• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2023

10:59

FSS SREDINOM MARTA DOBIJA PREDSEDNIKA! Nedimović glavni kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala!

Fudbal

FSS SREDINOM MARTA DOBIJA PREDSEDNIKA! Nedimović glavni kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije polovinom marta dobiće novog predsednika, a po svemu sudeći to će biti Branislav Nedimović

Kako piše "Sportski Žurnal" Nenad Bjeković, zamenik predsednika, shodno Statutu FSS raspisaće Izbore za predsednika srpske kuće fudbala.  Izborna sednica Skupštine FSS na kojoj će 81 od ukupno 83 delegata, kako sada stvari stoje, birati između dva kandidata – Branislava Nedimovića i Nemanje Vidića, održaće se sredinom marta.

Pretpostavlja se da ni Nedimović, a ni Vidić neće glasati za protivkandidata, tek bi bilo degutantno da glasaju za sebe iako im Statut ne uskraćuje takvu mogućnost. Branislav Nedimović trenutno ima obezbeđenu podršku sigurnih 70 glasova i očekuje se njegova ubedljiva pobeda - navodi Žurnal.

Foto: Tanjug

Branislav Nedimović postaje predsednik FSS

Svako od 83 delegata Skupštine može u narednih 15 dana da se kandiduje za predsednika uz potpise pet delegata koji ga podržavaju i uz kandidaturu priloži planirani sastav Izvršnog odbora za novi mandat.Najkasnije 15 dana uoči izborne sednice zaključiće se lista kandidata i posle tog roka naknadno prijavljivanje neće biti moguće. To praktično znači da na samoj izbornoj sednici Skupštine neće moći da se predlaže novi kandidat.

Predsednik će postati kandidat koji bude dobio više glasova. Da bi sednica počela, neophodno je prisustvo 42 delegata Skupštine.

Bjeković se povukao

Na izbornoj skupštini FSS-a održanoj u Staroj Pazovi krajem prošle godine, jedini kandidat za mesto predsednika, Nenad Bjeković, povukao se i naveo da misli da je to najbolje rešenje.

- Želim da obavestim javnost da sam doneo odluku da odustanem od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je to najbolje rešenje, pre svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri nedelje pre početka Mundijala, neophodno celoj fudbalskoj Srbiji. Ceo život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred onih kolektivnih. Zato i ovoga puta želim da selektoru Stojkoviću i njegovim momcima obezbedim što bolji ambijent pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Hvala svima na poverenju i uspešnoj saradnji - istakao je Nenad Bjeković.

Foto: Starsportphoto

nemanja Vidić

Kako navodi pomenuti izvor, Nedimović ima otvorenu podršku Fudbalskog saveza Vojvodine, Fudbalskog saveza Beograda i Regiona Istočne Srbije, obojica članova FS Kosova i Metohije, šest od deset članova Regiona Zapadne Srbije, većina predstavnika klubova među kojima su Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Spartak, Novi Pazar, Javor, Metalac…

Sa druge strane, Nemanja Vidić ima otvorenu podršku Sindikata profesionalnih fudbalera koji predstavlja Mirko Poledica, kao i delegata koji predstavljaju Radnik, Radnički Niš, kao i sigurna četiri glasa Regiona Zapadne Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05