• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2023

17:58

PODRŽAĆU VIDIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS! Legendarni Peđa Mijatović nema dilemu! ON TO MOŽE DA IZNESE!

Fudbal

PODRŽAĆU VIDIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS! Legendarni Peđa Mijatović nema dilemu! ON TO MOŽE DA IZNESE!

Podeli vest

Bivši reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović istakao je da bi podržao Nemanju Vidića u njegovoj kandidaturi za prvog čoveka srpskog fudbala.

Mijatović je u kao dugogodišnji ambasador Sportskih igara mladih bio gost na promociji u jednom beogradskom hotelu gde je govorio o bivšem saigraču kao mogućem novom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije.

- Ja ne poznajem prilike i ne znam ko su kandidati. Dobio sam informaciju da Nemanja razmišlja o tome, koliko ja imam informaciju. Svakako bi mi bilo drago ako se to desi, da jedan igrač koji je napravio sjajnu karijeru uradi to. Mislim da puno ljudi nije ni svesno kakvu je karijeru on napravio, biti kapiten Mančester junajteda sve govori. Ako se odluči na taj potez, kao neko ko je igrao sa njim i neko ko ga poznaje, naravno da ću ga podržati. To je ipak na njemu da odluči, ne treba žuriti i ne treba mu praviti taj pritisak. Jer on to mora da oseti i ako oseti da je sada momenat neka uradi, ako oseti da nije neka ne uradi, pustimo ga da odluči sam. Teško je to pitanje, koliko bi to bilo dobro? Svakako on kao bivši fudbaler, kao ličnost i neko ko je napravio sjajnu karijeru, po mojoj proceni može to da iznese. Sad da li bi i koliko bi bio uspešan to je sad veće pitanje - rekao je Mijatović.

Foto: Starsportphoto

Neizostavna tema bilo je nedavno održano Svetsko prvenstvo u Kataru gde je šampionsku titulu osvojila Argentina.

- Video sam izuzetno kvalitetno Svetsko prvenstvo. Glavna stvar o kojoj sam razmišljao posle jeste da je fudbal postao izjednačeniji. Nema više apsolutnih favorita, nema autsajdera, svako svakog može da pobedi i odlučuju nijanse. To nije bio slučaj pre 20 godina. Na sledećem će biti još jače, a fudbal je najvažniji sport i on mora da bude sport svih. Ova inicijativa Superlige, kod mene, ne pije vodu.

Dotakao se i rezultata Srbije, koja je učešće završila u grupnoj fazi, samo sa jednim osvojenim bodom i krajnjim 29. mestom na svetu.

- Ne bih ja rekao da je krah Srbije. Mislim da je Srbija po onome što smo imali priliku da vidimo zadnjih godina, sam plasman na Mundijal je uspeh. Jeste da je bilo euforije, da je bilo možda nekih nerealnih očekivanja, ali fudbal je lep i zbog toga. Zašto odjednom ne možemo da budemo favoriti. Jednostavno neke stvari treba ispraviti. Puno povređenih igrača, u sred sezone, mislim da je teško montirati formu, da svi igrači budu fit. Reprezentacije koje su imale zdrave igrače, imale su veliku ulogu na Mundijalu. Hrvatska treba da bude primer svim ostalim zemljama iz regiona, kako i na koji način da urade ono što su uradili. Gvardiol me oduševio, međutim znam ga igra u Evropi. Pratim sve igrače i svi su sjajni fudbaleri, u velikim klubovima što je veoma bitno. Luka Modrić je veliki lider i mislim da će za Hrvatsku biti veliki udarac kada on ode. Više u liderskom, nego u fudbalskom smislu - rekao je Mijatović i dodao:

- Piksi i ja smo prijatelji, razgovarali smo. Napravio je sjajnu konferenciju za štampu i objasnio je svima, odgovorio na svako pitanje, tako da je svaki moj komentar suvišan.

Foto: Starsportphoto

Dobio je pitanje da li vidi nekog igrača Srbije kao lidera.

- Luku Modrića poznajem, komšije smo i sa njim pričam o fudbalu, pa mogu da kažem da je stvarno lider. Način na koji priča o utakmicama, na koji se priprema, kako razmišlja… Ja srpske fudbalere poznajem kao igrače, nikada nisam pričao sa njima o fudbalu, te ne mogu da kažem. Lider se ne postaje, već se sam nametne u nekom momentu. Nažalost nemam priliku da pričam sa njima, ali verovatno da neko od njih ima taj kapacitet.

Srbija i Crna Gora će igrati zajedno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Srbija je apsolutni favorit te grupe, međutim svi ostali treba da traže šansu. Možda bi Crna Gora posle toliko vremena mogla da se kvalifikuje na neko tako takmičenje. Bilo bi fenomenalno, za fudbal ovog regiona.

Osvrnuo se i na svoj matični klub Partizan, na čijem čelu je trenutno njegov veliki prijatelj Gordan Petrić.

- Gordan je imao petlju da u jednom teškom momentu, u krizi rezultata preuzme klupu i tu je pokazao da je jak, pravi Partizanovac. Retko ko bi se odlučio za taj potez. Ima kapacitet, znam da može i ukoliko on bude ostao u Partizanu i naredne sezone biće sasvim druga priča - završio je Mijatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 1 godinu

Ja tog Vidica gotivim i smatram da je bio odlican fudbaler,ali se i secam da je prvi okrenuo ledja reprezentaciji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija