• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2022

19:00 >> 21:58

BRUKA ŠVAJCARSKA, A TEK ŠIPTARA... POPILI ŠEST KOMADA! Portugal se iživljavao! DŽAKA I ŠAĆIRI PONIŽENI I SPAKOVANI KUĆI! (VIDEO+FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

BRUKA ŠVAJCARSKA, A TEK ŠIPTARA... POPILI ŠEST KOMADA! Portugal se iživljavao! DŽAKA I ŠAĆIRI PONIŽENI I SPAKOVANI KUĆI! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Portugala razmontirala je Švajcarsku 6:1 (2:0) i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

To što je Kristijano Ronaldo šokantno meč počeo sa klupe nije se osetilo u igri Portugala, koji je od starta krenuo ofanzivno. Počelo je vruće je je Embolo već u 3. minutu "popio" lakat u bradu od Rubena Dijaša. Odgovorio je napadač Švajcarske dva minuta kasnije, šutirao je iz teške situacije, ali Pepe je odreagovao i poslao loptu u korner.

Do 17. minuta igralo se bez većih prilika, obe reprezentacije su "opipavale puls", a onda golčina Gonzala Poveo je Portugal, a fudbaler Benfike je iz kaznenog prostora, iskosa, šutirao brutalno pod prečku!

PORTUGAL - ŠVAJCARSKA 6:1 (2:0)

Stadion: Lusail. Kapacitet: 80.000. Sudija: Cezar Arturo Ramos (Meksiko). Strelci: Gonzalo Ramoš u 17, 51. i 67. minutu, Pepe u 33. Gereiro u 52, Rafael Leao u 90+2. minutu minutu, a Akanđi u 58. za Švajcarsku. Žuti kartoni: Šar, Komert (Švajcarska).

PORTUGAL: Košta, Bernardo Silva (od 81. Ruben Neves), Karvaljo, Dalo, Diaš, Bruno Fernandeš, Gereiro, Žoao Feliks (od 73. Ronaldo), Otavio (od 74. Vitinjo), Pepe, Ramoš (od 74. Horta).

ŠVAJCARSKA: Zomer, Rodrigez, Šar (od 46. minuta Komert), Akanđi, Fernandes, So (od 54. Seferović), Vargas (od 66. Okafor), Džaka, Frojler (od 54. Zakarija), Šaćiri, Embolo

Osokolio je Portugalce taj gol, odmah posle postignutog pogotka napravili siu još dve opasne šanse, ali i Švajcarska je mogla da izjednači. 

U 33. minutu Pepe je duplirao vođstvo! Kakav je skok posle kornera portugalskog asa, koji je glavom zakucao loptu u mrežu. Radovao se i Kristijano Ronaldo na klupi.

Portugal je sa dva gola prednosti otišao na odmor.

Do drugog gola na meču Ramos je ipak uspeo da stigne u 51. minutu. Dalot je prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, Ramos je natrčao i kroz noge Zomera poslao loptu u gol.

Foto: Tanjug/AP

Samo četiri minuta kasnije Portugal stiže i do četvrtog gola na meču. Rafael Gereiro je utrčao u kazneni prostor i udarcem pod prečku savladao Zomera.

Švajcarska je smanjila prednost u 58. minutu golom Manuela Akandjija. Nakon kornera, Akandji se našao na pravom mestu i sa dva metra prosledio loptu u mrežu.

Foto: Tanjug/AP

Ramos je do het-trika stigao golom u 67. minutu. Posle odlične timske akcije, Ramos se ponovo našao sam ispred golmana i lobom savladao nemoćnog Zomera.

Kristijano Ronaldo, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, je u 84. minutu uspeo da zatrese mrežu Švajcarske, ali je gol ponišetn zbog ofsajda.

Tačku na susret postavio je Rafaelo Leao golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. On se lepo namestio, prebacio loptu na desnu nogu i preciznim udarcem pogodio dalji ugao gola Zomera.

Posle ovog meča poznati su svi parovi četvrtfinala Svetskog prvenstva. U četvrtfinalu će se sastati Argentina-Holandija, Brazil-Hrvatska, Francuska-Engleska i Portugal-Maroko.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+2. minut - GOOOOOOOOOOOL! Kakva je ovo bruka, ljudi! Portugal je dao i šesti gol Portugalu! Rafael Leao je odlično šutirao u dalji ugao, Zomer je samo mogao da gleda.

84. minut - Ronaldo daje gol, ali pomoćni sudija diže zastavicu - OFSAJD! 

76. minut -  Slobodnjak za Portugal. Ronaldo pogađa živi zid, ali je baš raspalio po lopti.

73. minut - Evo ga Kristijano! Ulazi Ronaldo u igru, a minut kasnije teren napušta portugalski heroj Gonzalo Ramoš!

70. minut - Gereiro asistent, nova genijalna akcija Portugalaca, Bruno Fernandeš je bio kratak...

67. minut - GOOOOOOOOOL - 5:1! Het-trik Ramoša! Kakav debakl Švajcarske!

62. minut - Portugalci su stali na loptu, ali vrebaju šansu za novi gol. 

58. minut - GOOOOOOOOOOL 4:1 - Stižu Švajcarci do gola, Manuel Akanđi! Švajcarski reprezentativac se sam našao na drugoj stativi i nije mu bilo teško da postigne gol.

52. minut - GOOOOOOOOOOL 4:0! Gereiro! Kakva kontra, Rafael Gereiro šalje loptu pod prečku!!!

51. minut GOOOOOOOOOOOL! - Ponovo Gonzalo Ramoš 3:0! Centaršut Daloa u peterac, a tu je ponovo Ramođ koji postiže svoj drugi gol na utakmici!

46. minut - Utakmica je nastavljena. Jedna izmena odmah na startu drugog dela igre umesto Šara, u nastavku će igrati Eraj Komert.

PRVO POLUVREME

45+4. minut - Kraj poluvremena!

45+2. minut - Rafael je pokušao, snažan šut, ali lopta ide visoko preko gola. 

45. minut - Prvo poluvreme će biti produženo za 4 minuta.

43. minut - Odgovaraju Portugalci istom merom! Opasna šansa! Odlična akcija u šansi je Ramoš,, ali Zomer vrhunski interveniše.

38. minut - Kakva šansa za Švajcarsku! Edmilson Fernandes je centrirao sa desne strane, Kosta je loše odbio loptu, a Frojler, sa tri metra promašuje.

Foto: REUTERS/Suhaib Salem

Raduje se i Kristijano Ronaldo na klupi
 

33. minut - GOOOOOOOOOL! Pepe duplira vođstvo Portugala!!!! Kakav skok posle kornera portugalskog asa, koji je glavom zakucao loptu u mrežu.

30. minut - Đaćiri pokušava sa distance! Jak udarac, ko zna šta bi bilo da je lopta išla ka mreži. Vrhovima prstiju Košta je iznacuje u korner.

23. minut - Evo brze kontre Portugalaca, skroz ih je osokolio vodeći gol. Strelac vodećeg gola šutira sa 18 metara Zomer opet brani. 

Foto: Tanjug

22. minut - Ne staju Portugalci posle vođstva. Super akcija, Otavio sa vrha šesnaesterca šutira, Zomer rutinski interveniše.

17. minut - GOOOOOOOOOL! 1:0 Gonzalo Ramoš! Kakav gol! Portugal vodi! Fudbaler Benfike je iz kaznenog prostora, iskosa, šutirao brurtalno pod prečku!

9. minut - Bez većih prilika na početku meča, jedni drugima "opipavaju puls"

5. minut - Opet Embolo, teška pozicija, šut, ali Pepe ipak reaguje i izbacuje u korner.

Foto: Tanjug/AP

3. minut - Lakat u bradu je dobio Embolo od Ribena Dijasa. Nema ni žutog kartona!

1. minut - Utakmica je počela.

UŽIVO:

19.55 - U toku je intoniranje hinmi, utakmica uskoro počinje.

19.20 - Dve reprezentacije nedavno su se sastale u Ligi nacija, u junu ove godine, slavili su domaćini – Portugal sa 4:0, a Švajcarska minimalno – 1:0.

19.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo utakmice Portugal - Švajcarska na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kriveljan

pre 1 godinu

Нек' комшији цркне крава!

Kole66

pre 1 godinu

90+2. minut - GOOOOOOOOOOOL! Kakva je ovo bruka, ljudi! Portugal je dao i šesti gol Portugalu! Kako je moguce? Portugal je dao i šesti gol Portugalu!

Dragi

pre 1 godinu

Bitno je da su Švajcarci bili prisutni na terenu, a ne kao mi u Tirani, za stolom i uz meni "Uzmi ili ostavi".

Penzionerj

pre 1 godinu

BRAVO PORTUGALCI,TAKO SE SRCANO IGRA I ZAJEDNICKI A NE JEDAN POVLASCENI ZA SVOJU ZEMLJU. HILJADU PUTA BRAVO!!!!!

Zagor

pre 1 godinu

I sad zamislite,takvi Švicarci/Albanci nakautiraju srbiju...gdje je onda tek srbija!!!?????

Djordje

pre 1 godinu

A zasto vam je tesko da spakujete sve golove u jedan video zapis?!

Pera

pre 1 godinu

Tolika razlika u igri Švajcarske u odnosu Srbija Portugal nameće pitanje da nisu možda bili dolingovani !

Igor

pre 1 godinu

Ovakav Portugal bi nas dobio 9:1. Dobro je da su nas Šaćiri i Džaka spasili još veće bruke.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija