• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

08:02

FRANJO TUĐMAN ISTUKAO BLAŽEVIĆA! Ćiro otkrio zašto je dobio batine, sina nije želeo da šalje u rat...

AP/Photo

Fudbal

FRANJO TUĐMAN ISTUKAO BLAŽEVIĆA! Ćiro otkrio zašto je dobio batine, sina nije želeo da šalje u rat...

Podeli vest

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je dan pre 88. rođendana

Blažević je već godinama vodio borbu sa rakom prostate koji se proširio, te je ovu životnu bitku, koju je dugo vodio, na kraju izgubio.

Najveće uspehe napravio je sa reprezentacijom Hrvatske. Prvo je stigao do četvrtfinala na Evropskom prvenstvu 1996. godine, da bi potom 1998. na Svetskom prvenstvu napravio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Mundijala - osvojivši bronzu.

Voleo je da priča anegdote iz bogate karijere, života... Blažević, koji je bio član političke partije HDZ, otkrio je i jednu nepoznatu anegdotu o bivšem predsedniku te zemlje Franju Tuđmanu.

Kada sam rekao da je Ivić Pašalić pi***, bukvalno me istukao! Da se ne bi ponovilo, a ja sam to vrlo dobro shvatio. Hodao sam ulicom i drao se: Pašalić nije p****! – otkriva Ćiro na šta je bio primoran.

- Uvek sam ga slušao, ali kad mi je rekao "Moja dva unuka su u vojsci, treba da ide i tvoj sin", rekao sam mu "Nikad! Evo novac za oružje, ali sina ne dam!" Tada mi je rekao "Znači, i ti pripadaš ljudima gde sirotinja daje sinove, a bogati volove". Jeste, istina je, ali moje iskustvo s braćom kako se grle i ljube nakon pet godina rata i majke kako plače za svojom decom... Ja sam patriota, ali ne toliko da dam sina da pogine - ispričao je Blažević pre nekoliko godina.

Foto: beta

Ćiro Blažević

Ako već moram da odem, nemojte da žalite, realizovao sam sve svoje mladalačke snove. Recite, bilo je lepo i fino je živeo. Nek je i on otišao, svi njegovi vršnjaci već jesu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija