• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2022

16:44

SUZE SAME TEKU! Priča Sinišine ćerke rasplakala je ljude širom sveta! Uveče popije malo rakije iz Srbije, a njegovi grubi metodi ,,alla Siniša" ...

printscreen

Fudbal

SUZE SAME TEKU! Priča Sinišine ćerke rasplakala je ljude širom sveta! Uveče popije malo rakije iz Srbije, a njegovi grubi metodi ,,alla Siniša" ...

Podeli vest

Siniša Mihajlović je preminuo u 54. godini života. Tuguje Srbija, tuguje Italija, tuguje celi fudbalski svet! Legendarni srpski as je bio u veoma teškom stanju, lakeri su mu se borili za život, dok se porodica danima nije oglašavala

Mihajloviću je 2019. godine prvi put dijagnostifikovana leukemija. Usledilo je lečenje, i posle pola godine se činilo  da je srpski stručnjak uspeo da pobedi bolest. Nažalost, krajem marta 2022. godine bolest se vratila, pa je Siniša ponovo hospitalizovan.

U smiraj ove godine napustila nas je legenda jugoslovenskog fudbala i čovek koji je ostavio neizbrisiv trag.

Pre dve godine njegova ćerka Viktorija objavila je knjigu pod naslovom ,,Siniša, moj otac" u kojoj je ljudima iz prve ruke približila borbu svog tate i dopustila im da ga bolje upoznaju! 

- Otkako ga je prokleta bolest odvela u bolnicu i odvojila od nas na duži period, svaki put kada se vraćao bilo je fantastično imati ga u kući! Dolazila je i baka Viktorija, čarobna žena, ne samo zato što se zove kao ja, i pripremala mu njegova omniljena jela! Među njima i sarmu, sa nadevom od tri različite vrste mesa! Sve ono što se garantovano vari godinu dana, dok ih moj otac jede u slast! "Osećaš li kakav je to miris, ima mirisa života u toj sarmi, kao u kafi", kaže on!

Foto: instagram

 

Sadašnji tata, pored toga što je započeo dijalog sa mnom i otkrio da idem kod psihologa, čovek je koji voli sunce i vazduh. Svaki čas se pojavljuje na prozoru i gleda u pravcu stadiona Olimpiko, gde čuje svoju omiljenu pesmu: ,,Ako šutira Siniša, to je gol." Dok je isprva ograničio na dva jutarnja sata igranja tenisa ili padela, nakon tri meseca koje je proveo zatvoren u bolničkoj sobi tri sa tri, sa filtriranim vazduhom, sada odlazi u duge šetnje: za njega je pravi raj to što može slobodno da šeta! Uveče popije malo rakije iz Srbije ili čašu vina, srećom je prestao da puši, ali se povremene truje svojom cigarom! Puši je da bi delovao dostojanstveno, eto. Ponovo uživa u malim i velikim stvarima, onim koje se tiču nas dece. Ogromna novost: više ne odgovara instiktivno i broji do deset pre  nego što me pošalje na ono mesto ili mi kaže, kao kad sam bila mala: ,, Hoćeš da izađeš? Idi na balkon! 

Foto: Instagram/Arijana Mihajlović

 

- Sigurna sam da su njegovi grubi metodi ,,alla Siniša" prema igračima koje trenira smekšali, da i sa njima uspeva da ima opušteniji dijalog. U decembru 2019. godine dodelili su mu priznanje "Legenda" u izboru  Gazeta Sport, ali je bilo mnogo muke nagovoriti ga da primi nagradu. Govorio je: Ako me nagrađuju zato što sam bolestan, neka sve ide dođavola, neću to! Treba to da učine zato što sam dobro radio!"Na kraju je ipak bio zadovoljan i kada je preuzeo nagradu i kada su mu svi aplaudirali! Zbog toga je moj otac pobednik! I njegova Srbija ga je krunisala kao trenera godine! Ne znam da li će to ikada priznati, ali to je bio trenutak njegove najveće sreće koju je upoznao posle bilesti! Sigurna sam u to! U Srbiji je mnogo propatio, a kada zameni bolna sećanja toplinom ljudi, to mu mnogo znači!

- Sada uspevamo da se smejemo malim stvarima: možete zamisliti da je moja majka na kraju poklonila tati za Božić dozer za lekove. Genijalno- napisala je između ostalog Virdžinija Mihajlović u svojoj knjizi.

Retki su bili oni koji, pre nego što su zatvorili korice, nisu pustili bar neku suzu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija