• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2023

13:06

NEVEROVATNA SCENA, PREDSEDNIK FIFA DOŠAO NA SAHRANU LEGENDARNOM PELEU, pa pravio selfije pored otvorenog kovčega! (FOTO)

Tanjug/AP Photo

Fudbal

NEVEROVATNA SCENA, PREDSEDNIK FIFA DOŠAO NA SAHRANU LEGENDARNOM PELEU, pa pravio selfije pored otvorenog kovčega! (FOTO)

Podeli vest

Predsednik FIFA Đani Infantino je pozirao za selfije sa Peleovim prijateljima i porodicom pored otvorenog sanduka pokojnog fudbalera tokom 24-časovnog bdenja za brazilsku legendu, koja je umrla ranije ove nedelje

Brazilska fudbalska ikona Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, umro je 29. decembra 2022. godine u 83. godini, posle borbe sa rakom u Sao Paulu u Brazilu.

Trostruki šampion Svetskog prvenstva sa Brazilom smatra se jednom od najvećih fudbalskih legendi svih vremena.

Velika povorka njegovih obožavaoca došla je na stadion Santosa da oda poslednju počast "kralju fudbala", koga smatraju najboljim u istoriji ove igre.

Foto: Tanjug

Đani Infantino

Među okupljenima se našao i prvi čovek FIFA Đani Infantino, dolazak Italijana mnogi su iskoristili da se fotografišu i naprave selfi sa njim, pa ih lider svetske kuće fudbala nije odbio.

Očekuje se da kovčeg sa telom Pelea bude iznet sa stadiona Santosa oko 13 časova.

Bivši brazilski predsednik Žair Bolsonaro, kome je mandat istekao na prelazu u godinu, proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost nakon Peleove smrti.

Legendarni brazilski fudbaler preminuo je 29. decembra u 83. godini u Sao Paolu posle borbe sa rakom debelog creva. Hiljade ljudi oprostile su se na stadionu od Pelea, obučeni u njegov dres.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

Pogrebna povorka će proći kroz naselje u kojem živi Peleova 100-godišnja majka Selest. Po mnogima najbolji fudbaler ikada biće sahranjen na "Ekumenika" vertikalnom groblju 3. januara, što neće biti dostupno javnosti. Pele će biti sahranjen na devetom spratu kako bi mogao da "vidi" stadion voljenog Santosa. Na ovaj način je želeo i da oda počast ocu Dondinju, koji je nosio dres sa brojem devet. 

Klaudio Karanka je jedan od Brazilaca koji je bio danas na stadionu na jugoistoku Brazila da se oprosti od Pelea.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Nikada ga nisam gledao kako igra, ali ljubav prema Peleu je tradicija koja se prenosi sa oca na sina u Santosu. Naučio sam sve o njemu, gledao sam golove i kako je Santos postao važan jer je Pele postao važan. Znam poneke navijače Santosa čija deca navijaju za druge klubove. Ali to je zbog toga što nikada nisu gledala Pelea, jer da jesu, osećali bi zahvalnost koju ja sada osećam -  izjavio je Karanka, prenosi Skaj sport.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija