• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2023

18:23

LALATOVIĆ ZAGRMEO! Ilić je EGZEKUTOR, molim SRBIJU da me ZAŠTITI!

Starsportphoto

Fudbal

LALATOVIĆ ZAGRMEO! Ilić je EGZEKUTOR, molim SRBIJU da me ZAŠTITI!

Podeli vest

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović na konferenciji za medije govorio je o crvenom kartonu koji je dobio protiv Mladosti, a zbog kog će četiri utakmice biti van protokola

Prolećni deo sezone tek je počeo, a drame u Superligi Srbije ne manjka. Nenad Lalatović je bio glavna zvezda prvog kola u drugom delu takmičarske godine pošto je na meču Radničkog i Mladosti dobio crveni karton...

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije aktivirala mu je uslovnu kaznu od ranije i zabranila da na naredna četiri prvenstvena meča vodi Radnički. 

- Tri meseca govorim da će se ovo desiti, oni koji su mislili da su to neke moje teorije zavere, sada su razuvereni. Mnogima smeta Radnički, sada kada su videli koliko smo se pojačali, kakvu smo ekipu skockali, kada smo prišli na pet bodova do plej-ofa, svi drhte i rešili su – da sklone Nenada Lalatovića! Čekao se samo egzekutor koji će biti spreman to da uradi i, evo, našli su ga. Samo, da vam kažem, moji sinovi Marko i Vanja bi ovo bolje smislili i manje providno izveli - rekao je Nenad Lalatović, a potom nastavio da premotava film. 

- Ja sam na svakom seminaru bio glavna tema, arbitri su dobijali nalog od gospodina Dejana Filipovića da mi ovo urade, ali kako bi se koji seminar završio, ja sam dobijao informaciju šta je tamo rečeno. Poslednji put, Filipović im je rekao da tako nešto više ne sme da procuri, da su oni porodica, a ja sam opet to odmah saznao. Zato sam ga pozvao telefonom i zamolio da me pusti da radim. Jeste, imao sam ja u mojoj trenerskoj prošlosti nekih neprimerenih pomašanja kojima se baš i ne ponosim, kada je možda trebalo da budem strože kažnmjen, ali sada sam samo vodio moju ekipu, obećao da ću to činiti u prostoru ispred klupe koji je za to predviđen, ali... Niko to nije hteo da uradi dok se nije pojavio gospodin Milan Ilić iz Ćuprije. On je godinu dana bio suspendovan i sudio je Prvu ligu zbog grešaka na utakmicama Borac – Spartak i Javor – Novi Pazar. Poznato je kakve su odluke bile na tim utakmicama, kada su igrači sedeli, valjali se po terenu, izbijali loptu u aut iz protesta, videlo se tada na šta je taj čovek sve spreman. Sada taj sudija se postavlja da bude četvrti sudija na mojoj utakmici u prvom kolu prolećnog dela.

Ispričao je potom trener niškog Radničkog šta se dogodilo na Čairu prošlog vikenda kada je dobio crveni karton protiv Mladosti. 

- Prvo poluvreme gospodin Ilić je sve vreme stajao pored mene, stalno me opominjao, a ja nikad mirniji nisam bio. Na poluvremenu, kada smo se vraćali na teren iz svlačionice, išao je iza mene i rekao mi: ’Eto, sada će da me kazne zbog tebe, dobiću nižu ocenu, zato što si izašao iz prostora.’ Ja ga pitam: ’Izvini, a sa kim se ti to čuješ na poluvremenu? Kako ti smeš, kao četvrti sudija, sa nekim da pričaš, ko to tebe zove telefonom i vrši pritisak?’ Kad je počelo drugo poluvreme, ništa nisam uradio, a veliki sudija Ilić, koji je, zamislite tu slučajnost, baš sada nagrađen, posle godinu dana vraćen je da sudi Mozzart Bet Superligu i biće glavni sudija utakmice Vojvodina – Kolubara u ovom kolu, ja se obraćam mom igraču Petrovu: ’Što ne centriraš, što si šutnuo?’ On zove glavnog sudiju i kaže daj Nešku (Milovanoviću, prim. aut.) žuti karton i daj Lalatoviću. Neško mu odmah kaže: ’Alo bre, zašto meni žuti karton, šta sam ti ja uradio? Meni daješ žuti zato što hoćeš da isključiš Lalatovića!’ Ja već sa tim, četvrtim kartonom, nemam pravo da vodim utakmicu protiv Novog Pazara - objašnjava Lalatović i u dahu nastavlja. 

Foto: printscreen

- Glavni sudija (Nikola Radaković, prim.aut) dolazi, njega moram da pohvalim, bio je izvanredan, pred njim je velika karijera, ali šta će, mora da mi da žuti. Pitam Ilića zašto žuti, a on kaže da nema šta sa mnom da raspravlja i da se smirim ili ću dobiti crveni. Ja mu, opet, kažem: ’Možeš da mi daš crveni, ali sramota je šta radite, nećete moći još dugo tako da se ponašate’. I on kaže glavnom da mi da crveni karton. Glavni kaže da neće da mi da crveni, jer nema zašto, ali Ilić je uporan i dečku je bilo krivo. On mi i ne daje crveni, nego drugi žuti i ja ne vidim razlog zašto sam kažnjen četiri utakmice. Nisam ponovio delo sa utakmice iz Surdulice, kada sam vodio Radnički iz Kragujevca i kada me je navijač gađao. Trebalo bi da propustim Novi Pazar i da mi se posle ponovo računaju ona tri žuta kartona...

Siguran je Nenad Lalatović da će jači izaći iz teškog perioda, ali je imao molbu da ga država zaštiti od onih koji žele da ga sklone. 

- Pokazuju mi da su sila za mene, da su jači, opasniji, ali ja se sa njima ne takmičim. Žao mi je zbog Radničkog, ja sam ovde plaćen trener, neko ovde ulaže novac, sklopili smo tim, i sad je neko rešio da me suspenduje. Ja ću ovo stoički da podnesem, dobićemo mi te četiri utakmice. Biću ja i u Novom Pazaru na stadionu, vodiću sve treninge, motivisaće ovo moje fudbalere, jer ovo je udar na njihov klub, koji mnogima smeta. Oni mene provociraju da ja sad krenem da napadam moju državu, a ovo jeste sramota i za državu i ja molim tu državu da me sada zaštiti. Molim ministra policije da se uključi u slučaj, jer meni neko uzima pravo da radim. Ja sam već rekao kakve promene su potrebne našem fudbalu i da treba da dođe čovek koji je situiran i nezavistan. Krajnje je vreme da se u Savezu uspostavi neki red, da se zna ko vodi naš fudbal, kome mi polažemo račune, a ne da Dejan Filipović vodi glavnu reč. Ti ljudi su prolazni, ja ću ostati u srpskom fudnbalu. Mene cela Srbija zna, a njih ne znaju ni njihove komšije - podvukao je trener Radničkog. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija