• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2022

01:42

RASPLAKALI SU PLANETU! Susret Mihe i bolesnog dečaka! "Moram da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe mnogo suza, jer one su znak hrabrosti" (VIDEO)

Fudbal

RASPLAKALI SU PLANETU! Susret Mihe i bolesnog dečaka! "Moram da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe mnogo suza, jer one su znak hrabrosti" (VIDEO)

Podeli vest

Siniša Mihajlović je Rimu izgubio bitku sa leukemijom, sa kojom se borio tri i po godine. Čitava fudbalska planeta se oprašta od legendarnog fudbalskog asa

Dugo se Siniša borio protiv opaka bolesti, uzvraćao udarac, mislili smo da je pobedio, ali podmukli neprijatelj je ponovo udario i nažalost pobedio.

Mirko bodrio Sinišu

Imao je SIniša podršku ne samo porodivce, koja je uz njega bila do poslednjeg trenutka, nego i prijatelja, navijača sirom sveta, podršku dečaka  Mirka od 10 godina, koji tajođe boluje od leukemije. Dečak je tada treneru Bolonje poslao pismo:

- Ja sam Mirko, imam 10 godina i jednu sjajnu osobinu - hrabrost! Do oktobra 2018. godine, bio sam sasvim normalno dete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. oktobra otišao u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju. Nisam znao šta je to, ali vremenom sam naučio koliko je prokleta ova bolest. Mogao sam da biram između dve opcije kako da se borim sa bolešću: da plačem i žalim po ceo dan, ili da budem hrabar i nastavim dalje. Odlučio sam da budem hrabar. Imao sam veliku pomoć Parminih igrača, naročito Gazole i Inglesea.

 

 

Kao i ti, dolazim sa fudbalskih terena, gde sam pratio svoj omiljeni klub. Sada utakmice gledam preko televizije. Ova strast mi je pomogla da provedem sve ove mesece u bolnici.

U maju, ipak, saopštene su mi nove loše vesti: terapija koju sam primao više nije bila dovoljna. Morao sam na transplataciju, a i prvenstvo se završilo, 14. maja imao sam transplataciju koštane srži i sada izgleda da je sve u redu. Kada sam video tvoju konferenciju, video sam da si tužan. Niko ne može da razume tvoje strahove bolje od mene, zato što, iako imam deset godina, strah je isti za sve. Osećam da moram da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe mnogo suza, jer one su znak hrabrosti, i da radiš sve što želiš da radiš, jer ćeš tako brže ozdraviti. Nadam se da će ti moj savet pomoći i, ko zna, možda se jednog dana vidimo, ja tebe sa tribina, ti mene na terenu. Šaljem ti specijalne zagrljaje i zapamti, vuk nekada nije zao kao što izgleda. Pozdrav! - napisao je Mirko tada.

Foto: printscreen

 

Miha i Mirko su se upoznali, bio je to susret dva velika borca. Mirko i Siniša su konstantno bili u kontaktu tokom borbe protiv leukemije, a kad je sve iza njih, mališan je došao u posetu idolu na stadion Bolonje gde je imao priliku da upozna igrače u šutira penale Mihajloviću koji je stajao na golu.

- Bio si izuzetno jak. Uopšte nije lako izboriti se sa leukemijom. Jesi li plakao dok si bio u bolnici? I ja sam. Plačem i sada. Plakao sam kada sam primio tvoje pismo - rekao je Mihajlović prilikom Mirkove posete stadionu Bolonje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija