• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.11.2022

16:52

SUMRAK LEGENDARNOG NAPADAČA! Sud PRESUDIO - ide na ROBIJU!

Reuters

Fudbal

SUMRAK LEGENDARNOG NAPADAČA! Sud PRESUDIO - ide na ROBIJU!

Podeli vest

Bivši norveški fudbaler Džon Kerju osuđen je na 14 meseci zatvora zbog teške utaje poreza, saopštio je sud u Oslu

Kerju je osuđen jer u periodu od 2014. do 2019. godine nije prijavio norveškim poreskim vlastima oko 12,8 miliona kruna (oko 1,2 miliona evra) prihoda, kao i svoju imovinu vrednosti veće od 300 miliona kruna (29 miliona evra) dok je bio de fakto poreski rezident u svojoj zemlji.

Sud u Oslu je za Frans pres objasnio da će zatvorske službe odlučiti kako će Kerju izdržavati kaznu, a na presudu ima i pravo žalbe.

Džon će morati da plati i novčanu kaznu od 540.000 kruna (52.000 evra).

Bivši igrač Olimpika iz Liona, Valensije, Aston Vile, Bešiktaša i Vest Hema je tvrdio da je u periodu zbog kojeg je osuđen, bio rezident Velike Britanije i da stoga nije morao da porez plaća u Norveškoj.

Tokom suđenja tužioci su uspeli da dokažu da je on u tom periodu proveo više od 183 dana u svojoj zemlji, što ga čini rezidentom Norveške obaveznim da plaća porez.

 

 

Proslavljeni fudbaler je na sudu rekao da je samo slušao savete svog bivšeg agenta.

Njegova advokatica Berit Rajs-Andersen je danas izjavila da će njen klijent i ona detaljno proučiti presudu pre eventualne žalbe.

Najbolje partije u blistavoj karijeri, Kerju je pružao u Birmingemu, kada je u dresu Aston Vile upisao 113 mečeva i postigao 37 golova.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija