• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2022

16:20

HRVATI SE BUNE - "POKRADENI SU"! Livaković je bio NAJBOLJI, a kod MARTINEZA Zlatna rukavica...

reuters

Fudbal

HRVATI SE BUNE - "POKRADENI SU"! Livaković je bio NAJBOLJI, a kod MARTINEZA Zlatna rukavica...

Podeli vest

Svetsko prvenstvo u Kataru završeno je pobedom Argentine nad Francuskom, a nakon ceremonije zatvaranja usledila je rasprava među navijačima

Svetsko prvenstvo u Kataru je gotovo, a novi planetarni šampion je Argentina koja je posle penala bila bolja od Francuske i osvojila treću Boginju. Čitav turnir bio je fenomenalan i kao što to obično biva ostavio je utiske o kojima će se raspravljati u narednim mesecima

Ipak, jedna od najvećih dilema bila je nagrada za najboljeg golmana. Kontroverzni čuvar argentinske mreže Emilijano Martinez pokupio je svu slavu. Zasluženo! Ipak, Hrvatima je odluka FIFA zasmetala budući da njihov Dominik Livaković nije dobio Zlatnu rukavicu. 

Emilijano Martinez je zaista bio sjajan. Juče je protiv Francuske imao odbranu turnira u 123. minutu kada je Muaniju skinuo stopostotnu šansu, a potom je u penal seriji zaustavio i udarac Kingslija Komana. Bez dileme - zasluženo je dobio Zlatnu rukavicu bez obzira na to što se Hrvati "pozivaju" na statistiku. 

Obojica su odigrala sedam mečeva na Mundijalu, a Livaković je, osim ukupnog broja odbranjenih udaraca, imao i veći broj skinutih jedanaesteraca od Emilijana (4 prema 3), te veći procenat uspešnih intervencija i daleko veći procenat preciznih deganžiranih lopti. Jedino u čemu je Martinez bio uspešniji od Livakovića to je broj mečeva bez primljenog gola, pošto je imao tri u odnosu na dva Livakovićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija