• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

17.11.2022

21:00

MARKO MARIN ZA INFORMER: Srbija može do podviga u Kataru! Šef skauting službe Zvezde progovorio i o Piksiju!

Peđa Milosavljević

Fudbal

MARKO MARIN ZA INFORMER: Srbija može do podviga u Kataru! Šef skauting službe Zvezde progovorio i o Piksiju!

Podeli vest

Bivši reprezentativac Nemačke veruje da tim Dragana Stojkovića može daleko da dogura na Mundijalu! Sa ovim kvalitetom koji poseduje tim Srbije, sve je moguće, dodaje Marin

Srbija ima kvalitet da napravi podvig na Svetskom prvenstvu u Kataru, kaže šef skauting službe Crvene zvezde Marko Marin.

U intervjuu za Informer on je ocenio šanse "orlova" u grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, poručivši da su naši fudbaleri kvalitetniji od afričke selekcije i "sajdžija" i da im je objektivno mesto u nokaut fazi. A tamo je već sve moguće.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Šta očekujete od reprezentacije Srbije na Mundijalu?

- Dobra je Srbija. Imamo tešku grupu, ali ako svi budu zdravi i ako budemo igrali sa najboljih 11, trebalo bi da prođemo grupu. A dalje je sve otvoreno. Tamo je sve na jednu utakmicu, na dobar dan, na dobrih deset minuta, sve može da se desi. Sa ovim kvalitetom Srbija može da dogura daleko.

Pohvale Piksiju
Selektor je uradio dobar posao u kvalifikacijama, izgledali smo mnogo dobro
Marko Marin

Utisak vam je da je bolja od Švajcarske i Kameruna?

- Kad se pogleda kakve igrače imamo, gde igraju i kako, ne vidim da su Švajcarska i Kamerun bolji. I najvažnije je da delujemo kao tim. Sećam se kad sam ja bio na Svetskom prvenstvu. Važna je hemija, četiri nedelje ste zajedno svaki dan, važno je da sve to bude kako treba, da imate dobru atmosferu i taktiku za utakmice. Kvalitet kod Srbije nije upitan.

Koliko je do selektora, u ovom slučaju do Dragana Stojkovića Piksija?

- Mnogo. Selektor je odgovoran za ekipu, dobro je uradio posao u kvalifikacijama. Baš smo dobro izgledali. Ali to je bilo, pa prošlo, jer kvalifikacije su jedno, a sad sledi ono najvažnije. Svi čekaju samo velika takmičenja. Kad se priča o Zvezdi, niko ne gleda kvalifikacije, nego šta se radi u grupnoj fazi. Tako i Mundijal. Kvalifikacije su zaboravljene. Trebalo bi da Srbija napravi uspeh.

Tadić je bitan

Foto: Peđa Milosavljević

 

Ima li nekog od fudbalera koga biste izdvojili?

- Nama je Tadić bitan igrač. Od njega će mnogo toga značiti. Imamo špiceva, možete da birate koliko su dobri i u kakvoj su formi, samo da budu zdravi. Tu su Vlahović, Mitrović, Jović, sve odlični igrači.

Prvenstvo nije rešeno,
ali bićemo šampioni


Može li se reći da je prvenstvo Srbije rešeno, pošto Crvena zvezda ima deset bodova više od najvećeg rivala Partizana?
- Ne može, ali da je situacija dobra, to je svakom jasno. Nama je bilo bitno ne da koristimo kikseve Partizana, nego da mi dobro igramo. Kao recimo sa Čukaričkim na strani. Dobru ekipu imamo, sa plus deset je sve lakše. Nismo očekivali ni na manje bodova da neko okrene, a ne sad, jer imamo najbolju ekipu. Vreme je da se momci odmore fizički i psihički i da se onda pripremimo za nastavak sezone.
 

 

Ko je favorit za osvajanje Mundijala?

- Brazil je u poslednjih nekoliko godina izgledao moćno. Argentina sa Mesijem je tu, možda je ovo njegovo zadnje Svetsko prvenstvo. Ima dobru ekipu oko sebe. Nemci su uvek tu. Nema veze u kakvoj su formi, kad pričamo o hemiji i o spremnosti da tog dana budu na najvišem nivou, uvek možemo računati na Nemačku. Ne znam je li to dovoljno da osvoji SP, ali uvek je planirajte makar u polufinalu. Ima ove godine dosta kvaliteta. Trenutak odigravanja Svetskog prvenstva usred sezone je dobar, nije na kraju kad su igrači istrošeni, već su u formi.

Možete li da uporedite razliku nemačkog mentaliteta sa svim ostalim što ste doživeli?

- To je ogromna razlika, drugi nivo. Priprema, sve ostalo... Ni Čelsi ne mogu da uporedim sa tim. Od pozivnice, puta, organizacije, do hotela. Nije to više hotel, nego kamp samo za reprezentaciju Nemačke. Pripremne utakmice, sastanci, pripreme za turnir, ma sve je na top-nivou. Tu je svaki igrač gladan da zablista tog dana. Ni sa čim ne mogu da uporedim.

Zaslužio poziv

Kako gledate na Strahinju Erakovića na Svetskom prvenstvu?

- Jasno je da je Čupa zaslužio da se nađe na Mundijalu. I ne mislim samo po partijama u domaćem prvenstvu nego i u Evropi. Duže vreme je na super nivou. Gledajući ponašanje na treningu i njegov mentalitet, on može da pomogne Srbiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija