• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2022

14:28

GOTOVO JE - RUSI NAPUŠTAJU UEFA! Evropa ostala bez BITNE KARIKE!

reuters

Fudbal

GOTOVO JE - RUSI NAPUŠTAJU UEFA! Evropa ostala bez BITNE KARIKE!

Podeli vest

Fudbalski savez Rusije će u utorak zvanično istupiti iz UEFA-e i pristupiti Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, izjavio je predsednik FSR Aleksandar Đukov

Ruskim klubovima i reprezentaciji zabranjeno je igranje u takmičenjima pod okriljem UEFA-e i FIFA-e, zbog sankcija pod kojima je Rusija od početka rata u Ukrajini. 

-  Ova će odluka sigurno uticati na to kako će se ruski fudbal razvijati u sledećih 10 godina. Počeli smo da razgovaramo o tome, ali smo se složili da prvo moramo da analiziramo sve moguće scenarije i njihove posledice. Dovoljno je samo uporediti odnos Azije i Evrope prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dve ili tri ne žele da igraju protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Evropi, gde više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama - izjavio je Đukov. 

UEFA je pokušala Ruse da ubedi da ostanu pod okriljem evropskog fudbala, ali je odluka tamošnjeg fudbalskog saveza jasna budući da su klubovi izbačeni iz međunarodnih takmičenja. Makar na tlu Starog kontinenta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 1 godinu

Bravo. Previše politike, korupcije i podvala je u UEFA. Neka igraju sami sa sobom. Laži prevare i političke odluke FUFE i UEFA su prevršile svaku meru. Uništili su sport.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija