• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Dusan Tufegdzic

12.01.2023

18:20

TOP SPISAK! FIFA OBJAVILA IMENA! Ovo su kandidati za NAJBOLJE NA SVETU! Od njih NEMA JAČIH!

Tanjug/AP

Fudbal

TOP SPISAK! FIFA OBJAVILA IMENA! Ovo su kandidati za NAJBOLJE NA SVETU! Od njih NEMA JAČIH!

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je spisak od 14 fudbalera koji su ušli u konkurenciju za nagradu za najboljeg fudbalera sveta 2022. godine, poznatiju kao The Best.

FIFA je nakon raskida saradnje s Frans Fudbalom pokrenula svoju nagradu "The Best" za najboljeg fudbalera sveta, a dvosturki uzastopni pobednik Robert Levandowski imaće šansu da odbrani trofej.

Ime napadača Barselone našlo se među 14 fudbalera koji su ušli u uži krug potencijalnih dobitnika, gdje je FIFA stavila nekoliko veoma zanimljivih imena.

Kandidati za osvajanje The Best nagrade FIFA su: Hulijan Alvarez, Džad Belingem, Karim Benzema, Kevin De Brujne, Erling Haland, Asraf Hakimi, Vinisijus Žunior, Robert Levandovski, Sadio Mane, Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Luka Modrić, Nejmar i Mohamed Salah.

Foto: Tanjug/AP

Za razliku od Frans Fudbala koji je odlučio da nagradu za najboljeg na svetu dodeljuje za dostignuća postignutoj u jednoj sezoni, FIFA ostaje pri tome da se nagrada dodeljuje za najboljeg u kalendarskoj godini.

Tako će ovih 14 fudbalera na glasanje pred kapitene i trenere nacionalnih timova širom sveta. Ti glasovi čine 50 posto ukupnih bodova. Ostalih 50 posto glasova igrači dobijaju od navijača i određenih predstavnika medija iz svih delova sveta.

Podsetimo, nagradu za najboljeg igrača sveta, koja je za mnoge jedina prava nagrada, dobio je Karim Benzema.

Foto: Reuters

Što se FIFA nagrade The Best tiče, ona se dodeljuje od 2016. godine i za sada ima ukupno četiri dobitnika. Po dva puta nagradu su osvajali Robert Levandovski i Kristijano Ronaldo, a po jednom Lionel Mesi i Luka Modrić.

Lionel Mesi je nakon osvajanja Svetskog prvenstva sigurno najveći kandidat za dobijanje ovog trofeja kojeg je jedini put uzeo 2019. godine.

Nagrada za najboljeg igrača sveta po izboru FIFA dodeliće se 27. februara, a pored najboljeg fudbalera biraće se najbolji u drugim konkurencijama.

U konkurenciji za najboljeg čuvara mreže su: Alison Beker, Ederson Moraes, Jasine Bonu, Tibo Kurtoa.

Nagradu za najboljeg trenera sveta očekuje: Pep Gvardiola, Karlo Ančeloti, Valid Regragui, Lionel Skaloni i Didije Dešan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija