• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2023

09:53

PARTIZAN POTVRDIO! Marković i Jevtović su dobro posle zemljotresa u Turskoj!

Fudbal

PARTIZAN POTVRDIO! Marković i Jevtović su dobro posle zemljotresa u Turskoj!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan saopštio je da su nekadašnji igrači crno-belih Marko Jevtović i Lazar Marković dobro posle razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku u noći između nedelje i ponedeljka

Iz Partizana je saopšteno da se Jevtović i Marković, koji su sada igrači Gacijantepa, trenutno nalaze u Antaliji.

Gacijantep je u nedelju poražen od Antalije 1:0 u meču 23. kola turskog prvenstva. Fudbaleri Gacijantepa su posle meča ostali u Antaliji.  Fudbalski klub Partizan iskreno saoseća sa svim porodicama žrtava zemljotresa.

Prema najnovijim informacijama više od 500 osoba stradalo je u zemljotresu jačine 7,9 jednica Rihterove skale, koji je pogodio deo Turske u blizini granice sa Sirijom.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je jutros da je epicentar zemljotresa bio u Pazarčiku, a da je pogođeno 10 pokrajina: Hataj, Gazijantep, Osmanije, Adijaman, Malatija, Šanlijurfa, Adana, Dijarbakir, Kilis i Kahramanmaras.

Foto: Tanjug/AP

Razoran zemljotres pogodio Tursku

Pojedini seizmolozi smatraju da bi zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju mogao biti najsnažniji u istoriji Turske, sličan potresu koji se dogodio pre više od 80 godina. Stiven Hiks, seizmolog sa Univerzitetskog koledža u Londonu, kaže da je prethodni najveći zemljotres, takođe magnitude 7,8, pogodio severoistočnu Tursku u decembru 1939. godine kada je poginulo 30.000 ljudi, prenosi Rojters.

U januaru 2020. godine zemljotres magnitude 6,7 pogodio je region oko Elaziga, grada na istoku Turske, i u njemu je poginula 41 osoba, a povređeno je preko 1.600 ljudi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija