• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

17.12.2022

07:01

HRVATI, UČITE OD OVOG ČOVEKA! Mihajlovićev bivši igrač za Informer: Pričali su svašta o njemu, a OVO JE ISTINA!

Printscreen, Tanjug

Fudbal

HRVATI, UČITE OD OVOG ČOVEKA! Mihajlovićev bivši igrač za Informer: Pričali su svašta o njemu, a OVO JE ISTINA!

Podeli vest

Legendarni fudbalski reprezentativac i proslavljeni srpski trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini posle borbe sa leukemijom. Igrači, treneri i klubovi širom sveta ne prestaju da se opraštaju od proslavljenog asa, a za Informer.rs oglasio se i nejgov bivši igrač iz Sampdorije, Hrvat Karlo Lulić, koji je imao samo reči hvale za nekadašnjeg trenera

Fudbalsku javnost širom planete potresla je u petak vest da je legendarni Miha izgubio najvažniju bitku. 

I vrapci na grani znaju da je bio sportska i ljudska gromada, a to je potvrdio i Karlo Lulić, fudbaler koji je sa njim sarađivao u sezoni 2014/2015.

- Bili smo godinu dana zajedno u Sampdoriji i ono što nikada neću zaboraviti je momenat kada sam prvi dan došao u kancelariju na potpis ugovora. Trener Mihajlović me je pitao odakle sam, a ja sam mu odgovorio da sam iz sela pored Nove Gradiške, ali da sam u poslednje vreme u Osijeku. Njegov odgovor je bio - A, pa ti si moj, osećaj se kao kod kuće i dobro došao! Moja vrata su ti uvek otvorena, kakav god problem budeš imao, slobodno mi se obrati, ja sam uvek tu za tebe - kao iz topa poručio je Karlo Lulić za Informer i dodao:

Foto: printscreen

Lulić i Mihajlović

 - U tom trenutku sam bio zelen i mnogo mi je značilo to! Dosta toga sam naučio od njega o fudbalu i životu, pa me za njega vežu samo lepe uspomene - iskreno će hrvatski ofanzivac.

Prizano je Lulić da je pomalo bio skeptičan kada je sanznao da će mu srpska legenda biti trener.

- Pričali su za njega da je ovakav i onakav, a ja sam uoči dolaska imao predrasude. Ipak, kada sam doživeo taj pristup i sve ono što smo kasnije prošli, nisam mogao da verujem - kaže vezista Frozinonea.

Foto: Printscreen, Tanjug

 

Razni hrvatski mediji su se nakon smrti nekadašnjeg asa Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera obrušuli na bivšeg reprezentativca Jugoslavije, ne birajući reči, bez imalo doze poštovanja prema pokojnoj legendi, a Lulić na sve to nije ostao imun.

- Čitam sada, on je neki nacionalista, ma svašta nešto, a istina je potpuno drugačija! Same njegove reči kada me je upoznao, dovoljno govore o svemu. Ne mogu da verujem da i dan danas postoje ljudi koji nas dele, a zapravo smo svi kao jedno! Još jednom, o pokojnom Siniši Mihajloviću mogu da kažem sve najlepše - rekao je nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske.

Foto: Starsportphoto

 

Karlo Lulić je ovim izjavama na kulturan način objasnio svojim zemljacima, naravno onim zagriženima, koji ni nakon smrti nisu prestali da pljuju jednog od najboljih jugoslovenskih igrača svih vremena, da nije teško biti fin i pre svega biti čovek. Bilo bi sjajno da autori tekstova u komšiliku, koji su osuli drvlje i kamenje po legendi fudbala, bar nešto nauče od momka koji ima 26 godina i koji iako voli svoju zemlju, ne mrzi nikoga, a posebno se ne libi da kaže lepe reči o čoveku kojeg ni nakon što je otišao na večni počinak nisu mogli da ostave na miru.

Bilo kako bilo, Karlo Lulić je kao igrač Slaven Belupa imao prilike da igra sa sprskim igračima Nemanjom Glavčićem i Milošem Radivojevićem, koji su za Informer.rs potvrdili da je reč o fenomenalnom igraču i sjajnoj osobi, pa ni ne čude njegove reči upućene na račun čoveka o kojem ceo fudbalski svet ima samo reči hvale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirkec

pre 1 godinu

Mihajlovic je bio četničko govno i njegova smrt to ne može promjeniti koliko god vi dnovinari pokušavali! Hebo mu arkan mater a on njemu... ZDS

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija