• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.12.2022

06:38

NEKADAŠNJI REPREZENTATIVCI NAŠE ZEMLJE O SUSRETU SA ARGENTINCEM: Mesi nas za 15 minuta uverio da je čarobnjak

Tanjug/AP

Fudbal

NEKADAŠNJI REPREZENTATIVCI NAŠE ZEMLJE O SUSRETU SA ARGENTINCEM: Mesi nas za 15 minuta uverio da je čarobnjak

Podeli vest

Milan Dudić i Predrag Đorđević, koji su bili deo tima SCG na debiju Lea Mesija na Svetskom prvenstvu, kažu da je on i tada nagovestio da će biti fudbalski velikan

Lionel Mesi (35) osvojio je u nedelju Svetsko prvenstvo i, prema mišljenju mnogih, postao najveći igrač u istoriji fudbala, a sve je počelo 2006. godine golom protiv Srbije i Crne Gore! Argentina je na Mundijalu pre 16 godina deklasirala našu zemlju sa 6:0 (3:0), a Mesi je upravo na tom meču dao svoj prvi od 13 pogodaka na najvećem fudbalskom takmičenju.

Slavni as ušao je u igru u 75. minutu, a onda je do kraja meča asistencijom i golom u potpunosti dotukao naš nacionalni tim. Svet je tada upoznao Mesija na svetskim prvenstvima, pošto mu je to bio debi na najvažnijoj fudbalskoj smotri.
Ostalo je istorija

Mesi je ušao u poslednjih 15 minuta, zajedno sa Tevezom. Bilo je pre toga donekle prihvatljivih 3:0 za Argentinu
Predrag Đorđević

 

Velika karijera

Protiv njega su tada igrali Milan Dudić (43) i Predrag Đorđević (50), koji za naš list opisuju kako je izgledao prvi susret sa slavnim fudbalerom. Dudić kroz šalu ističe da je i on bio deo istorije u stasavanju najveće fudbalske zvezde ikad.

- Možemo da se šalimo i da kažemo da smo bitan deo istorije kada je Mesijeva karijera u pitanju, ali i tada se u tih 15 minuta videlo da će on biti superzvezda. Možda nismo mogli da zamislimo da će baš postati najveći na svetu, ali znali smo svi da će napraviti fenomenalnu karijeru. Ušao je u finišu meča, kada je pobednik odavno bio poznat i odigrao vrhunski. Dao nam je gol, za njega prvi, istorijski na Svetskom prvenstvu. Tako je počelo, a ostalo je istorija - kaže Dudić za naš list.

Foto: Starsportphoto

Milan Duduć (prvi s desne strane)



Nekadašnji štoper Crvene zvezde, a danas fudbalski menadžer, opisuje i kako će pamtiti Mesija sa tog meča.

- On tad nije bio nepoznat. Možda u tom trenutku nije bio prva zvezda pored Teveza, Saviole, Krespa, Rikelmea, ali u Barseloni su ga spremali da bude zamena Ronaldinju, tada najboljem igraču sveta. Sećam se samo utiska koji mi je ostao sa parkinga posle meča da je jako nizak, baš kao i Saviola i Tevez. Ima i ona priča da je svakom golmanu kome je dao gol poslao flašu piva, pretpostavljam da je i Dragoslavu Jevriću, ipak mu je to bitan gol u životu - ističe Dudić.

Kežman: Blistao i pre toga

Legendarni Mateja Kežman, koji je na meču sa Argentinom 2006. godine dobio crveni karton pre nego što je Mesi ušao u igru, kaže da je i pre spektakularne igre na tom meču pokazivao da je majstor.

- Nedavno sam video snimak jednog gola koji je dao Santanderu u prvenstvu 2005. godine. Dakle, tada je imao 18 godina. Fantastičan gol, natrčao na loptu u pravom trenutku i lobovao golmana. Način na koji se kretao, kako je zahvatio loptu, fantastično. Već tu se videlo kakav će igrač biti. Sve dalje je istorija, bilo je očekivano da napravi odličnu karijeru - kaže Kežman.


Legendarni Predrag Đorđević dodaje da se i tada moglo naslutiti kako će ići karijera odličnog ofanzivca.

- Rekli bismo - od nas je sve počelo! Šalu na stranu, Lionel Mesi je osvajanjem Svetskog prvenstva "zatvorio krug" u svojoj karijeri, uspeo je da osvoji sve što je moglo da se osvoji i da napokon izađe iz senke velikog Dijega Maradone. Definitivno jedan od najvećih fudbalera i impozantna karijera. Naravno da se znalo i tada da je on veliki talenat, ali niko nije mogao da pretpostavi da će 16 godina kasnije biti ovo što je danas - poručuje Đorđević.

Željni dokazivanja

Ipak, nekadašnji kapiten Olimpijakosa kaže da će se tog meča nerado sećati. Naravno, zbog previsokog poraza.

- Mesi je ušao u poslednjih 15 minuta, zajedno sa Tevezom. Bilo je pre toga donekle prihvatljivih 3:0 za Argentinu, s obzirom da smo imali i igrača manje. Onda su ušli njih dvojica, mladi, sveži, brzi i željni dokazivanja, dok smo mi bili istrošeni i umorni. Doživeli smo težak poraz, teži nego što smo zaslužili - zaključuje Đorđević.antrfile

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija