• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

21.12.2022

07:00

SRPSKI TENISER DUGO PRIČAO SA SLAVNIM FUDBALEROM! Novak posetio Mihu pred smrt

printscreen

Fudbal

SRPSKI TENISER DUGO PRIČAO SA SLAVNIM FUDBALEROM! Novak posetio Mihu pred smrt

Podeli vest

Novak Đoković je među poslednjima posetio slavnog srpskog fudbalera i trenera Sinišu Mihajlovića

Čuveni Miha preminuo je u petak, posle skoro četvorogodišnje borbe sa leukemijom, u 54. godini u bolnici u Rimu.

Samo mesec dana ranije nekadašnji jugoslovenski reprezentativac boravio je u bolnici "Papa Jovan XIII" u Bergamu na inovativnom lečenju.

Pričali o Vimbldonu

U tom periodu Novak je u Torinu igrao na Završnom mastersu, koji je i osvojio 20. novembra, a potom se u Bergamu sastao sa Mihajlovićem, piše Simone Monari, novinar čuvenog italijanskog dnevnog lista "Republika".

Iznenadio Mihu

Na Sinišino iznenađenje, Novak Đoković, njegov sunarodnik, poželeo je da ga zagrli
Simone Monari, novinar "Republike"

- Na Sinišino iznenađenje, Novak Đoković, njegov sunarodnik, poželeo je da ga zagrli. Nole je učinio sve što je moguće da ga uživo uteši i nasmeje. Razgovarali su o sezoni Novaka Đokovića punoj izazova, peripetijama u vezi sa vakcinom protiv korone, pobedi na Vimbldonu... Siniša je tada verovao da može da se izleči. Čak je obećao jednom navijaču da će na proleće doći da pogleda meč Bolonje, te da planira da provede nedelju dana u Londonu u 2023. da vidi kako sa fudbalerima radi Antonio Konte u Totenhemu - piše Monari.

Novak Đoković pokušao je da od očiju javnosti sakrije susret sa Mihom, što mu je donekle i uspelo, ali se od njega oprostio javno.

- Počivaj u miru, dragi Siniša. Saučešće familiji Mihajlović. Hvala ti na svemu što si uradio za naš sport, kao i u Italiji. Tvoj trag je neizbrisiv - poručio je Nole.
Teniski as se potom pojavio i na meču finala Mundijala između Argentine i Francuske, a na stadionu je nosio podignutu kragnu, što je bio Sinišin zaštitni znak.
Bolnica u Bergamu u kojoj su se sastali Nole i Miha takođe je izdala saopštenje povodom smrti slavnog Srbina.

- Lečio ga je načelnik hematološko-onkološkog odeljenja doktor Alesandro Rambaldi, a Miha je bio upoznat sa tim da je podvrgnut novoj tehnici lečenja u okviru međunarodne studije imunoterapije. Porodica se u saopštenju povodom Mihine smrti zahvalila i doktoru Rambaldiju na svemu što je učinio. On ga je pratio u završnoj fazi bolesti, na eksperimentalnom lečenju, ali je leukemija, nažalost, bila u poodmakloj fazi. Borio se sa bolešću sa velikom hrabrošću i dostojanstvom - navodi se u saopštenju.

Naglo mu pozlilo

 

Miha se u javnosti poslednji put pojavio 1. decembra na promociji knjige trenera Zdenjeka Zemana. Bio je nasmejan i normalno se kretao, ali bio je i vidno mršaviji nego ranije.

Nekoliko dana pre smrti je šetao, ali mu se stanje potom naglo pogoršalo, kada mu je skočila temperatura zbog infekcije jer mu je organizam bio slab zbog teških terapija.

Manćini: Čast mi je što sam imao Sinišu za prijatelja

Slavni italijanski trener Roberto Manćini i naš Siniša Mihajlović zajedno su igrali u Sampdoriji i Laciju, a potom su sarađivali na klupi Intera. Manćini je zajedno sa Dejanom Stankovićem i još nekoliko Mihinih prijatelja izneo kovčeg iz bazilike posle opela, a onda se potresnim rečima oprostio od Srbina.
- Bila je čast i privilegija imati ga za prijatelja. Proveli smo život zajedno, bio mi je brat. Ovaj dan nisam želeo da doživim, izgubio sam osobu sa kojom sam delio 30 godina života - rekao je Manćini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija