• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2022

15:10

TRAGEDIJA! PREMINUO SINIŠA MIHAJLOVIĆ!

EPA/SIMONE ARVEDA

Fudbal

TRAGEDIJA! PREMINUO SINIŠA MIHAJLOVIĆ!

Podeli vest

Legendarni srpski fudbalski as i trener, Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini

Vest koju nikako nismo želeli da čujemo je da je legenda srpskog fudbala izgubila najvažniju životnu bitku!

Siniša Mihajlović se godinama borio kao lav, ali je opaka bolest bila jača!

Našem čuvenom reprezentativcu, a kasnije i selektoru državnog tima, prvi put je dijagnostikovana akutna leukemija u leto 2019. godine. U više navrata je po nekoliko nedelja provodio u bolnici, znatno je smršao i ostao bez kose.

Srpski as je za to vreme prošao kroz tri ciklusa hemioterapija, a odrađena mu je i transplantacija koštane srži. Na sve to tokom epidemije korone na Apeninima 2020. preležao je i opaki virus, a ubrzo se potpuno vratio treninzima i obavezama u Bolonji.

Foto: Instagram/Siniša MIhajlović

 

U međuvremenu je postao i deda, pošto je njegova ćerka Virdžinija dobila devojčicu Violante sa fudbalerom Alesandrom Voglaćiom. Nažalost, krajem februara ove godine, tokom utakmice sa Salernitanom u Seriji A, iskusni stručnjak je ponovo osetio simptome bolesti. Miha je posle nekoliko dana potvrdio da mu se leukemija vratila, posle čega su italijanski mediji saznali i da je imao "medicinsku intervenciju koja nije bila beznačajna".

Foto: reuters

 

Napustio nas je jedan od navećih fudbalera koje je naša zemlja imala! 

Igračku karijeru počeo je u Borovu, da bi nakon toga 1988. godine stigao u Vojvodinu, a dve godine kasnije u Crvenu zvezdu sa kojom je ispisiva stranice bogate istorije srpskog kluba! Nakon fenomenalnih igara na "Marakani" preselio se u Romu 1992. godine, potom u Sampdoriju, odakle je prešao u Lacio posle četiri godine! Nebesko plavi dres je nosio do 2004. godine, kada je prešao u Inter i zaokružio veličanstvenu karijeru! 

Foto: reuters

 

Sedeo je na klupi Bolonje, Katanije, Fiorentine, reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina, potpisao je i za Sporting, a poslednji klub koji je vodio bila je Bolonja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivana

pre 1 godinu

Iskreno saucesce porodici Mihajlovic nek pociva u mir,nek mu je laka zemlja.Vecnaja pamjat

Petar

pre 1 godinu

Ljudino , vecna slava i hvala . Neka te andjeli cuvaju .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija