• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2022

15:19

SLEKTOR ARGENTINE ODUŠEVLJEN HRVATOM! Modrić? On je idol za mnoge od nas!  Nahvalio komšije za SVE PARE!

Tanjug/AP

Fudbal

SLEKTOR ARGENTINE ODUŠEVLJEN HRVATOM! Modrić? On je idol za mnoge od nas! Nahvalio komšije za SVE PARE!

Podeli vest

Selektor Argentine Lionel Skaloni održao je konferenciju za medije pred polufinale Svetskog prvenstva u fudbalu, gde će njegovi izabranici u utorak od 20.00 na Lusail Stadionu igrati protiv Hrvatske

Upitan je Lionel Skaloni da je Argentini meč iz 2018. godine, kada su  poraženi od Hrvatske dodatni motiv za ovaj duel?

- Očekujemo veoma tešku utakmicu protiv jake ekipe, oni su odlična grupa, imaju zajedništvo, vidi se posebno da igraju kao tim, oni su veliki izazov za nas. Ne treba da poredimo meč sa prošlog prvenstva, oni su veliki tim, imaju veoma dobre igrače, a za nas će to biti veoma teška utakmica. Prethodna utakmica se igrala onako kako se morala igrati, to je važno i za Argentinu i za Holandiju, u fudbalu morate da se branite i napadate, možemo i da se posvađamo, zato postoji sudija koji treba da donese pravdu i tu treba staviti tačku. Mi smo znali i da izgubimo utakmice, imali smo Mesija, Paredesa, Nejmara, na Kopa Americi, mislim da nije dobro da se za nas kaže da nismo sportski nastrojeni, mi smo ponosna nacija, na sudiji je da donese procenu. Kada se završi utakmica poštujemo naše rivale, to je obeležje naše ekipe, treba staviti tačku na to. Mi smo kao ekipa više od toga.

Foto: reuters

 

Upitan je za Lionela Mesija, njegovu formu i situaciju koja se desila nakon meča sa Holandijom!

- Što se tiče Mesija nisam iznenađen, poznajem ga dugo, on oduvek ima pobednički mentalitet, želi da pobeđuje i da nastavi da se bavi fudbalom. Srećni smo što je sa nama.

Foto: reuters

 

Šta mislite kako će Hrvatska pristupiti napadu ili hoće li igrati kao Australija i Polsjka?

- Svi se Argentinci nadaju pobedi, mi igramo za Argentinu, svako igra za svoj narod i familije, jako smo zahvalni na podršci, navijači su došli do ovde, na svakoj su utakmici sa nama. Što se tiče Hrvatske, imaju specifičnu igru, nisu samo u odbrani ili u napadu, imaju ujednačenu igru, imaju dugu fudbalsku tradiciju i odlične igrače.

Nemaju Argentinci mnogo problema sa povredama!

- Prekjuče i juče smo radili na oporavku, pokušali smo da isplaniramo igru, pričali smo sa tehničkim timom, danas imam jasniju ideju kako ćemo da igramo, obojica se dobro osećaju, i moramo da razmislimo kolioko će dugo ko igrati, imamo danas i sutra da odlučimo to. Pobeda je najbolji oporavak, pobeda vas najbolje oporavlja, uspeli smo da dođemo do polufinala, imamo dva sanckionsana igrača, ne znam da li to nazvati problemom, ali ekipa se jako dobro oseća.

Foto: reuters

 

Kako se osećate dan uoči meča?

- Isto kao što smo se nosili sa emocijama pred Poljsku i Holandiju. Izgubili smo od Saudijske Arabije, ali ćemo isto pristupiti kao i na svim utakmicama posle. Svi znamo da je to samo još jedna utakmica na kojoj moramo da damo sve od sebe. Ako uspemo ranije da damo gol, cilj možemo ranije da ispunimo. Nekada najbolji tim nije onaj koji pobeđuje, moramo i to da imamo u vidu.

Da li je ovo najvažniji momenat u vašoj karijeri?

- Što se tiče moje karijere, nisam bio mnogo puta u ovakvoj situaciji. Najvažnije je ono što je pred nama, ne mogu da razmišljam o prošlosti ili o budućnosti, samo razmišljam o utakmici sutra. Ako razmišljam hoću li pobediti ili izgubiti, to neće da mi pomogne da budem bolji u ovom poslu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Šta je kod Hrvatske ono što Vas brine?

- Uvek isto radimo, prvo analiziramo prethodne utakmice, gledamo šta možemo da napravimo bolje kod sebe, a kod Hrvatske mogu da kažem da nema mnogo toga da se iskoristi, zagorčali su mnogima život, neću ovde da govorim javno o njihovim slabostima i manama, analiziramo ih, ne znam da li će nam to pomoći. Videli smo na meču Brazil - Hrvatska, gde je Brazil mogao da pobedi u psolednjim sekundama. Ovo je neki novi trend, što će postati uobičajeno, 10 ili 12 minuta posle 90. minuta je nešto što treba uzeti u obzir, treba se spremiti i biti na visini zadatka. Protiv Holandije je bilo teško, imaju duge lopte i stvorili su jednu izglednu priliku, moramo da budemo spremni za protivnika.

Nahvalio je selektor Argentine Luku Modrića! 

- Što se tiče Modrića, zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnogo nas, ne samo zbog talenta i igre, već i zbog ponašanja. Divim se njemu, Levandovskom i drugim igračima, ne možete da ne volite takve igrače ako volite fudbal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija