• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.12.2022

11:54

KOLIKO SRCE IMA OVAJ ČOVEK! Dokazao koliko je human, a svu zaradu sa Mundijala će pokloniti!

Tanjug

Fudbal

KOLIKO SRCE IMA OVAJ ČOVEK! Dokazao koliko je human, a svu zaradu sa Mundijala će pokloniti!

Podeli vest

Jedan od najboljih fudbalera Maroka i junak te reprezentacije, Hakim Zijeh, pokazao je koliko ima veliko srce i da nije gromada samo na terenu

Arapski mediji su objavili da je Zijeh već rekao da će sav novac koji zaradi kao učesnik mundijalskog polufinala, a radi se o sumi od oko 360.000 evra, dati u dobrotvorne svrhe. 

Sav novac biće uplaćen humanitarnim organizacijama u Maroku, a pre toga je prva zvezda tima htela da deo toga podari članovima Stručnog štaba reprezentacije koji zarađuju daleko manje od njega.

Ovo nije ništa novo, jer reprezentativac Maroka od kada je 2016. godine obukao dres Maroka, nije uzeo ni dirham od dnevnica i nagrada koje daje Fudbalski savez, već je i to sve prosleđivao u humanitarne svrhe.

Foto: Tanjug/AP

 

Uz sve to, Zijeh uglavnom na okupljanja reprezentacije dolazi privatnim avionom, kojim usput kupi drugove iz nacionalng tima koji igraju u Evropi. Ukoliko se desi da ide redovnom linijom, kartu kupuje iz svog džepa, ne dozvoljava da mu je plati Savez. Inače, Hakim je svojevremeno poklonio 50.000 dolara lokalnom amaterskom klubu iz domovine, čiji su mu se navijači obratili za pomoć, jer je klubu pretio bankrot.

Koliko srce i oseća ima dokazao je i 2018. godine Marokanac, kada je podario 1.000.000 dolara u domovini organizacijama za borbu protiv raka, dok je kasnije zajedno sa saigračima iz reprezentacije skupljao i donacije ugroženima od korona virusa. Donirao je novac i 2020. godine za jednu devojčicu iz Turske koja se borila sa atrofijom kičme.

Ovo je samo deo onoga za šta se zna o sjajnom igraču i čoveku...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija