• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2022

07:05

AZIJA PROTIV OSTATKA SVETA! Koreja se nada ČUDU protiv Brazila! Samuraji MOTIVISANI na oslabljene Hrvate!

Tanjug/AP

Fudbal

AZIJA PROTIV OSTATKA SVETA! Koreja se nada ČUDU protiv Brazila! Samuraji MOTIVISANI na oslabljene Hrvate!

Podeli vest

Pred nama je novi dan na Svetskom prvenstvu i još dva meča u okviru osmine finala

Polovina učesnika četvrtfinala je poznato, a još dva biće otkrivena danas kada svoje mečeve budu odigrali Japan i Hrvatska, odnosno Brazil i Južna Koreja. 

Prvi će na teren fudbaleri Japana i Hrvatske od 16 časova, a bojište Samuraja i Vatrenih biće stadion Al Džanub. Selekcija Zlatka Dalića brani "srebro" osvojeno u Rusiji, ali će već danas imati pakleno težak zadatak ispred sebe. Iako je moglo i gore (Nemačka) nema sumnje da će Hrvati morati da daju i više od maksimuma budući da su na to, po izjavama njihovog selektora spremni i Japanci. 

- Radujem se utakmici protiv Hrvatske. Imali smo tri dana odmora što je veoma važno. Igrači su opušteni i fokusirani. Očekujem težak duel. Borićemo se do granica naše snage i spremni smo za 120 minuta fudbala - rekao je selektor Japana Hajima Morijasu. 

Foto: AP/Photo

Selektor Hrvata Zlatko Dalić takođe poziva na oprez pred današnju utakmicu budući da je Japan pružio izuzetne partije u grupi te savladao Nemačku i Španiju. Otežavajuća okolnost za Hrvate predstavlja i bolest Borne Sose koji je bio nezamenljiv uz levu aut-liniju tokom grupne faze. Sa druge strane, Japanci ne mogu da računaju na Itakuru zbog žutih kartona. 

Ništa manje borbe, a verovatno ni kvalitetnog fudbala neće biti ni na utakmici Koreje i Brazila. Tigrovi koje sa klupe predvodi Paolo Bento pokazali su da mogu sa svima, da se ne plaše izazova i rivala. Ipak, danas ih očekuje verovatno i najteži mogući protivnik na Mundijalu selekcija Brazila. 

Četa selektora Titea u osminu finala stiže nakon šokantnog poraza od Kameruna u poslednjem meču grupne faze. Pitanje je da li su se Brazilci spremali za duel sa Korejom budući da su azijskoj reprezentaciji najmanje šanse davane u konkurenciji Urugvaja, Portugala i Gane. 

Foto: reuters

Ipak, selekcija Paula Benta osvojila je četiri boda u nezgodnoj grupi, savladala Portugal u meču za prolaz dalje i zasluženo se našla među 16 najboljih na svetu. Problem za Koreju mogla bi da predstavlja povreda Kim Min Džaea, štopera Napolija i jednog od najboljih igrača u ekipi. 

Sa druge strane, Brazil je lišen pomoći Aleksa Sandra, Gabrijela Žezusa i Aleksa Teljesa, dok se očekuje povratak Danila i Nejmara. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija