• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

24.01.2023

14:02

DROGA, SILOVANJE, PLJAČKE... NIJE FUDBAL ZA SVAKOGA! ONI SU ZAVRŠILI IZA REŠETAKA ZBOG KRŠENJA ZAKONA! Na listi i Srbin... (FOTO)

printscreen

Fudbal

DROGA, SILOVANJE, PLJAČKE... NIJE FUDBAL ZA SVAKOGA! ONI SU ZAVRŠILI IZA REŠETAKA ZBOG KRŠENJA ZAKONA! Na listi i Srbin... (FOTO)

Podeli vest

Nastavlja se pakao za Danija Alveša, najtrofejnijeg fudbalera u istoriji i reprezentativca Brazila, koji je optužen za silovanje jedne 23-godišnje devojke. Slučaj slavnog Brazilca je samo jedan u nizu, a duga je lista fudbalera koji su se zbog različitih razloga našli iza rešetaka

Fudbalsku javnost širom sveta šokirala je vest da je Dani Alveš završio u ozloglašenom zatvoru "Brijans" zbog silovanja. Dok se čeka rasplet ovog komplikovanog slučaja, podsećamo Vas ko su igrači koji su travnati tepih zamenili zatvorskim ćelijama.

Brazilski legendarni fudbaler Ronaldinjo prošao je kroz pravi životni pakao. Bankrotirao je, a zatim se našao u zatvoru gde je proveo nekoliko meseci zbog lažiranja pasoša u Paragvaju i taj slučaj je podigao veliku prašinu u javnosti, jer je Ronaldinjo i dan danas idol mnogima.

Foto: Reuters

Ronaldinjo

Pisetimo se i Adama Džonsona, nekadašnjeg engleskog reprezentativaca koji je 2016. godine osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog odnosa sa maloletnicom.  Radi se o 15-godišnjoj devojci sa kojom je Džonson počeo da kontaktira krajem 2014. godine dok je njegova partnerka bila trudna.  Adam je sve do 2016. godine bio član Sanderlenda, a za taj tim je postigao 19 golova na 122 utakmice. Pre toga je igrao za Mančester Siti, Votford, Lids i Midlsbro

Foto: Reuters

Adam Džonson


Bendžamin Mendi je 2021. godine optužen za razna silovanja i seksualne napade. On je zatvro napustio u januaru 2022. nakon što je platio kauciju. Nakon višemesečnog sudskog procesa, sud u Česteru doneo je presudu po kojoj je Dendžamin Mendi oslobođen šest tačaka optužbi za silovanje.

Foto: Tanjug/AP

Bendžamin Mendi


Portugalski centralni defanzivac Semedo se sumnjičio da je 17-godišnju devojku upoznao u jednom baru gde ju je napio, a onda odveo u svoju kući gde se silovanje navodno i dogodilo. Devojka je potom sa majkom otišla u policiju, a Portugalac je malo posle uhvaćen u svojoj kući! Inače, Semedo je već jednom ležao u zatvoru i iza sebe ima ozbiljan krivični dosije. Kao igrač Viljareala tri puta je uhapšen! Po jednom u oktobru i novembru 2017. i treći put u februaru naredne godine. Upravo taj treći put je i ''presudio'' da se Semedo nađe iza rešetaka.Prvi put se jedna žena žalila da ju je Semedo seksualno napastvovao i napao pred zoru slomljenom flašom. Drugi put ga je policija ispitivala zbog napada na čelnika kluba pištoljem, ali taj pištolj nikada nisu pronašli. Treći put je definitivno bilo najozbiljnije - uhapšen je zajedno sa rođakom i prijateljem zbog optužbi za napad, pretnje, nezakonito nošenja oružja, pljačku i pokušaja ubistva.

Bivši fudbaler nemačkog Bajerna Breno Borgeš je 2011. zapalio svoju kuću pijan i osuđen na tri godine zatvora. On je deportovan u rodni Brazil pošto je u Nemačkoj odslužio zatvorsku kaznu!

Tunižanin Nizar Trabelsi bio je povezan sa islamskim terorizmom i osuđen je na 10 godina zatvora zbog saučesništva u napadu na kule bliznakinje!

Foto: printscreen

Nizar Trabelsi

Brazilski golman Bruno Fernandes (34), koji je osuđen na 22 godine robije zbog svirepog ubistva bivše devojke Elize Samudio,  pušten je u kućni pritvor iako je odslužio samo šest godina kazne. Njegova bivša partnerka je tužila fudbalera jer nije plaćao alimentaciju za sina, pa je Fernandes rešio da se osveti. Sa prijateljima je skovao plan... Ubili su devojku, raskomadali je, a zatim delove tela bacili psima! Na suđenju je priznao da je učestvovao u planiranju zločina, ali nikada nije priznao samo ubistvo. 

Foto: printscreen

Bruno Fernandes

Bivši srpski fudbaler Predrag Stanković osuđen je u Španiji na zatvorsku kaznu zajedno sa još pet osoba zbog šverca droge! Viši sud je kaznio Stankovića sa devet godina zatvora kao člana kriminalne grupe koja je uhapšena još 2009. godine u "Operaciji Ciklon" zbog šverca 950 kilograma kokaina iz Argentine u Španiju. Droga, čija je vrednost procenjena procernjena na 64,4 miliona evra, zaplenjena je u Kadizu i Valensiji. Najveće zatvorske kazne zaradili su vođe kriminalne grupe, Zoran Matijević i Huan Karlos Balbastre, koji će iza rešetaka provesti 11 godina.Stanković (45) je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, za koju je igrao od 1994. do 1996. godine, a branio je još boje OFK Beograda, Zemuna i španskog Herkulesa. Po završetku karijere Stanković se nastanio u Španiji, gde je radio kao fudbalski menadžer do hapšenja 2009. godine.

 

Fredi Rinkon, bivši igrač Real Madrida proveo je 123 dana u zatvoru zbog trgovine drogom.

Lukas Vijatri je 2008. godine osuđen na 30 dana zatvora zbog oružane pljačke jednog frizerskog salona u Buenos Ajresu, dok je igrao za Boku.


Bivši fudbaler Fiorea, Edmund,  osuđen je na četiri godine zatvora zbog učešća u saobraćajnoj nesreći sa smrtnim ishodom, ali je na kraju odležao samo jedan dan.

Legenda Arsenala Piter Stori odigrao je preko 500 utakmica za londonski klub, a učestvovao je i u osvajanju čuvene duple krune za „tobdžije“ iz 1971. godine. Ipak, van terena je bio ozbiljan kriminalac. Optužen je za dela falsifikovanja, vođenje bordela, krađu automobila i distribuciju pornografskog materijala što je dovelo do više različitih osuda i boravka u zatvoru. Posle svega toga Piter Stori je izdao i biografiju o svom životu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17