• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2022

19:00 >> 22:07

I GAUČOSI U ČETVRTFINALU! Mesi i Alvarez izbacili Australiju, ali strepeli do kraja! ZNA SE I SLEDEĆI RIVAL ARGENTINE! (VIDEO+FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

I GAUČOSI U ČETVRTFINALU! Mesi i Alvarez izbacili Australiju, ali strepeli do kraja! ZNA SE I SLEDEĆI RIVAL ARGENTINE! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Reprezentacija Argentine pobedila je Australiju 2:1 (1:0) u drugom meču osmine finala na Svetskom prvenstvu u Katru. "Gaučosi" će se u četvrtfinalu sastati sa Holandijom, koja je nešto ranije izbacila SAD 3:1.

Početak utakmice protekao je u dominaciji Gaučosa, u celom prvom poluvremenu Mesi i društvo su imali loptu u jednom trenutku i preko 70 odsto u svojim nogama, ali bez izrazitih šansi. Igra se vrtela oko magičnog Lea, ali šansi nije bilo. Reklo bi se čak da se igralo neočekivano mirno.

Kenguri su imali dva kornera iz kojih nisu uspeli da urade ništa konkretno, Argentina je polako ali sigurno hvatala zalet, da bi u 35. minutu stigla do vođstva. A ko drugi nego - Mesi!

Lopta je prošla kroz noge  Sautera i završila u mreži Australije! Prošla je uz samu stativu! To je u 1000. meču bio 789. gol Lea u karijeri. 

ARGENTINA - AUSTRALIJA 2:1 (1:0)

Stadion: Ahmad Bin Ali. Kapacitet: 45.000. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Žuti karton Irvin, Degenek (Australija). Strelac: Mesi u 35, Alvarez u 57. minutu - Gudvin u 76. minutu za Australiju.

ARGENTINA: E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Akunja (0d 71. Taljafiko) - De Pol, Fernandez, Mek Alister (od 80. Palasios) - Papu Gomez (od 50. L. Martinez), Alvarez (od 71. Lautaro Martinez), Mesi.

AUSTRALIJA: Rajan - Degenek (od 72. Karačić), Soutar, Roules, Behič - Leki, Moj, Irvin, Bakus (od 58. Hrustić) - MekGri (od 58. Gudvin), Djuk (od 72. Meklaren).

Ekipa Lionela Skalonija slomila je rivala i do poluvremena pokušala da stigne do još jednog gola.. Za to su ipak morali da sačekaju drugih 45. minuta.

Argentina je duplirala prednost u 57. minutu golom Hulijana Alvaresa. Golman australijske selekcije Metju Rajan je pokušao da dribla u svom šesnaestercu, pogrešio je, loptu mu je oduzeo Alvares i sa sedam metara zatresao mrežu.

 

 


U 66. minutu udarac je ponovo oprobao Mesi, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Australija je smanjila prednost u 77. minutu autogolom Enca Fernandes. Gudvin je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila Fernandesa, promenila pravac i prevarila golmana Martinesa.

Četiri minuta kasnije Australija je imala veliku priliku za izjednačenje. Aziz Behič je prošao nekoliko protivničkih igrača, ušao u kazneni prostor ali je u poslednjem trenutku njegov udarac izblokirao Lisandro Martines.

 

 

Mesi je u 88. minutu odlično proigrao Lautara Martinesa, ali je on neometan, iskosa sa osam metara šutirao preko gola.

Argentina je pokušala da iskoristi malo ofanzivniju igru Australije, ali je udarce Martinesa odbranio golman Rajan, dok su šutevi Mesija završili pored gola.

Australija je najbolju šansu da izjednači rezultat imala u nadoknadi vremena. Kuol se našao sam ispred golmana Martinesa, ali je ovaj odlično reagovao, sačuvao svoju mrežu, i osigurao plasman Argentini u četvrtfinale.

TOK MEČA:

 

DRUGO POLUVREME

KRAAAAAJ! Kako dramatičan finiš! Argentina ide u četvrtfinale!

90+7. minut - Kakvu šansu je imala Australiju za 2:2! Neverovatno!!!

90+4. minut - U baražnoj vatri je golman Australije, Mesi, pa Lautaro, nema gola

Foto: Tanjug/AP

 

90+3. minut - Mesiii, lopta je otišla tik iznad prečke

90+2. minut - Ponovo Mesi do Lautara i ponovo isti ishod kao malopre s tim što je golman rajan ušao u šut napadača Argentine

90. minut - Utakmica će se igrati još sedam minuta.

89. minut - Šta je promašio Lautaro Martinez! Mogao je da stavi tačku na ovajk meč! Asistencija Mesija, napadač Intera je bio sam iskosa ispred golmana Rajana, ali očajan šut.

 

81. minut - Kakva šansa za Aziza Behiča! Odličan prodor pored četvorice igrača, ali je izblokiran. Zamalo 2:2!

76. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Gudvin! Martinez je ostao ukopan na golu! Australija se ne predaje! Šutirao je Kreg Gudvin, lopta se od noge Enca Fernandesa odbila i završila u mreži gaučosa 2:1!

75. minut - Samo što je ušao u igru proba i Taljafiko, ali lopta ide pored gola

72. minut - Izašao je bivši fudbaler Crvene zvezde Miloše Degenek, umesto njega na terenu je Karaičić.

65. minut - Slalom Mesija, krenuo je od centra, prošao jednog, pa drugog igrača Australije, ali ne i Miloša Degeneka, koji izbacuje loptu u korner

57. minut - GOOOOOOOOL! Hulijan Alvarez 2:0 za Argentinu! Kakav poklon za "gaučose". 
Kakva greška i kakav poklon golmana Metija Rajana, koji se igrao sa loptom, Alvarez mu je oteo loptu i poslao je u mrežu!

54. minut - Sautar je kratko vratio loptu golmanu Martinezu, malo je falilo da Djuk stigne do nje pre njega. Bilo je opasno!

50. minut - Mesi šutira, Degenek je ublažio udarac i lopta je u rukama golmana Rajana.

46. minut - Utakmica je nastavljena.

PRVO POLUVREME

45+2. minut - KRAJ POLUVREMENA!

45. minut - Prvo poluvreme će se igrati još dva minuta.

37. minut - Lionel Mesi je na jubilarnoj 1.000 utakmici postigao 789. gol u karijeri i to je njegov prvi gol u drugoj fazi na Mundijalima!
 

35. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! MESIIIIIIIIIIIIIIIIII!  Argentina vodi 1:0! Lopta je prošla kroz noge  Sautera i završila u mreži Australije! Uz samu stativu! Slomljeni su Kenguri, sada ćemo verovatno gledati drugačiju utakmicu. Ovo je bila situacija koja nije obećavala, ali to je Leo Mesi! Uvek očekuj neočekivano!

Foto: Tanjug/AP

28. minut - Evo uzbuđenja pred golom Argentine. Usledio je odličan centaršut iz kornera, lopta je pala na petarc, stvorila se gužva, ali je brzo neko iz defanzive gaučosa izbio loptu i otklonio opasnost.

Foto: Tanjug/AP

23. minut - Jedan od malobrojnih napada kengura završio se kornerom. Nema opasnosti po gol Martineza.

17. minut - Argentina u napadu, pokušaj Gomeza, lopta odlazi daleko iznad gola.

15. minut - Faul nad Akunjom, Džekson Irvin je zaradio žuti karton.

Foto: Tanjug/AP

8. minut - Od samog početka Argentina ima loptu u nogama, krenula je ofanzivno, ali završnica je problem, bar na početku. Posed lopte na startu 73 odsto gaučosi, 27 posto Australija. 

4. minut - Argentinci traže penal! Šimon Marčinjak nije odregovao na igranje rukom jednog igrača sokerosa, gaučosi su podigli ruke i signalizirali, ali za poljskog sudiju nije bilo elemenata za najstržu kaznu.

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su prvi krenuli fudbaleri Australije.

UŽIVO:

19.54 - U toku je intoniranje himni prvo argentinska, pa australijska.

19.45 -  Miloš Degenek izjavio je da štoperi te reprezentacije možda vole Mesija, ali da su spremni na sve kako bi ga zaustavili i prošli dalje.

Foto: Tanjug

- Mi to moramo da zaustavimo. Iako sam njegov veliki fan, više bih voleo da osvojim Svetsko prvenstvo", rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde. Istakao je da će osećanja u tom meču biti ostavljena po strani, kao i da nije čast igrati protiv Mesija, već da je čast biti u osmini finala Mundijala rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde i dodao:

- Moramo da verujemo u to i da budemo sigurni u svoje sposobnosti da zaustavimo svaki napad. Ne znam da li će to biti moguće, ali znam da ćemo dati 110 odsto da zaustavimo sve što ide ka Metijevom golu.

19.42. - Utakmica protiv Australije u dresu 'gaučosa' biće jubilarna 1000. u karijeri Lionela Mesija.

19.40 - Selektor Argentine uoči utakmice je rekao:

- Sve su utakmice teške. Nije u pravu onaj ko misli da će utakmica s Australijom biti laka. Nismo favoriti. Pogrešno je misliti da ćemo biti svetski prvaci zato što smo pobedili Poljsku.

 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo meča Argentina - Australija na portalu Informer.rs. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17