• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

15:34

VELIKI ŽUTI PROGOVORIO O BLAŽEVIĆU! Evo zbog čega je Prosinečki bio LJUT na Ćiru!

Fudbal

VELIKI ŽUTI PROGOVORIO O BLAŽEVIĆU! Evo zbog čega je Prosinečki bio LJUT na Ćiru!

Podeli vest

Proslavljeni igrač i nekadašnji šef struke Crvene zvezde Robert Prosinečki potrešen je smrću "trenera nad trenerima" Miroslava Ćire Blaževića

Čuveni hrvatski trener Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini života posle duge i teške bolesti sa kancerom prostate.

On će ostati upamćen kao jedan od najvećih stručnjaka hrvatske ikada, koji je vodio najveća imena fudbala u komšiluku.

Poseban odnos Ćiro je imao sa Robertom Prosinečkim, legendarnim asom Crvene zvezde. Ostala je legenda da je Ćiro Blažević zaslužan zbog toga što je "Veliki Žuti" završio u Zvezdi, jer je navodno procenio da nije dovoljno talentovan.

- Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovek i trener koji je svima nama obeležio karijere i od koga smo puno naučili - rekao je Robert Prosinečki povodom smrti legendarnog trenera Blaževića.

U moru anegdota, najčuvenija je Ćirina izjava "da će pojesti trenersku diplomu ukoliko Prosinečki postane igrač" kada je 1987. godine tada talentovani vezni fudbaler napustio Dinamo i prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je kasnije postao osvajač Kupa evropskih Šampiona u Bariju.

Foto: beta

 

- Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada, ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kafu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obeležio hrvatski fudbal - trećim mestom na Mundijalu u Francuskoj i titulom sa Dinamom 1982. godine - istakao je Prosinečki za N1 i dodao:

- Naučili smo puno od njega i svima nam je jako teško, makar smo to očekivali, doživeo je lepe godine, izgledao fenomenalno, bio je drugačiji i svima će nam nedostajati. Bio je pravi borac, obeležio je hrvatski fudbal i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživeo je lep život i imaće "gore" šta pričati ljudima - izjavio je nekadašnji trener Crvene zvezde i selektor reprezentacija Azerbejdžana i BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17