• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2022

14:43 >> 18:54

ČUDO NEVIĐENO - HRVATSKA IDE U POLUFINALE! Sreća, PENALI i NESTVARNI Livaković poslali BRAZILCE kući! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

ČUDO NEVIĐENO - HRVATSKA IDE U POLUFINALE! Sreća, PENALI i NESTVARNI Livaković poslali BRAZILCE kući! (VIDEO)

Podeli vest

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva posle boljeg izvođenja penala protiv Brazila - 1:1!

Čudo se dogodilo na Edukejšn siti stadionu! Hrvatska je posle penala eliminisala moćni Brazil i plasirala se u polufinale Mundijala! Ponovo su penali doneli sreću Vatrenima, a još jednu magičnu noć u Kataru imao je golman Dominik Livaković koji je Rodrigu i Markinjosu odbranio penale za plasman svoje reprezentacije u narednu rundu takmičenja - 1:1 (4:2)!

Foto: Tanjug/AP

Dobila je Hrvatska novog nacionalnog heroja u liku Dominika Livakovića! Golman Dinama je večeras zabeležio čak 13 odbrana tokom 120 minuta fudbala, a potom je u penal seriji zaustavio udarac Rodriga, te naterao Markinjosa da pogodi stativu. Sa druge strane sigurni su bili Vlašić, Majer, Modrić i Oršić pa je slavlje među kockastima moglo da počne! 

Mučio se Nejmar sa realizacijom, ali je u 106. minutu svet mogao da vidi pravu "žogu bonito". Stala je odbrana Hrvatske u blok, usledio je prvi dupli pas. Vatreni su se namestili ponovo da blokiraju šut, a onda i drugi dupli pas, te rutinska egzekucija nakon što je as Pari Sen Žermena obišao i do tada nesavladivog Dominika Livakovića. 

Delovalo je da su Brazilci napokon slomili otpor Hrvatske i rešili pitanje pobednika, ipak, usledio je novi šok. Bacio je Zlatko Dalić sve karte na napad, a tandem rezervista iz Dinama Oršić - Petković doneo je nove penale za Vatrener. Mislav Oršić pobegao je po strani, poslao povratni pas do svog saigrača koji je pogodio malu mrežu i postavio konačan rezultat. 

Svesni kakva opasnost preti od napadača Brazila reprezentativci Hrvatske izašli su u visok presing kako bi zaustavili "sponu" na sredini terena. Dalo je to dobre rezltate u prvoj polovini poluvremena, a Vatreni su mogli i da povedu već u sedmom minutu preko Ivana Perišića. Ipak, ofanzivac Totenhema je loše reagovao nakon centaršuta Josipa Juranovića nakon čega su se Karioke polako oslobađale pritiska. 

Vlada ono ustaljeno pravilo o tome da je prva intervencija najvažnija za golmana, a to je večeras potvrdio Dominik Livaković. Heroj u pobedi nad Japanom i večeras se našao među stativama i bez ikakve dileme poneo epitet najboljeg pojedinca bez obzira na pobedu i sjajnu penal seriju. Golman Dimana našao se pod naletima Vinisijusa i Nejmara već u 20. minutu, ali je sa dve sjajne intervencije podigao svoje samopouzdanje i briljirao do kraja susreta. 

Foto: Tanjug/AP

Utisak je da je VAR večeras bio naklonjen Hrvatima budući da je na startu drugog poluvremena poništen penal Brazilcima. Josip Juranović igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, ali je nakon konstultacija sa video sobom sudija Entoni Tejlor odlučio da dosudi ofsajd. 

Nije Livakoviću bilo dovoljno protivničkih udaraca, već je u 46. minutu morao da brani šut Joška Gvardiola koji se nije snašao pred svojim golom i nespretno je umalo matirao svog golmana. Ipak, i tada je Livaković bio na visini zadatka kao i tokom svih 90 minuta.

Foto: tANJUG

Bio je Livaković na teškim mukama, posebno u drugom poluvremenu. Nizale su se šanse pred njegovim golom, ali je sve to hvatao hrvatski čuvar mreže i odveo svoju reprezentaciju u dobro poznat teren - produžetke. Ruku na srce, pošteno su se ispromašivali i Brazilci, a posebno Nejmar koji je imao tri ozbiljne prilike u nastavku meča. 

Ni posle produžetaka nije bilo pobednika, a kada su penali došli na red. Brazilci nisu imali nikakve šanse!

BRAZIL - HRVATSKA   1:1 (0:0)

Strelci: Nejmar 106 - Petković 117
Edukejšn siti, Al Rajan    Sudija: Majkl Oliver, Engleska

Hrvatska: Livaković - Juranović, Gvardiol, Lovren, Sosa (Budimir 110.) - Kovačić (Majer 106.), Brozović (Oršić 113.), Modrić - Perišić, Pašalić (Vlašić 72.) - Kramarić (Petković 72.).

Brazil: Alison - Danilo, Tijago Silva, Markinjos, Militao (Aleks Sandro 106.) - Kazemiro, Paketa (Fred 106.), Rafinja (Antoni 56.), Nejmar - Vinisijus (Rodrigo 64.), Ričarlison (Pedro 83.).

UŽIVO:

Penali: 

2:4 - Pročitao je Alison nameru Mislava Oršića, bacio se na pravu stranu, ali je as Dinama pucao bez greške! Ukoliko Markinjos promaši Hrvatska ide u polufinale!

2:3 - Nije delovao Pedro sigurno, nije tako ni šutirao, ali je lopta uspela da uđe u gol! Potrebna je Brazilcima odgrana Alisona, a šutiraće Mislav Oršić!

1:3 - Alison na jednu, lopta na drugu stranu! Siguran je bio Luka Modrić! Na redu je Pedro...

1:2 - Siguran je bio Kazemiro i pogodio malu mrežu! Nikakvu šansu nije imao Livaković sada!

0:2 - GOOOOOOL! Pogađa i Lovro Majer koji je takođe šutirao po sredini gola i prevario Alisona! 

0:1 - NESTVARNO! Brani Dominik Livaković udarac Rodriga koji je šutirao poluvisoko, za Hrvate sledeći izvođač je Lovro Majer!

0:1 - Vodi Hrvatska golom Nikole Vlašića! Šutirao je napadač Vatrenih po sred gola i lako matirao Alisona. Sledeći će šutirati Rodrigo. 

Drugi produžetak: 

122. minut - PENALI! 

120. minut - Dobar pokušaj Lovra Majera, tik pored gola otišla je ova lopta... Lako su mogli Hrvati do kompletnog preokreta!

117. minut - GOOOOOOOOOL - 1:1! Napadali su Hrvati i uspeli su! Strelac je Bruno Petković koji je sačekao dobro dodavanje rezerviste Mislava Oršića, pogodio malu mrežu Alisonovog gola!

115. minut - Dobro se Brazil brani i preti iz kontre, sada su imali priliku da posle kornera ugroze Livakovića, ali je odbrana Hrvatske dobro reagovala. 

111. minut - Ponovo je Petković bio u šansi, spetljao se ovoga puta golgeter Dinamo Zagreba. Nije želeo da šutira iz prve što su Brazilci iskoristili i oduzeli mu loptu!

109. minut - Dobra šansa za Hrvate preko Bruna Petkovića, ali je napadač Vatrenih ostao "kratak" posle centaršuta Ivana Perišića! 

106. minut - Na terenu je Lovro Majer za Hrvate, a u taboru Brazila umesto Militaa i Pakete ulaze Aleks Sandro i Fred. 

Foto: Tanjug/AP

Prvi produžetak:

106. minut - GOOOOOOOOOOOOl - 1:0! Vodi Brazil posle spektakularne akcije! Sada Livaković nije mogao ništa budući da je Nejmar obišao i njega, a potom lako pogodio nebranjenu mrežu Vatrenih!  

105. minut - Šutirao je Danilo preko gola sa ivice kaznenog prostora, nakon dobrog poteza Rodriga. Svemu je prethodilo koškanje Antonija i Ivana Perišića!

103. minut - VELIKA ŠANSA! Nestvaran dribling Bruna Petkovića koji je izbacio dvojicu hrvatskih defanzivaca, dodao je loptu do Brozovića, ali je ovaj užasno šutirao... Mogli su Vatreni do vođstva - 0:0! 

102. minut - Pokušao je Pedro makazicama da matira Livakovića nakon Rodrigovog centaršuta, bio je to lak posao za golmana Hrvatske. 

101. minut - Sada nalet Hrvata preko Nikole Vlašića, počistio je to Markinjos, a potom i iznudio faul Bruna Petkovića. 

98. minut - Igra se isključivo na polovini Hrvatske, ali se Vatreni dobro brane u tri zone pred Dominikom Livakovićem. Napravio je sada Antoni i faul u napadu, gube živce Brazilci...

Foto: Tanjug/AP

94. minut - Požuteo je i Borna Sosa nakon prekršaja nad Entonijem. Pobegao je Brazilac beku Hrvatske koji je morao da ga ruši sa leđa.

91. minut - Počeo je prvi produžetak, Brazilci su krenuli sa centra!

Drugo poluvreme: 

94. minut - IGRAĆE SE PRODUŽECI! 

90. minut - Igraće se još četiri minuta u drugom poluvremenu! 

86. minut - Ređaju se šanse pred golom Livakovića, sada je dva puta šutirao Eder Militao, ali je izblokiran te će Brazilci imati korner. 

83. minut - Kao što smo najavili, Rišarlison ide van terena, a šansu dobija napadač Flamenga Pedro! 

Foto: Tanjug/AP

80. minut - Pogrešio je Bruno Petković, otvorilo je to prostora za kontru Brazilcima. Rodrigo je sjajno proigrao Lukasa Paketu, ali... Ma znate već, Livaković je sjajno intervenisao!

76. minut - Nova izvrsna reakcija Dominika Livakovića i ponovo je zaustavio udarac Nejmara... Brazilci polako gube strpljenje budući da je hrvatski golman nesavladiv!

72. minut - Dvostruka izmena za Zlatka Dalića, umesto Andreja Kramarića i Mario Pašalić ulaze Bruno Petković i Nikola Vlašić. 

69. minut - Požuteo je Kazemiro nakon grubog starta nad Kramarićem. Oslobodili su se Hrvati stravičnog pritiska koji je trajao dvadesetak minuta...

66. minut - NESTVARNO... Još jedan zicer odbranio je Dominik Livaković, sada je pred njega izašao Lukas Paketa nakon što je izbegao ofsajd zamku Hrvatske, šutirao, ali nova intervencija hrvatskog golmana - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

64. minut - Imaće Brazilci iz slobodnog udarca šansu da ugroze gol Livakovića, ali je Kazemiro pogodio samo živi zid Hrvatske. 

59. minut - Ponovo je Rišarlison pobegao hrvatskim čuvarima, ali je još jednom napadač Totenhema trapavo reagovao. Čini se da je on naredni kandidat da izađe sa terena budući da je u kontraritmu od prvog minuta. 

56. minut - Izmena u reprezentaciji Brazila, umesto Rafinje na terenu je Entoni! Odmah je as Mančester junajteda napravio zbrku, pokušao da pronađe Rišarlisona, ali je na mestu bio Dejan Lovren. Pod strahovitim pritiskom je odbrana Hrvatske na startu drugog poluvremena.

55. minut - VELIKA ŠANSA! Ponovo je Nejmar pobegao Juranoviću, izašao sam pred Dominika Livakovića, ali je još jednom bez greške odreagovao golman Hrvatske! Nestvarno brani prvotimac zagrebačkog Dinama... Ostaje 0:0!

Foto: Tanjug/AP

51. minut - Sada smo imali situaciju na drugoj strani, posle kornera Modrića sa desne strane Kramarić je probao da matira Alisona. Zaustavio ga je Silva, ali je ipak sviran ofsajd.

48. minut - Krenuli su Brazilci i više nego agresivno na startu drugog poluvremena! Majkl Oliver čeka reakciju iz VAR sobe zbog igranja rukom Josipa Juranovića, ali nema penala.

47. minut - VELIKA ŠANSA! Umalo Joško Gvardiol da postigne autogol, ali je Dominik Livaković još jednom bio na visini zadatka!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Hrvatska jeste bila bolji rival u većem delu meča, ali su Brazilci bili bliži golu! 

41. minut - Novi pokušaj Nejmara, ali je ponovo na mestu bio Dominik Livaković. Na vrhunskom nivou brani golman Hrvatske i na ovoj utakmici - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

38. minut - Tražili su sada Brazilci indirekt nakon što su Lovren i Gvardiol vratili loptu do Livakovića, ali nema od toga ništa. 

35. minut - Ponovo je Hrvatska uleza loptu pod svoju kontrolu i Brazilci ne uspevaju da dođu do nje. Dobro kombinuju na sredini terena Kovačić, Modrić i Brozović, ali bez konkretnih dešavanja, makar za sada. 

30. minut - Prvi žuti karton i za Hrvate, lako je Nejmar izbacio Marcela Brozovića, a vezista Intera morao je da ga ruši te mu je Oliver pokazao javnu opomenu. 

26. minut - Gađao je Modrić na prvu stativu, ali su se Brazilci dobro odbranili, a potom je Joško Gvardiol napravio i faul u napadu, ostaje 0:0!

25. minut - Stigao je Juranović prvi do lopet, zakasnio je Danilo i pokupio beka hrvatske reprezentacije. Majkl Oliver mu je odmah pokazao žuti karton. Imaće Hrvati dobru šansu da iz slobodnog udarca ugroze Alisonov gol. 

Foto: Tanjug/AP

24. minut - Sada totalna ofanziva Brazila! Nova opasnost pred golom Dominika Livakovića, šutirao je Kazemiro, od svega samo korner, ali su se Vatreni i posle udarca iz ugla odbranili. 

22. minut - Prvi pravi nalet Brazilaca, mogle su Karioke u dva navrata da matiraju Livakovića, ali je udarac Vinisijusa blokirao Joško Gvradiol, potom je odbitak pokupio Nejmar. Šutirao je as Pari Sen Žermena - na mestu je bio hrvatski golman - 0:0!

20. minut - Mogao bi Tite već u prvom poluvremenu da posegne za prinudnim izmenama budući da se na povrede žale Ričarlison i Eder Militao... Bio bi to ogroman hendikep za Brazilce budući da su već van stroja Gabrijel Žezus i Aleks Teles. 

17. minut - Potpuno je Hrvatska uspela da ugasi Brazilce... Napadačka trojka već desetak minuta nije dobila loptu, a većina stvari dešava se na sredini terena. 

Foto: Tanjug/AP

13. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Ivan Perišić da postane najbolji strelac u istoriji reprezentacije! Juranović i Pašalić su sjajno kombinovali na strani, bek Vatrenih poslao je centaršut u srce kaznenog prostora, ali je Perišić promašio čitav "fudbal", ostaje 0:0!

9. minut - Izašla je Hrvatska visoko na startu utakmice i drže Brazilce daleko od svog gola. Odolevaju Vatreni na startu utakmice...

4. minut - Prva opasnost pred golom Dominika Livakovića! Pokušao je Vinisijus Žunior iskosa, ali je na mestu bio čuvar hrvatske mreže - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli reprezentativci Hrvatske! 

15:00 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinalne utakmice na Svetskom prvenstvu između Hrvatske i Brazila. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mi Hrvati

pre 1 godinu

Kako ste samo ljubomorni ili možda ćoravi

Vns

pre 1 godinu

E ovako se ogra fudbal...a ne kao naši manekeni....amateri...

Raka

pre 1 godinu

Gleda li nezameniva zvezdina Zvezda, možda uoči taktiku kod obe ekipe

Vns

pre 1 godinu

Kao što rekoh...ovako se igra fudbal...a vi i ne morate ovo objaviti.ako kojim slučajem hrvate pobede...pisaćete da su svi oni u stvari naši srbi....

Murto

pre 1 godinu

Jel ima komentara za pogodak Hrvatske srpska bagro.Orliči nek idu na pripreme u ljepu Hrvatsku.Da nešto nauče ako uopšte je moguče

Dragi

pre 1 godinu

Vi iz Informera nemate pojma o fudbalu. Setite se vašeg naslova: Belgija šalje Hrvate kući. A ja vam kao veliki Srbin odgovorio: babi se snilo ono što joj je milo. I rekao sam: Hrvatska će igrati u finalu. Sad kažem: Hrvatska će biti Svetski prvak.

Persa

pre 1 godinu

Ustase pokazale da imaju bolje zivce od Brazilaca i zato idu dalje, cak su i Neimara rasplakali sto mi nikad nema da uspemo, za nas su bre motike a ne fudbal!!!

Murto

pre 1 godinu

Otišli Hrvati u polufinale,otišli i šengen zonu,a gde ste Vi.U blato. Hrvatska Hrvatska

Raka

pre 1 godinu

Nije čudo. Ko je ikad igrao FM zna šta je taktika. Mudro i zasluženo od Hrvata. Piksi odlazi, ne znaš ti to!

ratko

pre 1 godinu

NIJE TO UOPSTE CUDO ,TO JE BOILO ZA OCEKIVATI . IMAJU JAKO OZBILJNU EKIPU I NE IGRAJU SA 3 NAZAD NEGO SA 4 .ONI DA IMAJU mITRA I vLAHOVICA BILI BI PRVACI SVETA,TO JE REALNO .

Dejan Janković

pre 1 godinu

Svaka cast komsijama, uživao sam i navijao. Luka Midric je najbolji plej na svetu u 37 godina. Trener Dalic trener koji ima fudbal u malom prstu. Navijam da komsije budu prvaci sveta, zaslužuju svojom igrom! Svaka im čast!

Dragi

pre 1 godinu

Za vas je sve čudo, jer se ne razumete u fudbal. Hrvatska je velesila u fudbalu, kao što smo mi u odbojci. Hrvatska će sigurno igrati u finalu, a verovatno će biti i novi svetski prvak..

Vns

pre 1 godinu

Živo me interesuje za koga su navijali moji srbi???

VLADO

pre 1 godinu

KAKVA SRECA PODGUZE MUHE RUSKE.BRAZIL VODI TRI MINUTA PRIJE KRAJA PRODUZETAKA I DOBIJA GOL I TO JE SRECA???PO VAMA MAMU VAM JEBEMO CETNICKO PROKLETU LJUBOMORNU! ! ! ZA VAS JE HRAVACKA U SVEM ELDORADO.FUJJJJJ PROKLETINJE OPANCARSKE! ! !

VLADO

pre 1 godinu

KAKVA SRECA PODGUZE MUHE RUSKE.BRAZIL VODI TRI MINUTA PRIJE KRAJA PRODUZETAKA I DOBIJA GOL I TO JE SRECA???PO VAMA MAMU VAM JEBEMO CETNICKO PROKLETU LJUBOMORNU! ! ! ZA VAS JE HRAVACKA U SVEM ELDORADO.FUJJJJJ PROKLETINJE OPANCARSKE! ! !

VLADO

pre 1 godinu

KAKVA SRECA PODGUZE MUHE RUSKE.BRAZIL VODI TRI MINUTA PRIJE KRAJA PRODUZETAKA I DOBIJA GOL I TO JE SRECA???PO VAMA MAMU VAM JEBEMO CETNICKO PROKLETU LJUBOMORNU! ! ! ZA VAS JE HRAVACKA U SVEM ELDORADO.FUJJJJJ PROKLETINJE OPANCARSKE! ! !

Marko

pre 1 godinu

Kako čudo, i pred 4 godine smo bili u polufinalu :D

Sini

pre 1 godinu

Bravooooooo hrvati. Ko nas jebe kad smo glupavi...

servi ganci

pre 1 godinu

Četnici na aparatima bacaju se u septicke jame tamo po smrdiji zemlji treceg svijeta! hahahahahaah!

Vujko

pre 1 godinu

Tako se igta za zemlju i drzavni grb a ne ko Piksijevi kenjatori. Sramota od boga za nikakve ljude i 5 para karaktere.

Pik

pre 1 godinu

Ovo je CUDO VIDJENO vec treci put. Bilo bi nevidjeno da se slucajno srbija plasirala bar u drugi krug.

Lala iz Banata

pre 1 godinu

Мени ова бразилска репрезентација врло личи на... - Геј параду...?!

Vesti

Ministar Martinović saopštio: Zaključen sporazum sa udruženjima poljoprivrednika
Politika

Ministar Martinović saopštio: Zaključen sporazum sa udruženjima poljoprivrednika

Na osnovu dogovora između ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandra Martinovića sa predstavnicima sedam udruženja poljoprivrednika, koji je postignut na sastanku 18. jula 2024. godine u Vladi Republike Srbije, a kom su prisustvovali i predsednik Vlade Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i predstavnici Ministarstva finansija, danas je zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

22.07.2024

20:24

TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse?
Live TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse?

Šta posle odustajanja Bajdena? Nemačka formirala kriznu grupu u slučaju pobede Bajdena. CNN objavio: Zapad smišlja kako da mobilizuje ljude u cilju rata protiv Rusije. Izraelska vojska presrela dronove lansirane iz Libana. Na ove i druge važne svetske teme, u emisiji "Rat uživo" gvorili su Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT Balkan i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se i analitičar Dejan Bumbić koji je komentarisao trenutnu situaciju u Americi i potencijalnu predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

22.07.2024

22:33

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir! (VIDEO)
Live TV

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir! (VIDEO)

Da li muslimani imaju jedinstvo ili ne? Arapski svet nije reagovao onako kako bi trebalo kada je napadnuta Gaza. Huti su ušli u otvoreni rat sa Izraelom. Da li se bure baruta na Bliskom istoku širi? Našoj državi najznačajnije je da zadrži mir i stabilnost. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Miodrag Jevtić, pukovnik u penziji, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i Miloje Pršić,

22.07.2024

18:41

Tramp se priklonio dubokoj državi? Pokloniće mu mesto predsednika SAD-a, ali da igra po njihovim pravilima? (VIDEO)
Live TV

Tramp se priklonio dubokoj državi? Pokloniće mu mesto predsednika SAD-a, ali da igra po njihovim pravilima? (VIDEO)

Kao grom iz vedra neba za jedne, a za druge već postojeća pretpostavka došla je informacija da Bajden više nije kandidat za predsednika. Na njegovo mesto za potencijalnu predsednicu Amerike došla je Kamala Haris. Da li je ovo 1:0 za Trampa protiv duboke države? Na ovu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof, politikolog Nikola Jović i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

22.07.2024

16:30

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)
Live TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i tom prilikom je uručio državnu zastavu odbojkašici Maji Ognjenović koju će s Dušanom Mandićem nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Ovim povodom gost "Info jutra" bio je državni sekretar za sport Marko Kešelj.

22.07.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sve ovo ide Putinu?! Ruski lider naterao Zapad da promeni planove: Izjava ovog čoveka govori sve, Kijev će morati da pristane...
NOVA REALNOST

Sve ovo ide Putinu?! Ruski lider naterao Zapad da promeni planove: Izjava ovog čoveka govori sve, Kijev će morati da pristane...

Bivši britanski premijer Boris Džonson rekao je da bi Tramp mogao da prekine sukob, a prema Džonsonovim rečima, u rešavanju sukoba Rusija će „morati da se povuče” bar do granica koje su postojale 2022. godine. Sada se sa sigurnošću može konstatovati da će Kijev morati da se odrekne dela zemlje, što znači da je Putin naterao Zapad da napravi novi plan, pišu ruski mediji.

23.07.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16