• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2022

10:25

DŽAJA I LJUPKO PLAČU, BINA SKRHAN BOLOM NA KOMEMORACIJI SINIŠI! Otišao si cimeru moj, NIKADA TE NEĆEMO ZABORAVITI! (VIDEO+FOTO)

informer

Fudbal

DŽAJA I LJUPKO PLAČU, BINA SKRHAN BOLOM NA KOMEMORACIJI SINIŠI! Otišao si cimeru moj, NIKADA TE NEĆEMO ZABORAVITI! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

U Medija centru na stadionu "Rajko Mitić" održana je komemoracija povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

Komemorativni skup otvorio je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, a suze tokom govora nisu mogli da sakriju predsednik crveno-beli Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić, Ljupko Petrović, koji ga je prvo trenirao u Vojvodini, a potom u Zvezdi.

Komemoraciji su prisustvovali brojni bivši asovi, saigrači, Stevan Dika Stojanovič, Dragiša Binić, Slobodan Marović, Goran Vasilijević, Ilija Najdoski, trener Ljupko Petrović, zatim nekadašnji fudbaleri Partizana Ivica Kralj, Gordan Petrić, aktuelni trener crno-belih, zatim Rade Zalad, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i mnogi drugi.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini od leukemije, a biće sahranjen sutra u Rimu.

 

 

Knjiga žalosti biće otvorena i danas u Muzeju Crvena zvezda od 10 do 13 časova.

 

TOK KOMEMORACIJE:

Prvi je za govornicu izašao Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda:

- Okupili smo se danas tužnim povodom, ovo je težak dan, jedan od najtežih. Opraštamo sae od našeg druga, prijatelja, brata, jednog od najvećih igrača koje je Crvena zvezda imala.

Dragi Siniša, sa Crvenom zvezdom sui ušao u istoriju i nju zlatnim slovima upisao... Otišao si prerano ali će generacije tvojih potomaka biti ponosni što su tvoji. I mi smo ponosni što smo te imali kao prijatelja. Ostaje mi samo da se poklonim. Neka ti je večna slava i hvala. 

Foto: informer

Zatim se prisutnima obratio predsednik kluba Svetozar Mijailović.

- Svojom energijom i perisustvom dao je pečat Crvenoj zvezdi. Ostao je junak sportskih terena, veliki borac na fudbalskom terenu, borac na trenerskom poslu životu. Sve je postigao radom i postigao mnogio. Veliki suprug i drug. Dragi Siniša, prerano te bolest odvojila od nas. Ponosno smo što si nam darivao ponos i radost i pošto si u galeriji Zvezdaša koji su Zvezdu izdigli na viši nivo. Siniša Mihajlović je bio naš hrast, njegovo korenje ostaje i trajaće dok je Zvezde. Nek ti je večna slava i hvala. Počivaj u miru, plačnim glasom govorio je Mijailović.

Foto: informer

Dragan Džajić:

- Kada sam pre tri godine pročitao vest da je Siniša teško bolestan sačekao sam da vidim da li je to tačno. Međutim kako je vreme prolazilo onda me oghrabrila njegova izjava, ova bolest i ne zna s kim je ušla u koštac - priča i plače Dragan Džajić. Ponoviću samo nekoliko reči da ne bih ovako emotivno pričao... Igrao je za Vojvodinu, bio je jedan slobodan udarac sa 40 metara. Okrenuo sam se i pitao Ljupka sa kojim sam sedeo neće valjda ovaj dečko da šutira. Rekao mi je hoće hoće... Uskoro smo poslali našeg čoveka da ga pozove. Sećao sam se kao da je juče bilo, pitao sam ga da li bi igrao za Zvezdu, rekao je kao iz topa DA. Siniša je bio prznica sa velikim srcem. Bio je prznica, koji nije voleo a gubi ni na treningu. Takav je bio i na utakmicama. Ne bih želeo više ništa da govorim. Mnogo mi je žao, ostavio je porodicu, prijatelje, ostaće večno zapamćen, nek mu je večna slava i hvala.

Ljupko Petrović:

- Siniša Mihajlović je bio jedan sportista hrabar, uvažen i vek je želeo da pobedi. Imao sam zadovoljstvo da sam u njegovim počecima u prvoj ligi, pa onda i u Vojvodini trenirao. Znao sam ga kao talentovanog mladog igrača, iste godine doprineo je da Vojvodina bude šampion. Nas dvojicu vežu samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu postao je svetski šampion. Mene vezuje i zajednička titula tadašnje države, poslednja, sa Vojvodinom titula i naravno Kup šampiona. Najbolji strelac Italije iz slobodnih udaraca, to će se pamtiti zauvek. Bori se, mislio sam da će se izboriti, ali bolest je bila kao ne treba. Šta da kažem, znaćemo da ga poštujemo, da ga ne zaboravimo. Siniša, hvala ti i slava ti bila Siniša Mihajloviću. 

Foto: Informer.rs

Dragiša Binić se sledeći obratio prisutnima:

- Dragi prijatelji izgubili smo najmlađeg i najvoljenijeg igrača, druga, brata, prijatelja, cimera, čoveka koji nije znao za poraz, čoveka koji je uvek hteo da pobedi. Učinio je sve do vrha, do koga je stigao. Kroz karijeru je napravio sve što jedan sportista može da napravi. Poštovao je sve, ali i držao do sebe. On nije verovao da može nekad da izgubi. Samo je želeo da pobedi i uvek bio vedrog duha i raspoložen. Mislio sam Siniša da ćeš se izboriti i protiv ove biolesti. Videli ste kako je ceo svet reagovao, tek smo sad videli kakvog čoveka smo imali. Neka mu je večna slava i hvala. 

Komemoracija je završena video snimkom na kojem su najlepši trenuci iz Mihajlovićeve igračke i trenerske karijere.

UŽIVO:

11.00 - Medija centar je krcat svima onima koji su došli da odaju poštu Siniši Mihajloviću. Prisutni su između ostalih i Dragan Džajić, Zvezdan Terzić, Ivica Dačić...

10.54 - U ovim trenucima stigao je i trener Partizana Gordan Petrić. Tu su i Mihajlovićevi saigrači iz šampionske generacije Goran Maza Vasilijević, Ljubiša Milojević, Nenad Milijaš, 

10.47 - Uskoro se očekuje početak komemoracije Siniši Mihajloviću, a prenos uživo možete pratiti i na Instagram profilu portala Informer.rs.

Foto: informer

10.45 - U prostorije crveno-belih na našem najvećem stadionu među prvima su stigli Ljupko Petrović, Mihajlovićev trener u Vojvodini i šampionskoj generaciji Crvene zvezde, zatim njegov saigrač iz iste Dragiša Binić, pa Stanislav Karasi, Nenad Peruničić...

10.42 - U Medija centru FK Crvena zvezda sve je spremno za komemoraciju legendi kluba preminulom Siniši Mihajloviću.

10.25 - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić upisao se u knjigu žalosti i poslao poslednji pozdrav legendarnom Mihi iz Muzeja FK Crvena zvezda. 

 

10.15 - Legendarni Siniša Mihajlović će biti sahranjen u ponedeljak od 11 časova u bazliki "Svete Marije i anđela mučenika", preneo je "Korijere Delo Sport", a očekuje se veliki broj ljudi!

Osim porodice, supruge Arijane,ćerki Viktorije i Virdžinije i sinova Miroslava, Dušana i Nikolasa na sahrani se očekuju bivši saigrači, ali i protivnici, kao i predstavnici klubova, fudbalskih saveza i "sedma sila" 

10.00 - Smrt Siniše Mihajlovića potresla je fudbalski svet, od njega su se oprostile legende svetskog fudbala, ali i navijači.

Miha je u Italiji proveo najveći deo karijere i života, a u ponedeljak će biti sahranjen u Rimu. Tri i po godine se naša legenda borila protiv opake boelsti, dva puta je pobeđivao, uzvraćao udrac, borio se, ali je na kraju ostao bez snage i leukemija je nažalost dobila utakmicu.

Od Mihe su se oprostili porodica, prijatelji, klubovi gde je igrao, brojni rivali i njihovi navijačo. Od Siniše su se oprostili i Napolitanci.

09.45 - Supruga Siniše Mihajlovića, Arijana Rapaćoni Mihajlović, objavila je na Insagramu fotografiju koja je sve rasplakala.

Podsetila je na najlepše dane koje su proveli zajedno! Arijana, Siniša, njihove ćerke Viktorija i Virdžinija i sinovi Dušan, Miroslav i Nikolas, sa osmehom na licu... Puruka Sinišine supruge slama srca.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija