• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

14.12.2022

07:30

POTPUNO NEOČEKIVANO POLUFINALE MUNDIJALA! Francuzi spremni da utišaju buku Maroka!

Reuters

Fudbal

POTPUNO NEOČEKIVANO POLUFINALE MUNDIJALA! Francuzi spremni da utišaju buku Maroka!

Podeli vest

Fudbaleri Francuske i autsajdera Maroka večeras na stadionu "Al Bajt" igraju za finale Svetskog prvenstva (20.00, RTS, Arena)

Gotovo niko nije očekivao afričku selekciju među četiri najbolje ekipe planete i nema sumnje da su Arapi najveće iznenađenje ovogodišnjeg Mundijala.

Jedina su ekipa sa afričkog kontinenta u istoriji najvećeg svetskog fudbalskog takmičenja koja se plasirala u polufinale.

Finale je ludost

Želimo korak dalje, možete reći da sam lud, ali malo ludosti je dobro
Valid Regragi

Međutim, navijači Maroka priželjkuju da posle favorizovanih Španije i Portugala njihova ekipa eliminiše i još jednog bivšeg kolonizatora - Francusku!

Spremaju se u miru

Selektor "trikolora" Didije Dešan smatra da će upravo navijači biti najjači adut Maroka mada i za ekipu sa severozapada Afrike ima samo reči hvale.

Foto: Reuters

 



- Oni imaju koristi od ogromne podrške. Video sam to svojim očima i moji saradnici su mi pričali o tome. Znamo da će biti paklena atmosfera, ali mi moramo da budemo spremni na sve uslove. Pripremamo se i za utakmicu i za ambijent. Marokanci su me zadivili igrom na ovom turniru - rekao je Dešan.

Foto: Tanjug/AP

 



Francuzi će dati sve od sebe da budu prva ekipa koja će dati gol Maroku. Do sada su "lavovi sa Atlasa" kapitulirali samo u meču protiv Kanade, kad je Najef Aguerd postigao autogol u pobedi 2:1.
Dešan veruje da ima igrače sposobne da pogode mrežu rivala, a velike nade polaže u fudbalera Atletiko Madrida Antoana Grizmana.

- Bilo bi dobro da odigra na prepoznatljivom nivou. Ima tu sposobnost da promeni igru tima, a u dobrom meču uživa koliko i u dobrom dodavanju - jasan je Dešan.

Foto: AP/Photo

 



Kapiten Ugo Ljoris se nije preterano bavio taktikom, već se fokusirao na podršku koju će imati Maroko.

- Divim se onome što su postigli. Ništa nije slučajno. Imaju ogroman kvalitet i na terenu i van njega, pre svega, mislim na hemiju u timu. Znam da će okruženje biti neprijateljsko po nas i da će njihovi navijači biti bučniji. Mi se u miru spremamo, svesni da ćemo morati da podignemo igru na još viši nivo - realan je Ljoris.

Foto: Reuters

Kilijan Mbape



Dok Dešan i Ljoris pričaju o publici i Grizmanu, selektor Maroka Valid Regragi pomenuo je najboljeg strelca turnira Kilijana Mbapea, koji je dosad postigao pet golova. Međutim, Regragi je svestan i da golgeter PSŽ-a nije jedina opasnost po "lavove sa Atlasa".

Stiže 30 aviona sa marokanskim navijačima

Čak 30 aviona sa marokanskim navijačima stiže u Katar pred polufinalni meč. Nacionalna marokanska avio-kompanija "Rojal er Marok" (RAM) odlučila je da uvede 30 novih čarter-letova između Kazablanke i Dohe.
"Da bi omogućio brojnim Marokancima koji žele da podrže reprezentaciju i da dožive emociju polufinala Svetsko prvenstva, RAM je postavio pravi vazdušni most između Kazablanke i Dohe", navodi se u saopštenju.

 


- Naša taktika neće biti fokusirana na to da zaustavimo Mbapea. Imaju Francuzi i druge dobre igrače. Grizman je sjajan, a Dembele je savršena dopuna Mbapeu. Fokusiranje na zvezdu PSŽ-a bila bi greška jer igramo protiv aktuelnih svetskih prvaka i tima koji svim silama ide po još jedan trofej. Ašraf Hakimi poznaje Mbapea bolje od mene i zna kako da se nosi sa njim. Hakimi je jedan od najboljih na svetu, biće odlično gledati ih na suprotstavljenim stranama - kaže Regragi.

Problemi sa povredama

Loša vest za Marokance je zdravstveni bilten.

- Imamo mnogo povreda, ali dobro se oporavljamo. Imamo vrhunski lekarski tim. Igraće oni koji su 100 odsto spremni - dodao je selektor.

Foto: AP/Photo

 



Za kraj Regragi poručuje navijačima da se Maroko kao autsajder nije unapred predao.

- Svi daju sve od sebe u svakom pogledu. Mi smo ambiciozan tim, gladni smo uspeha. Jedino je pitanje da li će to biti dovoljno. Želimo korak dalje, možete reći da sam lud, ali malo ludosti je dobro - zaključio je Regragi.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija