• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2022

22:15

Za Pelea je OVAJ ČOVEK BIO NAJBOLJI SVIH VREMENA

Reuters

Fudbal

Za Pelea je OVAJ ČOVEK BIO NAJBOLJI SVIH VREMENA

Podeli vest

Trostruki svetski prvak, Brazilac Pele, preminuo je posle duge borbe protiv opake bolesti

Edson Arantes do Nasimento Pele, nekrunisani kralj fudbala, smatrao je da je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler današnjice.

- Mislim da je Kristijano trenutno najbolji na svetu. Ali ne treba zaboraviti na Mesija - rekao je Pele pre dve godine.

Ali, na pitanje ko je najbolji svih vremena, imao je zanimljiv odgovor:

- Najbolji igrač ikada? To je teško pitanje. Možete da kažete Ziko, Ronaldinjo, Ronaldo, od Evropljana Bekenbauer i Krojf. Ali još mislim da je Pele bio najbolji. Sve njih upoređuju sa mnom - pohvalio je sam sebe legendarni as.

Pele je pred Svetsko prvenstvo u Kataru primljen u bolnicu "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu, a tokom turnira se javljao i poručio da će uspeti da pobedi tešku bolest. Nažalost, bolest je bila jača.

Pele se bori sa rakom debelog creva od septembra 2021. godine, a ponovo je primljen 29. novembra. Poslednjih nedelja bolest se proširila na bubrege, Pele je osetio i srčane probleme, nije imao više snage da se bori.

Pele je u karijeri igrao za samo dva kluba i to za svoj Santos u Brazilu i kasnije kada je imao finansijskih problema Njujork Kosmos. Sa nacionalnim timom osvojio je tri Mundijala - 1958. godine, potom sledeći 1962. i na kraju 1970. godine.  

U dresu reprezentacije Brazila postigao je 77 golova na 92 meča. Računajući utakmice u dresu Santosa, potom i njujorškog Kosmosa postigao je 1281, prema podacima FIFA. Mada, Pele je govorio da je postigao 1283 gola. Na svetskim prvenstvima nikada nije bio prvi golgeter, ali je sa  12 postignutih golova na 14 utakmica jedan od najboljih strelaca svih vremena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija