• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2022

14:00 >> 18:09

MESIJU I ARGENTINI NAJLUĐE FINALE IKADA!!! Gaučosi na penale OSVOJILI SVET! Kralj je krunisan PRVI I POSLEDNJI PUT! (VIDEO+FOTO)

Tanjug

Fudbal

MESIJU I ARGENTINI NAJLUĐE FINALE IKADA!!! Gaučosi na penale OSVOJILI SVET! Kralj je krunisan PRVI I POSLEDNJI PUT! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Dočekao je! Konačno! A kraj se bliži! Leo Mesi je osvojio titulu svetskog šampiona, Argentina je u finalu Mundijala u Kataru pobedila Francusku - 3:3 (4:2 POSLE PENALA)!

Krenuli su Gaučosi konkretnije i otvorenije od samog starta. Prvo je pokušao Alvarez, koji je ruku na srce bio u ofsajdu, a onda i Mekalister, koji šutira pravo u Lorisa. Francuzi povučeni, pokušavali da umrtve igru, Mbape do 14. minuta nije ni pipnuo loptu. I tako do 21. minuta, kada su Argentinci poveli. Dembele je u šesnaestercu oborio Di Mariju, a sudija Marčinjak je upro prstom na belu tačku. 

Loptu je uzeo, a ko drugi nego Leo Mesi i rutinski loptu poslao iza leđa Lorisa - 1:0 za Argentinu.
Samo 15. minuta kasnije vođstvo je duplirano. 

ARGENTINA - FRANCUSKA 3:3 (4:2 posle penala)

Stadion: Lusail. Kapacitet: 80.000. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Strelci: Mesi u 23 iz jedanaesterca 109. minutu, a Di Marija u 36. minutu za Argentinu, Mbape u 80. iz jedanaesterca i 81. minutu i 117. minutu za Francusku Žuti kartoni: Enco Fernandez (Argentina), Rabio, Paredes (Francuska)

ARGENTINA: Martinez - Taljafiko (od 120 Dibala), Romero, Otamendi, Molina (od 91. Montel)- De Paul (od 102. Paredes), Ernandez (od 71. Kamavinga), Mekalister, Di Marija (od 64. Akunja) - Mesi, Alvarez (od 102. Lautaro Martinez)

FRANCUSKA: Loris - Ernandez, Varan (od 113. Konate), Upamekano, Kunde - Rabio (od 96. Fofana), Čuameni, Grizman (od 71. Koman), Dembele (od 41. Kolo Muani) - Embape, Žiru (od 41. Tiram)

Mekalister je Istrčao do šesnaesterca, a onda poslao loptu do Di Marije koji nije imao težak posao da zatrese mrežu Trikolora.
Kakav raspad svetskog šampiona! Koliko je dogorelo, Deđan je pokazao u finišu prvog poluvremena, kada nije sačekao ni odmor nego je izvršio odmah dvostruku izmenu. Iz igre su izašli nevidljivi Žiru i Dembele koji je skrivio jedanaesterac, a na terenu su Markus Tiram i Kolo Muani.
Sva dva gola prednosti Argentina je otišla na pauzu.

Argentina je napala i na početku drugog dela preko Makalistera i De Paula, ali je Loris bio siguran. U 59. minutu pokušao je i Hulijan Alvares, a i njegov šut odbranio je francuski kapiten. Nedugo zatim u šansi je bio i Mesi, ali je šutirao pored stative.

Foto: Tanjug

Francuska je izvela korner u 67. minutu i tada je prvi put šutnula na gol Argentine, kada je Kolo Muani glavom poslao loptu pored stative. Tri minuta kasnije pokušao je i Mbape, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

U 79. minutu dosudjen je jedanaesterac za Francusku, kada je Nikolas Otamendi uhvatio za dres i oborio Kolo Muanija. Penal je u 80. minutu iskoristio Mbape i zadržao Francusku u igri.

Samo minut i 37 sekundi kasnije Francuska je posle brzog kontranapada izjednačila. Kingsli Koman oduzeo je loptu Mesiju, dodao je do Rabioa, a on do Mbapea koji je odigrao dupli pas sa Tiramom, iz voleja poslao loptu u dalji ugao i izjednačio na 2:2.

Francuska je posle toga imala inicijativu, a u četvrtom minutu nadoknade dobru priliku imao je Mbape, ali je posle njegovog šuta lopta izbačena u korner. Veliku šansu imala je Francuska kada je šutnuo Rabio, ali je Romero uspeo da sačuva loptu dok njegov golman Emilijano Martines nije uspeo da je uhvati.

Foto: Tanjug/AP

U sedmom minutu nadoknade Mesi je šutirao sa nešto više od 20 metara, a Loris je loptu izbacio u korner. To je bila poslednja šansa pa je utakmica otišla u produžetak.

U prvom produžetku najbolje prilike imala je Argentina i to u završnici. U 105. minutu šut Lautara Martinesa blokirao je Čuameni Upamekano, a u nastavku akcije isto je učinio i Rafael Varan posle udarca Gonsala Montijela. Minut kasnije Lautaro je izašao pred gol Francuske, ali ga je dobro sačuvao Upamekano, pa je Argentinac šutirao pored stative.

Drugi produžetak počeo je šansama Argentine i golom. Martines je šutirao, odbranio je Loris, pred samim golom se našao Mesi i ubacio je loptu u mrežu. Kunde je bio u golu i izbacio loptu, ali je sudija odmah pokazao da se pogodak priznaje u 108. minutu.

Foto: Tanjug

U 116. minutu dosudjen je jedanaesterac za Francusku pošto je u kaznenom prostoru Montijela lopta pogodila u ruku posle šuta Mbapea. Ponovo je penal izveo Mbape i izjednačio na 3:3.

Francuska je bila u šansi u 120. minutu kada je pokušao Kolo Muani, ali je lopta otišla pored stative. U četvrtom minutu nadoknade Kolo Muani je izašao sam pred gol, ali je Martines uspeo da odbrani. Odmah na drugoj strani posle kontranapada u šansi je bio i Martines, ali nije bio precizan pa su utakmicu rešili jedanaesterci.

Argentinski fudbaleri postigli su sva četiri gola i doneli svojoj zemlji treću titulu svetskog šampiona.

TOK MEČA:

 

PENALI

0:1 - Mbape

1:1 - Mesi

1:1 - Emilijano Martinez brani penal Komanu!!!

2:1 - Dibala

2:1 - Čuameni šutira pored gola!

3:1 - Paredes

3:2 - Kolo Muani

4:2 - Montijeeeeeeeeel Argentina je šampion sveta!!! TREĆI PUT U ISTORIJI!!!!! 

 

DRUGI PRODUŽETAK

120+4. minut - Šansa za Argentinu!! Ništaaaaaa Kakav meč!! Kraj meča! PENALI ĆE ODLUČITUI O SVETSKOM ŠAMPIONU!!!

120+3. minut - Šta je ovo ljudi!!!!!  Kolo Muani zicer brani čudesno golman Argentine! 

120. minut - Kolo Muani umalooooooo, umalo gol za Francusku!

 

 

117. minut - GOOOOOOOOOL - MBAPE 3:3! Lusail je luda kuća!!!!

115. minut - PENAL ZA FRANCUSKU!!!! IMA LI KRAJA UZBUĐENJIMA NA LUSAILU!!! Mbape šutira, Paaredesa lopta pogađa u ruku, penal! 

 

 

109. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! 3:2 za Argentinu!!!!!!!!! Mesi pogađa, radiće VAR, ali lopta je DEBELO U GOLU!!!! 

107. minut - Mesi šutira, činilo se da je Loris intervenisaio, ali ipak gol aut!

PRVI PRODUŽETAK

106. minut - Lautaro Martinez sam ispred Lorisa, pored golaaaaaaaa! Kraj prvog produžetka. Argentina imala dve odlične šanse.

105. minut - Uuuuuuuuu, prvo šutira Lautaro, blokira Upamekano, pa još jedan pokušaj, ništaaaaaa

104. minut - Akunja iz teške pozicije... Šut preko gola! Umor čini svoje.

100. minut - Montijel pravi faul s leđa, obara Fofanu i zbog toga dobija žuti karton!
Uzbuđenje je na vrhuncu. Nova šansa za Francusku.

91. minut - Počeo je prvi produžetak, Rabio je zamenjen zbog mogućeg potresa mozgra prilikom jednog sudara, a u igri je Fofana.

DRUGO POLUVREME

90+8 KRAJ!!! PRODUŽECI!!!

90+7 - Mesiiiii, ijao kakva odbrana Lorisa! 

90+4 minut - Velika šansa za Francusku! Mbape je napravio problem u kaznenom prostoru, a posle povratnog pasa Rabio je šutirao.

90. minut - Igraće se još osam minuta! Auu, kakva drama! 

 

 

81. minut - AUUUUU GOOOOOOOL MBAPE PONOVO, LUDNICA NA LUSAILU. Izjednačenje!!! U dva minuta Francuska se digla iz mrtvih i izjednačila! Dupli pas sa Tiramom i strašan udarac Mbapea iz prve. Martinez ništa nije mogao da uradi.

 

 

80. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL - Kilijan Mbape 2:1. Francuzi se sa bele tačke vraćaju u život!

 

 

79. minut - Penal za Francusku! Otamendi obara Kolo Muanija i nema dileme za Marčinjaka! Jedanaesterac.

71. minut - Mesi opet "voza" Francuze ispred šesnaesterca, dodaje do Ernandeza, a on šutira pravo u Lorisa.

70. minut - Pronašao je prostor za šut Mbape, bio je brži od Mesija, ali šutira visoko preko gola!

Foto: Tanjug/AP

61. minut - De Paul propušta loptu do Mesija, nova šansa, šut - pored gola. 

60. minut - Neverovatno, ali istinito. Francuska za sat vremena igre NIJEDANPUT nije šutirala na gol rivala.

59. minut - Alvarez šutira iskosa u šesnaestercu Trikolora, pored gola.

50. mionut - Izborio je Mbape korner za Francusku. Grizman centrira, ali Martinez je dominantan u svom petrcu i hvata loptu bez problema.

Foto: Tanjug

49. minut - Di Marija do De Paula, koji pokušava volej udarcem, ali pravo u Lorisa.

47. minut - I odmah uzbuđenje ispred Lorisa. Teo Ernandez pokušava da doda do Mekalistera, koji ne stiže, ipak, do lopte.

46. minut - Utakmica je nastavljena, Argentina je krenula sa centra!

PRVO POLUVREME

45+7. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Sedam minuta će se još igrati u prvom poluvremenu.

41. minut - Dešan je izvrđio dvostruku izmenu još pre kraja prvog poluvremena. Teren su napustili Žiru i Dembele, a ušli su Tiram i Kolo Muani.

36. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Di Marijaaaaaaaaaa! 2:0 za Argentinu! Mekalister je Istrčao do šesnaesterca Francuske, a onda poslao loptu do Di Marije koji duplira vođstvo gaučosa!

 

I Novak je na stadionu Lusail. Gleda finale Mundijala!

 

27. minut - Mesi je na zemlji, preciznije na travi. Izgledalo je da je u pitanju ozbiljniji sudar, ali strelac gola za Argentinu je ustao i nastavio meč.

 

23. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Argentina pogotkom Mesija sa penala vodi 1:0!!! Rutinski je Leo šutirao i prevario Lorisa.

21. minut - Penaaaaaaaaaaaal za Argentinu! Di Marija je prošao Dembelea, koji pravi prekršaj i Marčinjak pokazuje na belu tačku.

19. minut - Korner za Francuze, iz ćoška je centrirao Grizman, a Žiru pravi faul u napadu i glavom šalje loptu preko gola.

Foto: Tanjug/AP

17. minut - Propao je odličan napad Argentine. Posle povratnog pasa lopta nije stigla do Mesija, ali jeste do Di Marije. Međutim, usledio je loš udarac, lopta je otišla preko gola

15. minut - Mbape konačno "video" loptu, koja je, međutim završila u rukama Martineza posle kombinovanja sa Grizmanom.

8. minut - Šutira De Paul, neko iz francuske odbrane je blokirao. Korner za Argentinu, međutim nema opasnosti po Lorisa.

5. minut - Konkretniji Gaučosi na startu, sada Mekalister šutira malo iskosa sa 20-tak metara, ali pravo u Lorisa.

Foto: Tanjug/AP

3. minut - Prva gužva u šesnaestercu Trikolora i šansa za Alvareza, međutim zastavica je visoko podignuta - ofsajd

1. minut - Utakmica je počela. Francuska je prva krenula sa centra.

UŽIVO:

15:54 - Igrači su izašli na teren ispraćeni ovacijama sa tribina prepunog Lusaila. U toku je intoniranje himni. Meč uskoro počinje. 

15.20 - Davido peva himnu turnira, "Haja, haja" na ceremoniji zatvaranja Mundijala

 

 

15.08 - Oglasio se i košarkaš Crvene zvezde, Argentinac Luka Vildoza. Zvezdin košgeter misli da će biti teško, ali da će na kraju ipak pobediti "gaučosi".

Vildoza očekuje da će Lionel Mesi Argentini doneti treći osvojeni trofej na Mundijalima- Mesi sve vodi i svi ga prate. Biće teško. Na kraju krajeva, to je finale, ali mislim da možemo da ih pobedimo. Tim to zaslužuje, posebno Mesi - rekao je argentinski košarkaš.

Foto: Starsportphoto©

 

14.58 - U toku je ceremonija zatvaranja Svetskog prvenstva u Kataru.

 

 

 

14.51 - Oglasio se i Serhio Aguero.

-Veoma sam uzbuđen  što živim ovaj trenutak koji ste omogućili zajedno sa milionima Argentinaca. Šta god da se desi, nadam se da je sve najbolje, oni su već u istoriji i srcima svih. Ajmo Argentina-  napisao je Aguero.

 

14.50 - Kilijan Mbape je spreman!

 

14.45 - Ovako se navijači zagrevaju za veliko finale.

14.39 - Koliko su Argentinci ludi za fudbalom govori i ovaj primer iz zemlje Gaučosa. Karlos Behar je 82-godišnji deka koji ne propušta nijednu utakmicu nacionalnog tima. Tako je bilo i za vreme ovog Mundijala.

 

Slučajna prolaznica fotografirala je gospodina u okolini Buenos Ajresa kako sam sedi na rasklopnoj stolici koju je stavio na trotoaru, tik pred prodavnicu elektronike, i pažljivo prati tok utakmice koja je završila pobedom Argentine.

Fotografija je ubrzo postala viralna, a jedna devojka koja ju je prva objavila označila je i prodavnicu uz rečenicu: "Moramo mu nabaviti TV."

14.27 - Selektor Francuske Didije Dešamp ovako najavljuje spektakularni meč na Lusailu:

- Argentina je iskusan tim, sedmorica igrača su igrala i pre četiri godine, ali to nije ista ekipa. Oni su imali dosta transformacija tokom turnira, možda može da ponudi nešto novo i u finalu, ali možemo i mi. Maroko je, recimo, u polufinalu igrao sa petoricom defanzivaca. I mi smo ih otvorili na vreme. Mislim da je ovaj tim sposoban da se prilagodi svemu - istakao je selektor Francuske.

 

14.23 - Selektor Argentine Lionel Skaloni rekao je da ima plan za trikolore...

- Plan igre je jasan, znamo kako da ih ugrozimo, a znamo njihove snage. Francuska je težak rival za procenu, jer je to tim koji može da se brani, može da igra sa loptom, može i da bude neverovatno brza u kontranapadima. Ovakve utakmice se igraju iz minuta u minut, svaki trenutak je važan - zaključio je Skaloni.

 

14.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog uživo finala Svetskog prvenstva Argentina - Francuska na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MILE

pre 1 godinu

Francuska nula od ekipe,eeeeeeej igraju finale a nema ih nigde.Argentina kraljevi,pokazite kolonizatorima gde im je mesto.Pa Maroko je za francuze izmislio fudbal.

REGLER

pre 1 godinu

Don't Cry for Me Argentina !! POZDRAV SA JARINJA !!!

Sini

pre 1 godinu

Eeeeeeee jbg...a predsednik navijao za Francuze. Sve kontra ispade. Al bravo za Gaucose, pobeda postene, slobodne i fudbalske nacije.... ČESTITAM

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija