA...

Podeli vest

Popularni američki portal "The Athletic" posvetio je tekst fudbalskoj reprezentaciji Srbije pred početak Mundijala u Kataru

Novinarka američkog portala Sonja Nikčević upozorila je timove iz grupe na jednog Piksijevog pulena!

- Iako je napadačka linija Srbije ta koja ispunjava naslovne strane pred Katar, na novo ime treba da se malo više obrati pažnja. Štoper Strahinja Pavlović je osnova Stojkovićeve trojke, uz Nikolu Milenkovića i Miloša Veljkovića. Očekuje se da će 21-godišnjak biti najmlađi starter Srbije, i jedan je od najuzbudljivijih mladih evropskih defanzivaca.

- Pavlović je navikao da bude najmlađi u timu, pošto je debitovao za prvi tim Partizana sa 17 godina, nakon čega je godinu dana kasnije prešao u Monako. Njegov pristup da ’nijedna lopta nije izgubljena’ i taktička inteligencija, igrajući za Srbiju i Salcburg, doveli su do poređenja sa Nemanjom Vidićem – bivšim kapitenom Srbije i Pavlovićevim idolom iz detinjstva - piše u tekstu novinarka "Atletika", koja je nastavila hvalospev na račun defanzivca Srbije:

- Visok 194 centimetara, Pavlović dominira kod prekida u oba kaznena prostora i pokazao je da se ne plaši direktnih sučeljavanja sa protivničkim vrhunskim napadačima. Nejmar i društvo bolje da budu upozoreni!

Nezaobilazna je bila priča o selektoru Draganu Stojkoviću za kojeg "Atletik" ističe da je ujedinio crveno i crno-bele – navijače Zvezde i Partizana.

-Iako spada među legendarne fudbalere Crvene zvezde, Stojkovićev položaj je takav da se čini da je prevazišao vrelu podelu na Partizan i Zvezdu, i da je voljen od svih što je najviše zasluga sjajnih igara u kvalifikacijama – šest pobeda i dva remija! Poznat je po nadimku Piksi, zahvaljujući omiljenom liku iz crtanog filma iz detinjstva, bio je kapiten reprezentacije Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 2000. godine kada je ekipa uspela da prođe u nokaut fazu takmičenja, a isto će pokušati da uradi i kao selektor 22 godine kasnije.

Novinarka je analizirala i jačinu ekipe, njene slabosti, značaj kondicionog trenera Katsuhita Kinošija, dok je u zaključku pisala o očekivanjima u narodu, u zemlji Srbiji.

- Stojkovićeva hrabrija, brža i modernija Srbija učinila je da se narod ponovo zaljubi u svoj reprezentativni fudbal. Međutim, ta ljubav će brzo nestati ako ponovo ne prođu grupnu fazu.
 

Sonja je u jednom tvitu napisala:

- Molim te Piksi, molim vas fudbalski bogovi, da prođemo grupu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija