• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2023

15:25

KAKAV BI TO TRANSFER BIO... Čelsi prodaje svoje NAJSKUPLJE POJAČANJE!

Tanjug/AP

Fudbal

KAKAV BI TO TRANSFER BIO... Čelsi prodaje svoje NAJSKUPLJE POJAČANJE!

Podeli vest

Nemački reprezentativac Kai Haverc nalazi se na radaru Bajern Minhena, prenose ostrvski mediji

Pola milijarde evra potrošio je Čelsi od kako je klub preuzeo američki biznismen Tod Boli. Plavci troše nemilice, a kako bi se ispunila FIFA pravila o finansijskoj fer-pleju čini se da bi neko sa Stamford Bridža mogao/morao da ode. Izbor je, po svemu sudeći, pao na - Kai Haverca! 

Nemački reprezentativac igra u slabijoj formi od kako je na klupi Plavaca Grem Poter. Londonski velikan ne bi imao ništa protiv da Haverc napusti klub, a prva ideja bila je trampa sa Juventusom za Dušana Vlahovića. Ipak, Stara dama nije bila zainteresovana za tu opciju što je iskoristio Bajern i počeo da pregovara sa najskupljim pojačanjem u istoriji Čelsija.

Bavarci su samo obnovili interesovanje za nemačkog reprezentativca budući da su želeli da ga kupe dok je još bio u Bajer Leverkuzenu. Tada se Čelsi pojavio sa daleko bogatijom ponudom i doveo ga na Stamford Bridž. Ipak, Haverc nikada nije opravdao 80.000.000 evra obeštećenja, ali ne može da se smatra ni promašajem, ako ništa drugo onda makar zbog gola u finalu Lige šampiona koji je doneo drugu titulu Plavcima. 

Foto: Tanjug

Mladi Nemac nije klasičan napadač ali je igrao na toj poziciji u Čelsiju i može uspešno da odigra tu ulogu. Bajernova namera je da spoji celu ofanzivnu liniju reprezentacije Nemačke sa Saneom, Musijalom, Gnabrijem i Milerom. Po toj logici bi Haverc otišao na poziciju lažne devetke, dok bi Miler igrao najisturenije. 

Bavarci veruju da sa ponudom od oko 50.000.000 evra mogu da otvore pregovore. Ipak, procena je da ga Čelsi ne bi dao za manje od 70.000.000 evra. Za iste pare bi Bajern mogao da dovede i Hari Kejna, ali je engleski reprezentativac stariji i do sada je nastupao samo u Premijer ligi. Bilo kako bilo - čini se da Bajern ove zime ima ozbiljne planove da skocka tim za napad na evropsku titulu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija