• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

15:54

HIT NAD HITOVIMA! Slavni reprezentativac RADI sa operskim pevačem na rešavanju NEVEROVATNOG PROBLEMA!

Fudbal

HIT NAD HITOVIMA! Slavni reprezentativac RADI sa operskim pevačem na rešavanju NEVEROVATNOG PROBLEMA!

Podeli vest

Defanzivac Bajerna iz Minhena i reprezentativac Francuske Dajo Upamekano sarađivao je sa operskim pevačem na poboljšanju njegove vokalne tehnike

Još u septembru prošle godine, posle mnogo napornog rada iza kulisa, Upamekano je uspeo da sebi izbori mesto u timu Didijea Dešana prvi put od 2021. godine.

Ovaj 24-godišnji bek, koji je odigrao pet utakmica na prošlom Svetskom prvenstvu, fokusirao se na suptilna poboljšanja svoje igre tokom sezone.

A jedan od neobičnijih koraka za povećanje njegovog prisustva na terenu došao je od operskog pevača.

Kako je istakao Filip Kesler iz TZ-a, Upamekano se borio sa bolom u glasnim žicama pre i posle utakmica.

Ali umesto da se bori sa bolom, Francuz je stupio u kontakt sa operskim pevačem iz Lajpciga, koji ga je naučio da nežnije koristi glasne žice.

Istovremeno, pevač je pomogao Upamekanu da poveća jačinu glasa, što je poboljšalo njegovu ukupnu komunikaciju na terenu.

U intervjuu za francuski L'Ekip prošle godine, defanzivac je govorio o svojim glasovnim problemima.

- Kada sam bio mlad, imao sam poteškoća u komunikaciji. Osećao sam potrebu da poradim na svom glasu da bih komandovao zadnjom linijom. Radio sam sa operskim pevačem. Bilo je zanimljivo. Važno je vikati kao defanzivac. Morate to da uradite da biste bili vođa - rekao je Upamekano.

Dajo je takođe želeo da dobije prednost kada je u pitanju njegova brzina i snaga, pa je ugradio podvodni ergometar u svom bazenu kod kuće.

Bivši defanzivac B Salcburga je takođe angažovao ličnog kuvara i kondicionog trenera – i to je očigledno funkcionisalo, jer nastavlja da impresionira u svom klubu.

Trener Bajerna Julijan Nagelsman svakako je zadovoljan Upamekanovom formom u poslednje vreme.

- Upa se veoma dobro razvija. Vratio se u vrhunsku formu - istakao je Nemac i dodao:

- Svetsko prvenstvo je bilo dobro za njega, bio je jedan od najboljih defanzivaca. Nadam se da će dobiti zamah. Potreban nam je Upa u vrhunskoj formi. Ako ostane zdrav, imaće veoma dobru drugu polovinu sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija